Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Ο Xherdan Shaqiri και η κακοτυχία μετά από Τελικό του Champions League!

Ο Xherdan Shaqiri και η κακοτυχία μετά από Τελικό του Champions League!

O Xherdan Shaqiri, έφτασε στο Anfield, ακριβώς πριν από ένα χρόνο, αλλά η αμφιβολία συνεχίζει να υπάρχει για το μέλλον του μακροπρόθεσμα.

Ο Ελβετός όμως την έχει ζήσει ξανά αυτήν την κατάσταση!

Ίσως τις ώρες που βρέθηκε ανεβασμένος στο ανοιχτό λεωφορείο, στην παρέλαση της Liverpool, μετά την κατάκτηση του 6ου Champions League, να θυμήθηκε ότι είχε ζήσει κάτι παρόμοιο ως παίκτης της Bayern Munich, μετά τη νίκη της τότε ομάδας του, εναντίον της BorussuaDortmund του Jurgen Klopp.

Και στις δυο περιπτώσεις των Τελικών ήταν  μεν στην αποστολή των ομάδων αλλά δεν χρησιμοποιήθηκε σε καμία περίπτωση, μένοντας στον πάγκο των αναπληρωματικών.

Κάπως έτσι είχε εξελιχθεί και η πρώτη του χρονιά στη Liverpool, όταν στα τελευταία στάδια της σαιζόν, δεν κατάφερε να αποκτήσει τα λεπτά συμμετοχής που θα ήθελε σε μια περίοδο μάλιστα που οι Κόκκινοι κυνηγούσαν και το πρωτάθλημα.

Πριν ακριβώς από ένα χρόνο , η Liverpool είχε ολοκληρώσει την κίνηση- έκπληξη για την απόκτηση του Shaqiri, πυροδοτώντας τον όρο απελευθέρωσης στο συμβόλαιο του-τα 13.75 εκατομμύρια λίρες, μετά τον υποβιβασμό της Stoke από την Premier League.

Ο Klopp γνώριζε τι έφερνε στην ομάδα αφού είχε αντιμετωπίσει ως αντίπαλος τον παίκτη από τις μέρες του στην Bundesliga.

Κατά τη διάρκεια του Φθινόπωρου, αλλά και του Χειμώνα ο 27χρονος Ελβετός είχε αποδειχθεί για την ομάδα του Klopp κάτι σαν τον Joker, η έξτρα δημιουργική δύναμη που μπορούσε συγχρόνως να πετύχει και σημαντικά γκολ, όπως τα δύο που είχε πετύχει στο 3-1 επί της Manchester United στο Anfield.

Τελικά όμως ο Shaqiri παρέμεινε στον πάγκο για τους 14 από τους 19 εναπομείναντες αγώνες  των Κόκκινων ως το τέλος της σαιζόν.

Κάποιες συμμετοχές του βέβαια δεν πέρασαν καθόλου απαρατήρητες όπως η assist στον Divock Origi για το δραματικό νικητήριο γκολ εναντίον της Newcastle ενώ λίγες μέρες αργότερα η σέντρα του βρήκε το κεφάλι του Gini Wijnaldum για το 3-0 στην επική ανατροπή με 4-0 επί της Barcelona.

O τραυματισμός του στην ήττα της Εθνικής Ελβετίας από την Εθνική Αγγλίας στο UEFA Nations League, ήλθε σε πολύ άσχημη περίοδο γι αυτόν αφού με τις δεδομένες ‘απώλειες’ των επιθετικών της Liverpool λόγω υποχρεώσεων στις Εθνικές τους, αυτά τα πρώτα φιλικά αντιπροσώπευαν μια θαυμάσια ευκαιρία γι αυτόν να ‘διαφημίσει’ τις δυνατότητες του.

Δυστυχώς θα συνεχίσει την αποκατάσταση του αν και αναμένεται να είναι διαθέσιμος πριν την έναρξη της Premier League στον εντός έδρας αγώνα με τη Norwichστις 9 Αυγούστου.

Η έλλειψη λεπτών συμμετοχής την περασμένη σαιζόν ανατροφοδότησε τις φήμες για πιθανή αποχώρηση του Ελβετού, με τον ίδιο όμως να τις απορρίπτει κατηγορηματικά.

«Ο manager έχει πολλές καλές επιλογές και θα πρέπει να αποφασίσει ποιους θα παίξει.» είχε πει μετά τον Τελικό του Champions League.

«Γνώριζα πριν τη μεταγραφή μου ότι ο ανταγωνισμός θα ήταν πολύ σκληρός.»

«Έχω όμως υπογράψει συμβόλαιο για πολλά χρόνια και σκοπεύω να παραμείνω.» είχε δηλώσει.

Με τους Ryan Kent, Harry Wilson έτοιμους να εντυπωσιάσουν και τον Oxlade-Chamberlain καθώς και τον Adam Lalllana επ΄σις έτοιμους χωρίς προβλήματα τραυματισμών, η μάχη για μια θέση στην πρώτη ενδεκάδα θα είναι άγρια πριν ακόμα επιστρέψουν οι Salah, Mane και Firmino.

Αφότου είχε σηκώσει το Champions League με την Bayern Munich το 2013, την αμέσως επόμενη σαιζόν ο Shaqiri είχε ταλαιπωρηθεί από τραυματισμούς  και απώλεια φορμαρίσματος. Αποχώρησε από την AllianzArena, 18 μήνες μετά από εκείνον τον Τελικό!

Ο επιθετικός της Liverpool θα ελπίζει να μην επαναληφθεί η ιστορία.

Δώδεκα μήνες μετά τον ερχομό του στο Anfield, η περίπτωση Shaqiri συνεχίζει να μοιάζει το ίδιο αινιγματική.

Ο Shaqiri παραμένει τραυματίας.
Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com