Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Σαν σήμερα: 2/4/1995 Το League Cup του Steve McManaman (vid)

Σαν σήμερα: 2/4/1995 Το League Cup του Steve McManaman (vid)

Το 6ο League Cup της Ιστορίας τους θα κατακτούσαν σαν σήμερα οι Reds στο παλιό Wembley, με τον Steve McManaman να είναι ο απόλυτος πρωταγωνιστής του Τελικού.

Οι Κόκκινοι θα αντιμετώπιζαν την Bolton Wanderers στον Τελικό, η οποία αγωνιζόταν στην 1st Division (2η κατηγορία τότε), με το παιχνίδι να εξελίσσεται πολύ ενδιαφέρον και από τις δύο πλευρές. Πολύ περισσότερες ευκαιρίες στο στόχο οι Reds, με τους Wanderers να έχουν ένα σουτ του Alan Thompson το οποίο απέκρουσε ο David James και με τη μπάλα να βρίσκει το οριζόντιο δοκάρι.

Οι Κόκκινοι θα βρουν πρώτοι τον δρόμο προς τα δίχτυα με ατομική προσπάθεια του Steve McManaman στο 37′. Ο John Barnes θα πασάρει στον Steve McManaman, ο οποίος απέφυγε όποιον αμυντικό βρήκε μπροστά του και πλάσαρε τον Keith Branagan.

Ίδιο σκηνικό και στο δεύτερο ημίχρονο και από τις δύο ομάδες, με τους Reds να συνεχίζουν να πιέζουν για το δεύτερο γκολ τους, κάτι που τους το αρνήθηκε η τύχη, όταν σε σουτ του Stig Inge Bjørnebye μέσα από την περιοχή, η μπάλα σταμάτησε στο αριστερό δοκάρι του Keith Branagan.

Όμως οι Reds θα καταφέρουν να διπλασιάσουν τα τέρματά τους και πάλι με τον Steve McManaman στο 68′. Ο Jamie Redknapp θα δώσει πάσα στον συμπαίκτη του και στην Εθνική Αγγλίας, με τον Steve McManaman να κάνει μία κούρσα από αριστερά, να αποφεύγει όποιον βρέθηκε μπροστά του και μέσα από την περιοχή να πλασάρει υποδειγματικά τον Keith Branagan, γράφοντας το 2-0 για τους Κόκκινους.

Οι Wanderers δεν πτοήθηκαν πάντως κι ευτύχησαν να μειώσουν σύντομα με τον Alan Thompson στο 70′, χωρίς όμως να καταφέρουν κάτι παραπάνω.

Έτσι οι Reds θα κατακτήσουν το Coca Cola Cup, όπως ονομαζόταν λόγω χορηγού τότε το League Cup, το οποίο θα ήταν το 6ο στην Ιστορία τους και το τελευταίο στο παλιό Wembley, πριν κλείσει για ανακατασκευή. Ο Steve McManaman θα ψηφισθεί δικαίως ως ο Man of the Match, λαμβάνοντας και το ειδικό αναμνηστικό βραβείο.

Στο παιχνίδι αυτό ο John Barnes θα συμπληρώσει 300 Κόκκινες εμφανίσεις, με τον μελλοντικό Κόκκινο Jason McAteer, να αγωνίζεται με την αντίπαλη ομάδα.

Στο Wembley κόπηκαν εκείνη την μέρα 75.595 εισιτήρια και διαιτητής ήταν ο P. Don.

Ακολουθούν τα στιγμιότυπα και τα γκολ του Τελικού:

Σαν σήμερα: 2/4/1995 Το League Cup του Steve McManaman
Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com