Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Έβδομη πλουσιότερη ομάδα στον κόσμο η Liverpool

Έβδομη πλουσιότερη ομάδα στον κόσμο η Liverpool

Οι επιτυχίες της Liverpool τα τελευταία χρόνια υπό τον Jurgen Klopp την βάζουν στην οικονομική ελίτ στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο, σύμφωνα με την ετήσια έκθεση της Deloitte.

Οι Κόκκινοι είναι οι σημερινοί κάτοχοι του Champions League και έχουν προβάδισμα 14 βαθμών στην κορυφή του πίνακα, ενώ θα υπερασπιστούν το Ευρωπαϊκό Κύπελλο τους.

Αυτά τα επιτεύγματα διαδραματίζονται μπροστά σε μια συνεχώς διευρυνόμενο Anfield, που οδηγεί σε μεγαλύτερα έσοδα απ’τους αγώνες. Η Liverpool επίσης θα αυξήσουν τις εμπορικές τους δραστηριότητες μέσω μιας συμφωνίας με την Nike από την αρχή της επόμενης σεζόν.

Την περασμένη σεζόν, στο δρόμο προς τη δόξα του Champions League, η Liverpool κέρδισε έσοδα ύψους 604 εκατομμυρίων ευρώ, σύμφωνα με την Deloitte.

Παρόλο που η ομάδα έμεινε στην έβδομη θέση, έκλεισε σημαντικά την διαφορά απ’τους νικητές της Premier League, Manchester City, των οποίων τα έσοδα ήταν 610.6 εκατομμύρια ευρώ.

Αυτή η διαφορά, μόλις 6 εκατομμυρίων, συγκρίνεται με διαφορά περίπου 55 εκατομμυρίων το 2017/18, σύμφωνα με στοιχεία της Deloitte.

Τα έσοδα της Liverpool από την περασμένη σεζόν την έφερε σε απόσταση αναπνοής απ’τις πρωτες πέντε θέσεις, μια βαθιά φιλοδοξία του συλλόγου..

Η Paris Saint-Germain, που ειναι πέμπτη με έσοδα 635,9 εκατομμυρίων ευρώ, θα ανησυχεί καθώς οι άνδρες του Klopp συνεχίζουν να σαρώνουν όλα μπροστά τους στο εσωτερικό και στο εξωτερικό.

Οι Γερμανοί πρωταθλητές, Bayern Munich (660,1 εκατ.ευρώ) βρίσκονται πάνω από την PSG, κάτω από την Manchester United (711,5 εκατ. ευρώ) και την Real Madrid (757,3 εκατ. ευρώ). Οι ισπανοί πρωταθλητές Barcelona ειναι στην πρώτη θέση, στα 840,8 εκατ. ευρώ.

«Οι μακροπρόθεσμες φιλοδοξίες της Liverpool για τις πρώτες πέντε θέσεις στο Money League, σε μελλοντικές εκδόσεις, είναι ρεαλιστικές,» λέει η Deloitte, «ειδικά εάν ο σύλλογος μπορεί να βασιστεί στην εως τώρα επιτυχία στην Premier League και την κατάκτηση του Champions League. »

Η δημοσίευση των στοιχείων για την Liverpool – η οποία θα αποκαλυψει τους λογαριασμούς της για το 2018/19 στις προσεχείς εβδομάδες – έρχεται λίγες εβδομάδες μετά τη νίκη του συλλόγου στο FIFA Club World Cup του 2019.

Βαδίζοντας προς το 2020/21, η Liverpool θα ενθαρρυνθεί επίσης από αναφορές ότι η Manchester United, η τρίτη στην λίστα, θα δει μια τεράστια μείωση των εσόδων δεδομένου ότι δεν προκρίνεται για το Champions League.

Σίγουρη η άνοδος των Reds τα επόμενα χρόνια.
Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com