Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Milner: «Να κάνουμε την Liverpool για πρώτη φορά Παγκόσμια Πρωταθλήτρια»

Milner: «Να κάνουμε την Liverpool για πρώτη φορά Παγκόσμια Πρωταθλήτρια»

Το γεγονός ότι η Liverpool δεν έχει ποτέ στεφθεί παγκόσμα πρωταθλητρια προσθέτει κίνητρο για τον James Milner στο FIFA Club World Cup αυτή την εβδομάδα.

Οι Reds αρχίζουν το πρόγραμμά τους κατά της μεξικανικής πλευράς Monterrey την Τετάρτη το βράδυ, με τους νικητές να αντιμετωπίζουν είτε την Flamengo ή την Al Hilal στο τελικό του Σαββάτου στο Qatar.

Πριν από τη συνάντηση με τον Monterrey, ο Milner βρέθηκε με τον Jürgen Klopp σε μια συνέντευξη Τύπου για να συζητήσει το παιχνίδι, το τουρνουά και άλλα …

Σχετικά με τις προσδοκίες του για το Club World Cup και κατά πόσο είναι κατά κάποιο τρόπο μια «απόσπαση της προσοχής» …

«Θέλουμε να συνεχίσουμε την καλή μας φόρμα. Είμαστε σε καλή κατάσταση και θέλουμε να συνεχίσουμε αυτό. Εάν απόσπαση της προσοχής είναι μία ευκαιρία να κερδίσεις ένα τρόπαιο, αυτή είναι μια αρκετά καλή απόσπαση να έχουμε! Απλά θέλουμε να συνεχίσουμε να είμαστε επιτυχημένοι και να κερδίζουμε τρόπαια. θα πρέπει να είσαι επιτυχημένος για να παιζεις σε αυτό το τουρνουά, οπότε ελπίζουμε ότι μπορούμε να παίξουμε καλά και να κερδίσουμε και τα δύο παιχνίδια.»

Για το αν είναι περίεργο με τους Reds να παίζουν ένα προημιτελικό στο Carabao Cup την ίδια ώρα που η κύρια ομάδα βρίσκεται στο Qatar…

«Ναι, είναι λίγο περίεργο. Προφανώς, ευχόμαστε καλά στους νέους και ελπίζουμε να παίξουν όπως ξέρουν να παίζουν. Γνωρίζουμε ότι υπάρχουν πολλοί καλοί νέοι παίκτες που θα συμμετάσχουν. Είμαι βέβαιος ότι θα προσπαθήσουμε να το παρακολουθήσουμε – θα σηκωθούμε αργά το πρωί, οπότε βοηθάει την κατάσταση!»

Σχετικά με το πώς οι παίκτες μπορούν και συγκεντρώνονται σε τόσο απασχολημένο χρόνο …

«Δεν είναι εύκολο να το κάνεις, αλλά ένα είναι πολύ ισχυρό για την ομάδα: επικεντρώνοντας στο επόμενο παιχνίδι. Αυτό είναι πάντα το πιο σημαντικό παιχνίδι και το μόνο που μπορείς να ελέγξεις. Τα παιδιά εργάζονται σκληρά στην προπόνηση και μολις προλαβαίνουν να ανακάμπτουν, αυτό είναι δύσκολο από μόνο του. Πρέπει να παίξουμε ένα προς ένα παιχνίδι, να προετοιμαστούμε και να επικεντρωθούμε στο επόμενο. Τα παιδιά το έκαναν πολύ καλά μέχρι τώρα και ελπίζουμε ότι μπορούμε να το συνεχίσουμε αυτό. Όσον αφορά το πρόγραμμα, δεν είναι διαφορετικό από αυτό που θα είχαμε αν δεν είχαμε έρθει εδώ – θα παίζαμε ενάντια στη Villa και ένα παιχνίδι το Σαββατοκύριακο στην Premier League ούτως ή άλλως. Έτσι, τίποτα δεν άλλαξε για εμάς, πραγματικά.»

Για το αν αυτό το τουρνουά είναι ένα βήμα στο άγνωστο …

«Είναι διαφορετικό, προφανώς, αλλά έχουμε παίξει εναντίον ομάδων σε όλο τον κόσμο με τις διεθνείς μας ομάδες. Έτσι αυτή η εμπειρία θα βοηθήσει. Η ανάλυση που κάνουμε πριν από κάθε παιχνίδι είναι πολύ εμπεριστατωμένη και γνωρίζουμε πολλά για την ομάδα. Ξέρουμε λίγο γι ‘αυτούς και θα μάθουμε λίγο περισσότερο γι’ αυτούς μετά από τη συνάντηση στο ξενοδοχείο, θα είμαστε πλήρως προετοιμασμένοι. Ξέρουμε ότι θα είναι δύσκολο, γνωρίζουμε ότι είναι μια ομάδα με άφθονη ποιότητα και έχουν κερδίσει το δικαίωμα να είναι εδώ. Ξέρουμε ότι θα είναι δύσκολο.»

Σχετικά με την χαρά του μετά την υπογραφή επέκτασης συμβολαίου με τον σύλλογο την περασμένη εβδομάδα …

«Είναι ωραίο να παίζεις σε μια ομάδα όπως την Liverpool αυτή τη στιγμή. Φαίνεται ότι βελτιώνουμε συνεχώς. Μεγάλες αλλαγές – αλλαγές στο γήπεδο, αλλαγές στο γήπεδο προπόνησης και δύο τρόπαια. Είναι σημαντικό να συνεχίσουμε να προσπαθούμε να κάνουμε κάτι παραπάνω. Γνωρίζουμε την ιστορία του συλλόγου αλλά, απίστευτα, αυτό είναι ένα τρόπαιο που δεν έχει κερδίσει ο σύλλογος, οπότε θα ήταν ωραίο να το προσθέσουμε. Είναι πολύ δύσκολο να βρούμε ένα τρόπαιο που ο σύλλογος δεν έχει κερδίσει, οπότε αν μπορούσαμε να το προσθέσουμε στη συλλογή τότε θα ήταν υπέροχο.»

