Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Σαν σήμερα: 5/4/1945 Γεννιέται ο Tommy Smith (vid)

Σαν σήμερα: 5/4/1945 Γεννιέται ο Tommy Smith (vid)

Σαν σήμερα γεννιέται στο Liverpool, ο Άγγλος διεθνής πρώην αμυντικός των Κόκκινων ο Thomas (Tommy) Smith, γνωστός με το παρατσούκλι «The Anfield Iron».

Στους Reds θα υπογράψει επαγγελματικό συμβόλαιο το καλοκαίρι του 1962, έχοντας εντυπωσιάσει τον Bill Shankly για τις επιδόσεις του στην καλοκαιρινή προετοιμασία το 1961 και το πως αντιμετώπισε τον Ron Yates σε μία από τις φιλικές εσωτερικές αναμετρήσεις. Ήταν τόσο δυνατός στις προσωπικές του μονομαχίες με τους αντιπάλους του, που ο Bill Shankly του έδωσε το παρατσούκλι «The Anfield Iron».

Το παράδοξο στην ποδοσφαιρική του ιστορία είναι ότι ενώ έκανε το ντεμπούτο του, τον Μάϊο του 1963, είχε ελάχιστες συμμετοχές τα πρώτα δύο χρόνια του ως επαγγελματίας των Κόκκινων.

Από την χρονιά 1964/65 θα είναι τακτικά στην 11άδα των Reds και θα «γράψει» μία ένδοξη καριέρα με την Κόκκινη φανέλα, την οποία φόρεσε 638 φορές, σκοράροντας 48 τέρματα. Θα είναι αρχηγός της Ομάδας για 3 χρονιές και μαζί της θα πανηγυρίσει 4 Πρωταθλήματα, 2 FA Cups, 2 UEFA Cups, 1 Πρωταθλητριών, 1 UEFA Super Cup και 2 FA Charity Shields.

Το καλοκαίρι του 1978 θα αποχωρήσει από τους Κόκκινους και θα μετακινηθεί στις Η.Π.Α. για λογαριασμό των Los Angeles Aztecs, για να κλείσει την καριέρα του στην Swansea City την χρονιά 1978/79.

Ο Tommy Smith θα φύγει από την ζωή στις 12 Απριλίου 2019, έχοντας χτυπηθεί από τη νόσο του Alzheimer από την οποία ταλαιπωρούνταν από τον Οκτώβριο του 2014.

Παρακάτω μπορείτε να απολαύσετε ένα μικρό αφιέρωμα στον Anfield Iron, τον Tommy Smith:

Σαν σήμερα: 5/4/1945 Γεννιέται ο Tommy Smith
Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com