Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Σαν σήμερα: 8/4/2001 Αναπάντεχα δύσκολη πρόκριση επί Wycombe (vid)

Σαν σήμερα: 8/4/2001 Αναπάντεχα δύσκολη πρόκριση επί Wycombe (vid)

Σαν σήμερα οι Reds του Gerard Houllier θα επιβληθούν δύσκολα της Wycombe Wanderers στο Villa Park και θα προκριθούν στον Τελικό του F.A. Cup.

Πριν τη σέντρα του παιχνιδιού οι παίκτες της Wycombe  είχαν βγει στον αγωνιστικό χώρο του Villa Park και ντυμένοι με τις νέες τους φόρμες, περιεργαζόντουσαν το πρόγραμμα του αγώνα στις σελίδες που είχε αναφορά στο ρόστερ της ομάδας τους, μην πιστεύοντας ότι ήταν εκεί εκείνη την μέρα, λίγο πριν την σέντρα ενός τόσο σημαντικού παιχνιδιού για την ιστορία του Συλλόγου τους. Στο πλευρό των Wanderers  ήταν 20.000 εκδρομείς, που θα δημιουργούσαν μία ζεστή ατμόσφαιρα, στην προσπάθειά τους να δουν την αγαπημένη τους ομάδα, να πηγαίνει μέχρι το τέλος του «ταξιδιού», δηλαδή τον Τελικό στο Wembley.

Οι Reds, έχοντας παίξει στην Βαρκελώνη τρεις μέρες νωρίτερα και αποσπώντας την ισοπαλία από την Barcelona, φάνταζαν το αδιαφιλονίκητο φαβορί της αναμέτρησης και δυσθεόρατο μέγεθος στα μάτια των παικτών της ομάδας που ήταν 18η στην Nationwide Second Division.

Όλα αυτά βέβαια αποδείχτηκαν θεωρητικά, καθώς στο παιχνίδι οι Wanderers πρόβαλαν σθεναρή αντίσταση στους Reds, που σε όσες φορές πλησίασαν στο γκολ είτε με τον Michael Owen, είτε με τον Christian Ziege, έπεσαν πάνω στον πολύ καλό τερματοφύλακα της Wycombe, Martin Taylor.

Οι Wanderers προσπάθησαν να φανούν απειλητικοί σε κάποιες περιπτώσεις, όμως η προτεραιότητα τους ήταν το μηδέν παθητικό. Αυτό όμως δεν κράτησε όσο θα ήθελαν, καθώς ο Emile Heskey με κεφαλιά από σέντρα του Steven Gerrard θα γράψει το 1-0 για τους Reds στο 78′.

Πέντε λεπτά αργότερα, ο σκόρερ θα κερδίσει φάουλ έξω από την περιοχή του Martin Taylor, το οποίο θα αναλάβει ο Αρχηγός των Κόκκινων, ο «God» Robbie Fowler. Μα «θεϊκή» εκτέλεση, θα στείλει τη μπάλα στο «Γ» της εστίας των Wanderers, γράφοντας το 2-0 δίνοντας την αφορμή στους Red fans να πανηγυρίζουν για την επικείμενη 2η επίσκεψη τους στο Wembley εκείνη την χρονιά (είχαν κατακτήσει το League Cup 40 μέρες νωρίτερα).

Όμως οι Wanderers δεν είχαν σκοπό να αφήσουν ήσυχους τους Reds και με τον αρχηγό τους Keith Ryan στο 88′ θα μειώσουν σε 2-1, δίνοντας ιδιαίτερο ενδιαφέρον στον εναπομείναντα χρόνο του ημιτελικού.

Στα 5′ περίπου λεπτά (μαζί με τις καθυστερήσεις) που ακολούθησαν, δεν άλλαξε κάτι κι έτσι οι Κόκκινοι θα προκριθούν στον Τελικό της διοργάνωσης με τους παίκτες της Wycombe, να κερδίζουν τόσο το χειροκρότημα των 20.000 οπαδών τους, όσο και όλων των Red fans, που πάντα αναγνωρίζουν τις προσπάθειες των αντιπάλων ομάδων.

Στο τέλος, ιδιαίτερο χειροκρότημα δέχθηκε ο Gerrard Houllier, ο οποίος πιστώθηκε ότι πήγε την Ομάδα σε ένα δεύτερο τελικό κείνη την χρονιά (F.A. Cup) και εκκρεμούσε να ολοκληρωθεί ακόμα μία παρουσία σε άλλον έναν (UEFA), όπως και συνέβη τη στην πορεία.

Στο Villa Park εκείνο το βροχερό απόγευμα Κυριακής βρέθηκαν 40.037 οπαδοί των δύο ομάδων και διαιτητής ήταν ο Paul Durkin.

Απολαύστε παρακάτω τα στιγμιότυπα και τα γκολ του ημιτελικού εκείνου:

Σαν σήμερα: 8/4/2001 Αναπάντεχα δύσκολη πρόκριση επί Wycombe
Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com