Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Curtis Jones, o ‘ξεχασμένος’ παίκτης της προετοιμασίας!

Curtis Jones, o ‘ξεχασμένος’ παίκτης της προετοιμασίας!

Οι περισσότεροι από τους οπαδούς της Liverpool, έχουν στραμμένα τα βλέμματα τους στους Rhian Brewster, Ki- Jana Hoever, Harry Wilson, ή ακόμα και στον Sepp Van Berg, αφήνοντας έξω από τα φώτα της δημοσιότητας τον Curtis Jones.

Ο 18χρονος μεσο-επιθετικός της Liverpool έχει βάλει όμως έναν μεγάλο στόχο φέτος για τον εαυτό του και σκοπεύει να τον πετύχει.

«Πιστεύω απόλυτα ότι το έχω ,όπως έχω και έναν manager που πιστεύει σε μένα.» είπε ο μικρός στην πρώτη του συνέντευξη στην LFCTV ,όταν επέστρεψε για την προετοιμασία.

Εκφράζοντας μάλιστα την επιθυμία του για ένα ντεμπούτο στην Premier League, για τη σαιζόν 2019/20 ,ο Jones πρόσθεσε: «Θα προσπαθήσω να δώσω ότι καλύτερο για να δείξω για το τι είμαι ικανός και ελπίζω να έχω κάποια λεπτά συμμετοχής σ’ αυτή τη σαιζόν.»

Ο μικρός ήταν ένας από τους πρώτους 16 παίκτες που έδωσαν το παρόν στην πρώτη μέρα προετοιμασίας μαζί με τους Fabinho, Alex Oxlade-Chamberlain και Joel Matip.

Ο Jones έχει μείνει έξω από τα φώτα της δημοσιότητας για δύο λόγους.

Ο πρώτος έχει να κάνει με μια μάλλον μέτρια σαιζόν για τον ίδιο, σε αγώνες της Ακαδημίας κυρίως, ενώ είχε προηγηθεί πέρυσι μια μάλλον εντυπωσιακή περίοδος προετοιμασίας , φορτώνοντας με προσδοκίες τους οπαδούς των Κόκκινων.

Ο δεύτερος έχει να κάνει με την τάση που κυριαρχεί πια στο μοντέρνο ποδόσφαιρο με τις μνήμες να είναι μικρές και με νέους πιο ελκυστικούς και πολλά υποσχόμενους παίκτες να βγαίνουν στο προσκήνιο.

Η αυτοπεποίθηση όμως που χαρακτηρίζει τον Jones, συνιστά και μια μεγάλη ευκαιρία γι αυτόν να αφήσει το σημάδι του αυτή τη σαιζόν και να καταφέρει τον στόχο του με τις οδηγίες του Klopp.

O Klopp – ήδη οπαδός του Jones, τον είχε επιλέξει για να προπονείται με την πρώτη ομάδα στις αρχές του 2018, μαζί με τον Rafa Camacho ενώ οι δυο τους είχαν ταξιδέψει και με την αποστολή της ομάδας στο Κίεβο, στον Τελικό του Champions League.

Στην διάρκεια της προετοιμασίας για τη σαιζόν 2018/19 ήταν ένας από τους μόλις 6 παίκτες που είχε παίξει και στα 7 φιλικά της ομάδας.

Η ικανότητα του μάλιστα να παίζει σε διάφορες θέσεις είχε δώσει την ευκαιρία στον Klopp να τον δοκιμάσει στο κέντρο, στην επίθεση, ακόμα και στη θέση του δεξιού μπακ όπου ακόμα κι εκεί δημιούργησε εντυπώσεις.

«Ο Curtis είναι ένας χαρακτηριστικός scouser- δεν ξέρω αν χρησιμοποιώ τις σωστές λέξεις, αλλά δεν είναι ντροπαλός στο να λέει μερικά πράγματα, κάτι που προκαλεί έκπληξη σε έναν δύο παίκτες.» είχε πει πέρυσι ο Klopp στο επίσημο site της ομάδας.

«Είναι ψηλό παιδί, αλλά πολύ ευκίνητος ,και καλός στην ντρίμπλα.»

