Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Ο Mane είχε απορρίψει την Manchester United!

Ο Mane είχε απορρίψει την Manchester United!

Έχουν περάσει πλέον τρία χρόνια, από τη μέρα που ο Mane υπέγραψε για τους Κόκκινους για 34 εκατομμύρια λίρες και δεν κοίταξε ποτά ξανά πίσω του!

Το 2016 ο πρώην παίκτης της Southampton, γνώριζε μεγάλη ζήτηση καθώς σκεφτόταν το επόμενο βήμα στην καριέρα του και ήδη το ενδιαφέρον πολλών ομάδων γι αυτόν, ήταν έκδηλο.

Η Tottenham αύξανε την πίεση της προς κάθε κατεύθυνση για την απόκτηση του Mane, αφού ο Pochettino, ήθελε έναν ποιοτικό παίκτη στην ομάδα του που είχε σίγουρα ένα διαφορετικό στυλ παιχνιδιού σε σχέση με τους επιθετικούς που διέθετε ήδη.

Η εκρηκτική ταχύτητα του Mane, καθώς και η έφεση για γκολ, μπορούσαν να προσθέσουν στην επίθεση της Tottenham μια έξτρα διάσταση και ο Αργεντινός  τεχνικός είχε καταστήσει σαφές στη διοίκηση της ομάδας του, ότι θα τον ήθελε πολύ, πάρα πολύ στην Tottneham.

Ακολούθησε μάλιστα και μια περιήγηση στο Enfield,προπονητικό κέντρο της Tottenham για τον Mane, καθώς η διοίκηση της προσπαθούσε να αποκτήσει την υπογραφή του, σε μία συμφωνία κοστολογημένη γύρω στα 30 εκατομμύρια λίρες.

Η Manchester United, βρισκόταν επίσης στο κυνήγι της απόκτησης του Mane, με τον παίκτη να δηλώνει ότι είχε συζητήσει για το ενδεχόμενο μετακίνησης του στο Old Trafford, με τον Louis Van Gaal.

O Ολλανδός ήταν επίσης μεγάλος θαυμαστής της ταχύτητας του Mane, στον αγωνιστικό χώρο.

Κάπου εκεί γύρω όμως , το τοπίο άλλαξε δραματικά, όταν ο Jurgen Klopp ‘πούλησε’ στον Mane το projectτου για τους Κόκκινους!

Ο Mane είχε ακούσει πως θα μπορούσε να επιτίθεται, μαζί με τους Coutinho και Firmino, καθώς οι Κόκκινοι, πάλευαν να κερδίσουν μια θέση στο Champions League , στην πρώτη, πλήρη χρονιά του Jurgen Klopp στο Anfield.

Ο Klopp του είπε  πως θα μπορούσε να γίνει ο αγαπημένος των οπαδών, οι οποίοι λατρεύουν τους παίκτες της ομάδας, όσο λίγοι άλλοι.

Τέλος τον πληροφόρησε ότι αυτός θα γινόταν ο καταλύτης χάρη στον οποίο η Liverpool, θα επέστρεφε στην κορυφή.

Με την τελευταία να είναι η συναρπαστικότερη προοπτική όλων, ο Mane, ‘αγόρασε’ όλο το πακέτο.

Κι όμως ήταν μία συμφωνία που παραλίγο να μην είχε ολοκληρωθεί, αφού η Liverpool συνέχιζε να εκδηλώνει ακόμα το ενδιαφέρον της για τον Mario Gotze!

Με τον Klopp να αποφασίζει αυτός για τους πιθανούς μεταγραφικούς στόχους της ομάδας ,σε μία προσπάθεια να μεταμορφώσει τις επιθετικές του επιλογές , ο Gotzeήταν μια ‘ερεθιστική’ μεταγραφή για το αφεντικό των Κόκκινων.

Εξάλλου αυτός ήταν που είχε αναπτύξει και ακονίσει τις φυσικές δυνατότητες του έφηβου Gotze ,στην BorussiaDortmund ,δίνοντας του ακόμα και την ευκαιρία για επίσημο ντεμπούτο στην ηλικία των 17 χρονών.

Η Liverpool, με τον  Klopp αποφασισμένο για εκ νέου συνεργασία με τον παίκτη, είχε έρθει σε επαφή με τους αντιπροσώπους του Gotze πριν την έναρξη του EuropeanChampionships.

Τελικά, ευτυχώς, αποφασίστηκε ότι θα ήταν ο Maneεκείνος που θα επωμιζόταν το φορτίο της δημιουργίας αλλά και της επίτευξης τερμάτων στο Anfield.

Στις 28 Ιουνίου 2016, ο Mane έγινε η πρώτη μεγάλη μεταγραφή της εποχής του Klopp –για 34 εκατομμύρια λίρες, ακολουθώντας ένα πολύ γνωστό μονοπάτι, αυτό της Southampton προς τη Liverpool.

«Φυσικά και μίλησα με τον Van Gaal, αφού μου έκαναν και προσφορά.» είπε αργότερα ο Mane.

«Για μένα όμως δεν ήταν η σωστή ομάδα, δεν ήταν η σωστή στιγμή.»

«Ένιωσα (για τη Liverpool) ότι ήταν η σωστή στιγμή, ο σωστός προπονητής και η σωστή ομάδα.»

«Υπήρχε ενδιαφέρον και από άλλες ομάδες, όχι μόνο από την Manchester United, αλλά από τη στιγμή που έμαθα ότι η Liverpool, ενδιαφερόταν, όλα είχαν τελειώσει στο θέμα της απόφασης για μένα.» είχε πει.

Τελικά η απόφαση να μετακινηθεί στο Merseyside, για να ηγηθεί της επανάστασης του Klopp ,αποδείχθηκε σοφή.

Με 59 τέρματα σε 123 αγώνες , οι οπαδοί των Κόκκινων, έγιναν ‘μάρτυρες’ της ανάπτυξης του Mane, σε έναν  από τους καλύτερους επιθετικούς σε όλη την Ευρώπη.

Μαζί με τους Salah, και Firmino, ο Mane δημιούργησε ένα επίπεδο συνεργασίας και κατανόησης που επέτρεψε και στους τρεις να γίνουν η καλύτερη επίθεση της Ευρώπης.

Και οι τρεις μαζί σημείωσαν 160 τέρματα σε 2 σαιζόν, ένα εκπληκτικό ρεκόρ για τους Κόκκινους!

«Η Liverpool είναι τεράστια ομάδα, με μια πολύ μεγάλη ιστορία και έχει κερδίσει πολλά τρόπαια, οπότε μόλις μου είπαν για την πιθανότητα να πάω στο Anfield, ενώ γνώριζα ότι με ήθελε και ο manager, είπα ναι» είπε ο Mane αργότερα.

«Ήταν η σωστή απόφαση . Αναγνωρίζω το μέγεθος της ομάδας  και η στιγμή ήταν κατάλληλη για να προοδεύσω ως παίκτης και να ανέβω επίπεδο.»

«Ήταν ένα βήμα που έπρεπε να το κάνω.» ολοκλήρωσε.

Ο Mane σκοράρει με καταπληκτικό τακουνάκι κόντρα στην Watford.
Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com