Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Τα πέντε σενάρια για την Premier League μετά την απόφαση για αναβολή

Τα πέντε σενάρια για την Premier League μετά την απόφαση για αναβολή

Υπάρχουν πολλές ερωτήσεις που πηγάζουν απ’την απόφαση της Premier League να αναστείλει το πρωτάθλημα εξαιτίας της εξάπλωσης του κορονοϊού.

Πως θα τελειώσει η σεζόνΘα τελειώσει;

Με τη Liverpool 25 βαθμούς μπροστά στη κορυφή και σε απόσταση αναπνοής από ένα πρώτο τίτλο σε 30 χρόνια, πολλοί οπαδοί των Reds φοβούνται ότι τέτοιες ελπίδες θα εξαπατηθούν.

Εννέα παιχνίδια απομένουν για τους περισσότερους, όχι αμελητέο, αλλά ακόμα λιγότερο από 1/4 της σεζόν.

Η Premier League αναμένεται να συνεδριάσει αρκετές φορές τις επόμενες εβδομάδες για να οριστικοποιήσει κάποιο είδος σχεδίου δράσης.

Λοιπόν, τι μπορεί να αποφασιστεί;

– Συνεχίζουμε κανονικά

Πολλά θα εξαρτηθούν από το πόσο χρόνο θα έχει απομείνει για να ολοκληρωθεί η σεζόν όταν ξαναρχίσουν οι αγώνες.

Ενώ η 4η Απριλίου είναι η αναμενόμενη ημερομηνία για την επανέναρξη , η πιθανότητα είναι ότι θα ξαναρχίσει αργότερα καθώς ο κοροναϊός φθάνει την αποκορύφωση του.

Αν το Euro 2020 αναβληθεί για ένα χρόνο, αυτό δίνει περισσότερο χρόνο. Η 30η Ιουνίου είναι η πιθανή ημερομηνία κατά την οποία η σεζόν πρέπει να ολοκληρωθεί, δεδομένου ότι όλοι οι παίκτες στο τέλος του συμβολαίου τους θα γίνουν ελεύθεροι και θα μπορούν να έχουν συμφωνήσει με άλλες ομάδες, αν και μια παράταση 28 ημερών μπορεί να ενεργοποιηθεί εάν συμφωνούν και τα δύο μέρη.

Μια αναφορά στη Mail έδειξε ότι ορισμένες ομάδες της Premier League θα μπορέσουν να αρνηθούν την επανεκκίνηση της σεζόν, εάν κάποιοι παίκτες τους δεν είναι διαθέσιμοι από την ασθένεια.

Και τότε υπάρχει το ερώτημα αν θα επιτραπούν οι οπαδοί μέσα στο γήπεδο για την επανέναρξη των παιχνιδιών.

Οι πιθανότητες; Είναι μια ψευδαίσθηση να σκεφτεί κανείς ότι τα πράγματα θα επιστρέψουν όπως ήταν προηγουμένως.

– Διαγράφουμε εντελώς την σεζόν

Δημοσίευματα έχουν επίσης υποστηρίξει ότι υπάρχουν αρκετές ομάδες της Premier League που επιθυμούν να δουν την τρέχουσα σεζόν εντελώς διεγραμμένη από τα αρχεία.

Βεβαίως, υπάρχουν εκείνοι που έχουν ένα συμφέρον να διαγραφεί η σεζόν όπου απέτυχαν να φτάσουν στις προσδοκίες. Όλοι γνωρίζουμε ποιοι είναι αυτοί.

Αντίθετα, υπάρχουν και άλλοι – η Liverpool, η Leicester City, η Sheffield United, οι Wolverhampton Wanderers – που θα ήθελαν να συνεχίσουν για διάφορους λόγους.

Αυτό δεν περιλαμβάνει την κατακραυγή που θα προκαλέσει μεταξύ της Leeds United και της West Bromwich Albion στο να χάσουν τον πιθανό προβιβασμο στην πλούσια σε λεφτά Premier League.

