Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Μια προσέγγιση για την διαμόρφωση του ρόστερ της Liverpool 2019/20

Μια προσέγγιση για την διαμόρφωση του ρόστερ της Liverpool 2019/20

Γράφει ο Γιάννης Τύρος, φίλος του site μας και της σελίδας μας στο facebook

Η Liverpool την χρονιά που μας πέρασε, κατόρθωσε να φτάσει στο απόγειο της Ευρωπαϊκής διοργάνωσης, κατακτώντας το τρόπαιο με νίκη (2-0 ακριβές σκορ) επί της μαχητικής Tottenham. Επίσης, έκανε μια εξαιρετική πορεία στο πρωτάθλημα (συλλέγοντας 97 βαθμούς). Παρόλα αυτά, έχασε την Premier League από την Manchester City (98 βαθμούς).

Τέρμα: Υπάρχει συγκρατημένη αισιοδοξία στο στρατόπεδο των Reds για την παραμονή του Mignolet ως Μπακ-απ του «τρομερού» Alisson. Αν τελικά παραμείνει ο Simon, η ομάδα δεν θα χρειαστεί να κινηθεί για την απόκτηση κάποιου ποδοσφαιριστή στην θέση Νο1.

Άμυνα: Η αμυντική λειτουργία της ομάδας δούλεψε καλά σε γενικές γραμμές την αγωνιστική περίοδο που μας πέρασε. Αμυντικά, οι κόκκινοι είναι σχεδόν πλήρεις. Στο ρόστερ υπάρχουν 6 Στόπερ ( Virgil Van Dijk, Joe Matip, Dejan Lovren, Joe Gomez, Sepp Van Den Berg, Kin-Jana Hoever), 2 δεξί Μπακ ( Trent Alexander-Arnold, Nathaniel Clyne) και ένα αριστερό Μπακ ( Robertson). Επιπλέον, ο Joe Gomez και ο Hoever μπορούν να ανταπεξέλθουν και στον ρόλο του δεξιού οπισθοφύλακα. Μεγάλο ερωτηματικό αποτελεί ο Clyne, για το αν θα παραμείνει στην ομάδα. Κατά την γνώμη μου, θα ήθελα να μείνει στο Anfield διότι έχουμε 4 τρόπαια να διεκδικήσουμε, οπότε πρέπει να έχουμε βάθος στον πάγκο με ποιοτικούς ποδοσφαιριστές όπως ο Nathaniel. Ωστόσο, η Liverpool πρέπει να κινηθεί για την απόκτηση ενός αριστερού Μπακ που θα έχει ως ρόλο Μπακ-απ του Robertson. Ο Sepp ήρθε αυτό το καλοκαίρι από την Zwolle ( στοίχισε 2.1 εκατομμύρια, είναι 17 χρονών, ύψος 1,89 cm). Ο Klopp νομίζω δήλωσε για τον Sepp ότι « είναι ένας παίκτης με πολύ ταλέντο».

Κέντρο: Με τις ‘επιστροφές’ Lallana και Chamberlain, οι Reds δυνάμωσαν στο κέντρο. Η ομάδα διαθέτει 8 κεντρικούς μέσους ( Keita, Wijnaldum, Fabinho, Henderson, Lallana, Chamberlain, Milner, Curtis Jones). Πιστεύω ότι, είμαστε πλήρεις σ αυτήν την θέση. Αν όμως, αποφασίσει ο προπονητής να κάνει κάποια μεταγραφική κίνηση, θα ήταν άριστο σενάριο η απόκτηση ενός 6αριού «κόφτη».

Επίθεση: Τις τελευταίες δύο χρονιές, οι κόκκινοι έχουν βελτιωθεί σημαντικά στην επίθεση. Στο ρόστερ για την επιθετική γραμμή μάλλον υπολογίζονται 11 παίκτες ( Mane, Salah, Firmino, Shaquiri, Origi, Harry Wilson, Ryan Kent, Ben Woodburn, Brewster, Glatzel, Duncan). Οι Glatzel και Duncan, φέτος υπάρχουν αρκετές πιθανότητες να πάρουν χρόνο συμμετοχής με την πρώτη ομάδα. Αντίθετα, η Rangers έχει μπει δυνατά για την απόκτηση του Ryan ή τον δανεισμό του για μια ακόμη σεζόν. Ο Ben, λογικά θα δοθεί δανεικός για να πάρει περισσότερα παιχνίδια στα πόδια του. Επιπλέον, άλλο ένα ερώτημα είναι αν θα μείνει στην ομάδα ο Wilson ή θα δοθεί πάλι δανεικός (αυτό θα κριθεί με το πως θα τα πάει στην προετοιμασία ο ποδοσφαιριστής και μετά θα αποφασίσει ο coach αν θα τον κρατήσει). Mane, Salah και Firmino είναι οι βασικοί πυλώνες της επιθετικής λειτουργίας των κόκκινων. Ο Origi, τελικά ανανέωσε το συμβολαιό του, μετά τις εξαιρετικές εμφανίσεις στο Champions League. Ο «μικρός» Brewster υπολογίζεται κανονικά από τον Klopp. Οπότε, κατά την γνώμη μου, μια καλή κίνηση είναι η απόκτηση ενός ποδοσφαιριστή που να παίζει στα «φτερά» της επίθεσης ( να είναι ικανός να διεκδικεί σε κάθε αγώνα μια θέση στην αρχική ενδεκάδα της ομάδος) και με το ταλέντο του να ανεβάσει κι άλλο επίπεδο την επιθετική λειτουργία της Liverpool.

Συνοψίζοντας, νομίζω ότι η ομάδα πρέπει να κάνει 2 μεταγραφές (αριστερό Μπακ, εξτρέμ) ώστε να έχει βάθος στον πάγκο. Έτσι, θα υπάρχουν πιο πολλοί ποιοτικοί παίκτες που θα μπορούν να δώσουν περισσότερες αλλά κυρίως ουσιαστικές λύσεις στον αγωνιστικό χώρο.

Μια προσέγγιση για την διαμόρφωση του ρόστερ της Liverpool 2019/20
Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com