«Είναι πιο εύκολο όμως να προπονείσαι σ’ αυτό παρά να δείχνεις σε κάποιον πώς να ντριμπλάρει το οποίο είναι μάλλον κάτι φυσικό.»

Ο Jones παρέμεινε δημοφιλής στην πρώτη ομάδα με πολλούς παίκτες γύρω του να τον υποστηρίζουν, αλλά η έλλειψη «της σωστής στιγμής που θα δώσει την μπάλα» όπως υπογράμμισε ο Klopp υποβάθμισε το ρόλο του κατά περιόδους, όσο προχωρούσε η σαιζόν.

Είχε 21 εμφανίσεις για την U23 και την U19,σημειώνοντας 7 τέρματα και έχοντας 5 assists, αλλά όσο κι αν τα στατιστικά του δημιουργούν ελπίδες και προσδοκίες, η αλήθεια είναι για όσους τον έχουν δει να παίζει ότι πρέπει να δουλέψει κι άλλο.

Αρκετά συχνά, παίρνοντας τη μπάλα, θα περνούσε 2-3 παίκτες για να βρει τον εαυτό του σε αδιέξοδο πλησιάζοντας την αντίπαλη περιοχή-με το κεφάλι κάτω, οπότε αναγκαζόταν να γυρίσει πίσω.

Η τεχνική του θα του επέτρεπε να ‘ξεφύγει’ από τέτοιες δύσκολες καταστάσεις αλλά έφτανε η στιγμή προφανώς που η φάση χανόταν από τον ίδιο, λόγω της υπερβολής στις κινήσεις του.

Και όταν καλέστηκε για το ντεμπούτο του με την πρώτη ομάδα, εναντίον  της Wolves, πάλεψε για να αφήσει κάποια καλή εντύπωση έχοντας λιγότερες επαφές με τη μπάλα(41) από τον Mignolet(46) και αρκετά λιγότερες από τον συμπαίκτη του στην άλλη πλευρά του γηπέδου, τον Xherdan Shaqiri (66).

Όλα αυτά βέβαια δεν καταδικάζουν τον παίκτη ο οποίος έγινε 18 χρονών μόλις τον Γενάρη, ενώ τον Φεβρουάριο υπέγραψε το πρώτο του επαγγελματικό συμβόλαιο, αλλά δείχνουν τη δουλειά που πρέπει να γίνει αφού το ταλέντο και οι ικανότητες υπάρχουν.

Η εντύπωση που δημιούργησε στο φιλικό με την Bradford ήταν αρκετά θετική, αφού έδειξε ωριμότητα στο πότε θα πειραματιστεί αλλά και πότε θα κρατήσει απλά τα πράγματα στον αγωνιστικό χώρο.

Στο φιλικό με την Tranmere επίσης ήταν ένας από τους παίκτες που ξεχώρισαν, με το υπέροχο τέρμα που σημείωσε στο 45ο λεπτό να αποτελεί το κερασάκι στην τούρτα.

Με δεδομένο ότι ο Klopp προς το παρόν δεν μπορεί να έχει στη διάθεση του δύο από τις καλύτερες επιλογές του, στο θέμα της δημιουργίας ,τους Xherdan Shaqiri και Naby Keita, η περίοδος αυτή μπορεί να αποδειχθεί ως η καλύτερη ευκαιρία του Jones.

Πέρυσι τέτοια εποχή στις Ηνωμένες Πολιτείες είχε δώσει μια συνέντευξη στην Liverpool Echo για να σχολιάσει αργότερα στο twitter –εκθέτοντας έτσι το μικρό της ηλικίας του, «γιατί πρέπει να είμαι τόσο νευρικός και να φαίνεται τόσο πολύ;»

Δώδεκα μήνες μετά, θα πρέπει και πάλι στις Ηνωμένες Πολιτείες να αποδείξει ότι ωρίμασε αρκετά ,τόσο εντός όσο και εκτός αγωνιστικού χώρου για να περάσει την πόρτα που έχει αφήσει ανοιχτή ο Klopp στους καλύτερους νέους παίκτες των Κόκκινων, με στόχο την πρώτη ομάδα.

Ο Curtis Jones στο τελευταίο φιλικό των Reds.
Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com