Οι πιθανότητες; Είναι η πιο εύκολη επιλογή από υλικοτεχνική άποψη, αλλά οι νομικές προκλήσεις θα μπορούσαν ουσιαστικά να χρεοκοπήσουν την Premier League. Δεν θα το θέλουν.

– Η σεζόν δεν ολοκληρώνεται και οι βαθμοί μεταφέρονται στην επόμενη

Πρόκειται για μια επιλογή η οποία ναι μεν θα ανταμείψει τις μέχρι τώρα προσπάθειες των ομάδων, αλλά δεν θα τους απονέμει κάποιο τρόπαιο. Η σεζόν δεν θα ολοκληρωθεί ποτέ, αλλά οι βαθμοί που έχουν συγκεντρώσει οι ομάδες μετά από 29 αγωνιστικές θα μεταφερθούν στη νέα σεζόν.

Η Liverpool θα άρχιζε την νέα σεζόν με 82 βαθμούς, η Norwich με 21 και η Manchester City θα είχε 38 παιχνίδια στη διάθεσή της, για να φτάσει τους Reds.

Οι πιθανότητες; Αρκετά δύσκολο να συμβεί, αν και θα είχε μεγάλο ενδιαφέρον να δούμε πως θα κινηθούν οι ομάδες στο μεταγραφικό παζάρι μετά από μια τέτοια εξέλιξη.

– Ολοκληρώνεται η σεζόν χωρίς να παιχτεί άλλος αγώνας

Αυτή θεωρητικά είναι και η πιο εύκολη επιλογή, αφού θα ολοκληρωθεί η τρέχουσα σεζόν χωρίς να παιχτεί κάποιο άλλο παιχνίδι, το οποίο θα έφερνε σε κίνδυνο την υγεία των παικτών και των οπαδών.

Όλες οι ομάδες θα έπαιρναν την τωρινή τους θέση στην κατάταξη και η Liverpool θα κέρδιζε το πρωτάθλημα.

Οι πιθανότητες; Το συγκεκριμένο σενάριο φαίνεται αρκετά δύσκολο να συμβεί, αφού σε μια σεζόν οι ομάδες αντιμετωπίζουν από δύο φορές η μια την άλλη υπό φυσιολογικές συνθήκες και το οι περισσότερες ομάδες θα ζητήσουν να συμβεί και φέτος αυτό, ανεξάρτητα από το πότε θα ολοκληρωθεί η σεζόν.

Συνεχίζεται η σεζόν κεκλεισμένων των θυρών

Είναι μια λύση, την οποία θα υποστηρίξουν οι παίκτες που βρίσκονται κοντά στην κατάκτηση του πρωταθλήματος, δηλαδή της Liverpool καθώς και εκείνοι που αγωνίζονται σε ομάδες, οι οποίες είναι έτοιμες να εξασφαλίσουν Ευρωπαϊκό εισιτήριο (Leicester & Wolves).

Το ποδόσφαιρο στην Αγγλία, όπως και στον υπόλοιπο κόσμο θα συνεχιστεί κάποια στιγμή και υπάρχει βέβαια η περίπτωση να πραγματοποιηθούν οι πρώτοι αγώνες ή και περισσότεροι κεκλεισμένων των θυρών για την προστασία των οπαδών, όπως συμβαίνει και στην Κίνα.

Η Premier League είχε ήδη προγραμματίσει τις ενέργειες της σε περίπτωση που οι αγώνες γίνονταν κεκλεισμένων των θυρών, αλλά τελικά αυτή η λύση δεν πρόλαβε να εφαρμοστεί αφού παρουσίασαν κρούσματα κορονοϊού και οι ομάδες.

Οι πιθανότητες; Η συγκεκριμένη λύση φαντάζει ως η πιο λογική για την συνέχεια του πρωταθλήματος, όταν βέβαια αποφασιστεί η επανέναρξη του. Σε κάθε περίπτωση, η Premier League θα πάρει την τελική απόφαση.

Η Liverpool οδηγεί από την αρχή της σεζόν την κούρσα της Premier League.
Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com