Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Ο Andy Robertson εξηγεί το μυστικό πίσω απο τις καταπληκτικές του σέντρες.

Ο Andy Robertson εξηγεί το μυστικό πίσω απο τις καταπληκτικές του σέντρες.

Τα full backs της Liverpool είναι τρομερά σημαντικά τόσο στην επίθεση όσο και στην άμυνα της ομάδας , κυρίως με τον τρόπο που παρέχουν συνεχή βοήθεια στην επίθεση.

Ίσως  το καλύτερο δίδυμο της Ευρώπης αυτή τη στιγμή , με τον Robbo στα αριστερά και τον Arnold στα δεξιά , με σκληρή άμυνα , ατέλειωτη ενέργεια και τρομερές σέντρες εκατέρωθεν.

Μέχρι ώρας ο Arnold έχει 8 ασίστ , την ώρα που ο Robertson μετράει 6 , σε μία συνεχή φιλική διαμάχη για το ποιός θα βοηθήσει περισσότερο στα τελειώματα της ομάδας, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν σκοράρουν επίσης.

Αυτή η δυνατότητα του σκοτσέζου να γεμίζει όλη την αριστερή πλευρά συνεχώς , καθώς επίσης να παίζει 1-2 με τους συμπαίκτες του σε μικρούς χώρους , σεντράροντας παράλληλα με ακρίβεια , τον χρίζει τον πιο εκρηκτικό από τους δυο καθώς και τον ‘αγαπημένο’ της εξέδρας , αφού δεν είναι λίγες οι φορές που τον βλέπουμε ακόμα και στην δεξιά μεριά να καλύπτει συμπαίκτες του.

Μιλώντας στο 90 min Football , εξήγησε την τεχνική πίσω από το σεντραρισμά του , δίνοντας μερικά παραδείγματα και στηνν κάμερα.

Εξήγησε πώς ψάχνει το κενό ανάμεσα στους αμυντικούς και στον τερματοφύλακα , αφού και ο ίδιος ξέρει από προσωπική εμπειρία πόσο δύσκολο είναι για τους αμυντικούς μία σέντρα σε αυτό το βάθος.

Σημειώνει επίσης , πώς αντίθετα με τον τρόπο που μαθαίνουν οι νέεοι παίκτες να σεντράρουν , ρίχνοντας ελαφρά το σώμα μπροστά , ο ίδιος με το προσωπικό του στύλ , ρίχνει ελαφρώς το σώμα του πίσω.

Αυτό οφείλετε στον τρόπο που τρέχει , σύμφωνα με τον ίδιο , αφου αυτό το ‘πέσιμο’ προς τα πίσω λίγο πριν σεντράρει , τον βοηθάει να δώσει ύψος στην σέντρα. Η καλύτερη του στιγμή, αυτή με την Tottenham , δίνοντας την ασσίστ στον Bobby για το 2-1 και την νίκη των κόκκινων στο Anfield. Μάλιστα ο ίδιος αποκαλύπτει πώς ο Βραζιλιάνος είναι ο παίκτης που ψάχνει τις περισσότερες φορές πρίν σεντράρει.

‘’Πραγματικά νομίζω αυτή που ξεχώρισε ήταν στη νίκη στην έδρα μας εναντίων της Tottenham ,  καθώς κατάλαβα αμέσως ότι την έπιασα καλα τη σέντρα , και ευτυχώς ο Bobby ήταν εκεί να την τελειώσει.’’

‘’Για μένα είναι πάντα Firmino ή Μο. Πιθανότατα ο Sadio να με μισήσει γιαυτό. Εάν περάσει τον πρώτο αμυντικό ξέρω ότι έχει πιο πολλές πιθανότητες να την βρεί κάποιος εκ των 2 , οπότε ψάχνω πάντα από τη μέση και πίσω.’’

O Robbo επίσης γνωρίζει ότι αυτός και ο Henderson δουλέυουν το μεταξύ τους παιχνίδι , με περισσότερα τρεξίματα , ελπίζωντας έτσι ότι θα βοηθηθεί και ο τελευταίος με κάποια παραπάνω τέρματα.

Ο Andy Robertson δούλεψε και έφτασε στην κορυφή.

 

 

Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com