Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Klopp: «Πλέον περιμένω από τους παίκτες μου να αντιδρούν έτσι!»

Klopp: «Πλέον περιμένω από τους παίκτες μου να αντιδρούν έτσι!»

Τα εύσημα απένειμε στους ποδοσφαιριστές του ο Jurgen Klopp για τον τρόπο με τον οποίο αντέδρασαν στο γρήγορο γκολ της Tottenham στο Anfield.

Οι Spurs άνοιξαν το σκορ στο πρώτο κιόλας λεπτό με τον Harry Kane, όμως οι mentality giants του Γερμανού (όπως ο ίδιος τους έχει χαρακτηρίσει) δεν απογοητεύτηκαν, αντιθέτως είδαν το γκολ του Άγγλου επιθετικού ως μία αφορμή ώστε να πιέσουν με ακόμα μεγαλύτερη ένταση και να κυνηγήσουν τη νίκη.

Και ο Klopp ανέφερε μεν ότι είναι ευχαριστημένος με αυτή την αντίδραση των παικτών του, τόνισε ωστόσο ότι πλέον δεν του προκαλεί έκπληξη.

Πάμε να δούμε τις σημαντικότερες δηλώσεις του:

  • Για την απόδοση της Liverpool και (πιο αναλυτικά) την απόκρισή της στο γρήγορο γκολ πού δέχτηκε:

«Είμαι απόλυτα ευχαριστημένος, όμως για να είμαι ειλικρινής, το περίμενα επίσης. Ένα γρήγορο γκολ εναντίον σου δεν είναι ο,τι καλύτερο μπορεί να σου συμβεί, όμως μερικές φορές καθιστά ξεκάθαρο ένα πράγμα: Ότι έχουμε παιχνίδι. Αυτό ακριβώς περιμέναμε να κάνει η Tottenham, να είναι πολύ συμπαγής, πολύ επιθετική, να μας κυνηγάει. Χάσαμε τη μπάλα στο χώρο του κέντρου, έκαναν αντεπίθεση, και αυτό είναι όλο. Ήμασταν λίγο άτυχοι, γιατί πρώτα ο Alisson έκανε μία απόκρουση, και ύστερα ο Harry Kane ήταν εκεί (για το rebound). Οπότε είμαι ευχαριστημένος, όμως ταυτόχρονα το περίμενα. Αγάπησα το παιχνίδι, ήταν σούπερ. Έτσι πρέπει να δείχνει το ποδόσφαιρο, έτσι πρέπει να παίζεις ενάντια σε μία πολύ καλή, δυνατή, οργανωμένη ομάδα, με την απειλή να βρίσκεται συνεχώς στο μυαλό σου, με το να σκέφτεσαι ότι κάθε μπάλα πού χάνεις, είναι πιθανό να καταλήξει στο τέρμα σου.»

«Το counter-pressing μας ήταν εξαιρετικό. Αυτό ήταν το πλάνο μας σήμερα – θέλαμε να είμαστε πολύ δυνατοί, ειδικά σε αυτό το κομμάτι, διότι ήταν σαφές ότι μάλλον θα είμαστε κυρίαρχοι στο γήπεδο, όμως αυτό σημαίνει ότι χάνεις μπάλες. Δε μπορείς να τελειώνεις σωστά όλες τις φάσεις, και μετά το counter-pressing πρέπει να είναι εδώ. Μου άρεσε πολύ αυτό. Είπα στα αγόρια στο ημίχρονο ότι το μόνο κακό μέχρι τώρα είναι το αποτέλεσμα.»

«Προσπαθήσαμε να προσαρμοστούμε σε μερικές καταστάσεις, ο αντίπαλος μας έβαλε ορισμένες παγίδες στην κατοχή τους, οπότε εκεί θέλαμε να προσαρμοστούμε λίγο. Είχαν μία μεγάλη ευκαιρία (με τον Son), το οποίο νομίζω προήλθε από μία απλή μακριά μπαλιά, ούτε πάσα δεν έγινε. Ο Dejan (Lovren) έκανε λανθασμένη εκτίμηση εκεί για μία στιγμή, σκέφτηκε ότι τον έπαιρνε να αφήσει τη μπάλα να σκάσει, ο Son ήταν εκεί, όμως ο Ali έκανε μία πολύ ξεχωριστή απόκρουση. Δεν άγγιξε τη μπάλα, όμως άπλωσε το σώμα του, με αποτέλεσμα να δείχνει μεγάλος στα μάτια του Son και να του κάνει τη ζωή άβολη. Παρ’ όλα αυτά, τέλειωσε πολύ καλά τη φάση, όμως ευτυχώς για μας η μπάλα κατέληξε στο δοκάρι.»

«Μετά πήραμε τον έλεγχο, τους πιέσαμε, παίξαμε πολύ καλό ποδόσφαιρο, είχαμε ευκαιρίες και στα δύο ημίχρονα, έγιναν κάποιες σούπερ αποκρούσεις από τον τερματοφύλακα – τι παιχνίδι έκανε! Μου άρεσε πολύ το πρώτο μας γκολ, γιατί σε άλλα παιχνίδια, ίσως όταν ο επιθετικός πέφτει κάτω και όλοι φωνάζουν για penalty, ίσως να υπάρχουν παίκτες γύρω πού ‘απενεργοποιούνται’ λίγο (δηλαδή φωνάζουν για penalty και ξεχνούν ότι η φάση συνεχίζεται), όμως ο Hendo δεν ενοχλήθηκε από αυτό, και τελείωσε τη φάση. Πολύ σημαντικό, πολύ ωραίο. Το δεύτερο γκολ προέκυψε από το εξαιρετικό pressing του Sadio – είχε τη μπάλα, την έχασε, την έχασε ξανά, ήρθε μπροστά από τον αντίπαλό του, ο οποίος μετά τον κλώτσησε στην κνήμη, αυτή είναι μία σούπερ κατάσταση. Κερδίσαμε, το αξίζαμε και είμαι πολύ χαρούμενος με την εμφάνιση.»

  • Για το αν αυτή ήταν η καλύτερη φετινή εμφάνιση της Liverpool μέχρι στιγμής, ο Klopp είπε:

«Δεν ξέρω ακριβώς. Μου άρεσαν ήδη πολλά παιχνίδια, με την Arsenal ήταν πολύ καλό επίσης, για να είμαι ειλικρινής. Όμως χρειάζεται να παίξουμε πολύ καλά, και έχω ήδη δεχτεί ερωτήσεις του στιλ ‘τώρα έχετε 28 βαθμούς κλπ κλπ…’, όμως το μόνο πού πρέπει να σκεφτείτε, είναι το τι θα είχε συμβεί αν είχαμε χάσει σήμερα (σ.σ. χθες), και τι είδους ερωτήσεις θα δεχόμασταν. Ξέρουμε ακριβώς τι πρέπει να κάνουμε. Πρέπει να εστιάσουμε και να συγκεντρωθούμε σε όλα τα επόμενα παιχνίδια. Πρώτα η Arsenal, μετά η Aston Villa, μετά η Genk, μετά η Manchester City, μετά οι εθνικές ομάδες, και έπειτα ένας πολυάσχολος (busy) Δεκέμβριος. Μας περιμένουν πολλά ακόμα, όμως μέχρι τώρα, όλα είναι καλά.»

Ο Jurgen Klopp αγκαλιάζει τον Alisson μετά τη νίκη επί των Spurs.
Ο Jurgen Klopp αγκαλιάζει τον Alisson μετά τη νίκη επί των Spurs.
Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com