Σχετικά με το τι θα σήμαινε να είναι παγκόσμιοι πρωταθλητές …

«Νομίζω ότι είναι ιδιαίτερο να είσαι εδώ, πρέπει να είσαι επιτυχής να είσαι εδώ. Κάθε άλλη ομάδα από όλο τον κόσμο έχει κερδίσει το δικαίωμα να είναι και σε αυτόν τον αγώνα, είναι όλοι ισχυρές ομάδες και θα είναι δύσκολο. Θες να νικάς συνεχώς, πήραμε μια γεύση απο τρόπαια και θέλουμε να συνεχίσουμε να προσθέτουμε. Είμαστε σε καλή κατάσταση και πρέπει να σιγουρευτούμε ότι θα διατηρήσουμε αυτή τη δυναμική στο μελλον. Προφανώς, κάθε φορά που μπορείς να κερδίσεις ένα τρόπαιο – και ένα τρόπαιο με αυτό το νόημα – θα ήταν φανταστικό, αλλά έχουμε πρώτα δυο δύσκολα παιχνίδια.»

Τη συνεργασία με τον Klopp και τον τρόπο που ενθαρρύνει τους παίκτες …

«Υπάρχει και η άλλη πλευρά του [Klopp] και να είναι επιθετικός. Προφανώς, είναι σημαντικός για εμάς. Χρειάζεσαι αυτή την ενέργεια, τα πολλά παιχνίδια που έχουμε, μερικές φορές είναι δύσκολο να έχουμε αυτόν τον υψηλό ρυθμό σε κάθε παιχνίδι και πρέπει να το κάνουμε αυτό σαν ομάδα, αλλά χρειαζόμαστε τον προπονητή και το προσωπικό να μας βοηθήσουν με αυτό, να μας προετοιμάσει και να έχουμε το σωστό πρόγραμμα κατάρτισης. Μέχρι στιγμής, χτύπα ξύλο, όλα καλά. Έτσι ελπίζουμε ότι μπορούμε να συνεχίζουμε να πιέζουμε, να βελτιωνόμαστε και να βεβαιωθούμε ότι ο προπονητής είναι ευχαριστημένος.»

Αναπτύσσοντας την πρόσφατη επιτυχία της Liverpool για τα επόμενα χρόνια …

«Από τότε που ήρθα στο σύλλογο, ήταν σημαντικό να κατακτήσουμε το πρώτο μας τρόπαιο. Ήμασταν ατυχείς σε μερικούς τελικούς, αλλά βλέπετε π5ώς η ομάδα έχει προχωρήσει όπως είπα και πριν. Νομίζω ότι έχετε ακούσει πολλούς ανθρώπους να μιλάνε γι ‘αυτό – δεν θέλουμε να μας θυμούνται σαν την ομάδα που κέρδισε ένα τρόπαιο μία φορά, θέλουμε να είμαστε γνωστοί ως η ομάδα που ξεχνάς ποιο έτος κερδίσαμε κάποιο συγκεκριμένο τρόπαιο. Αυτός είναι ο πόθος και μπορείτε να δείτε αυτό στο πώς αντιδρούμε στα πράγματα. χάνοντας τον πρώτο τελικό του Champions League και τον τρόπο που επιστρέψαμε και πήγαμε πάλι στο τελικό και κερδίσαμε. Δεν είναι εύκολο να επαναληφθούν οι επιτυχίες μόλις κερδίσεις ένα τρόπαιο. Δεν το έχουμε κάνει ακόμα. Κατακτήσαμε το Super Cup αλλά υπάρχει πολύς δρόμος για το πρωτάθλημα. Ο τρόπος που ξεκινήσαμε την σεζόν, ο ρυθμός που ξεκινήσαμε και ο τρόπος που παίξαμε, θέλει μια ιδιαίτερη νοοτροπία και αυτή η ομάδα την έχει. Αλλά γνωρίζουμε επίσης ότι υπάρχει πολύς δρόμος στην σεζόν και τόσα πολλά παιχνίδια, οπότε η ομάδα επικεντρώνεται στο επόμενο βήμα μπροστά μας. Ας ελπίσουμε ότι μπορούμε να νικήσουμε και τα δύο παιχνίδια.»

Για το τι γνωρίζει για την Monterrey…

«Ξέρω λίγα. Όπως είπα, αργότερα θα έχουμε, στη συνάντησή μας, την ανάλυση, ώστε θα γνωρίζουμε πολύ περισσότερα. Είναι η τέταρτη φορά που έχουν παίξει σε αυτό το τουρνουά, οπότε θα έχουν πιθανώς λίγο περισσότερη εμπειρία σε αυτόν τον θεσμο από ό, τι εμείς. Θα είναι μια ομάδα γεμάτη ποιοτικούς παίκτες, το ξέρουμε αυτό. Ξέρουμε ότι είναι δυνατοί, μπορούν να αλλάξουν σχηματισμούς, που έχουν κάνει στα πρόσφατα παιχνίδια. Έτσι θα πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι για τα πάντα. Θα τους αναλύσουμε περισσότερο σήμερα το απόγευμα προτού προετοιμαστούμε για προπόνηση αργότερα. Γνωρίζουμε όμως ότι θα είναι μια ισχυρή ομάδα.»

Ο Milner ανανέωσε πρόσφατα το συμβόλαιό του με την ομάδα.
Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com