Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Virgil van Dijk: «Έπαιζα μπάλα στους δρόμους»

Virgil van Dijk: «Έπαιζα μπάλα στους δρόμους»

Ο Ολλανδός αμυντικός, Virgil van Dijk πιστεύει ότι η ενασχόληση του με το ποδόσφαιρο στους δρόμους ήταν αυτό που τον βοήθησε να αναπτυχθεί σε παίκτη κλάσης που είναι σήμερα.

Από όταν έφτασε στο Merseyside, η επίδραση του στους Κόκκινους ήταν παραπάνω από αξιόλογη και αξιοπρόσεκτη, βοηθώντας το χτίσιμο μιας άμυνας που συνετέλεσε τα μέγιστα στην κατάκτηση του ChampionsLeague.

Μετά από μια ‘αυτοκρατορική’ χρονιά η απόδοση του van Dijk τον βοήθησε και σε προσωπικό επίπεδο βάζοντας το όνομα του στη λίστα των υποψηφίων για το Ballon d’Or, ενώ ήδη ανακηρύχθηκε παίκτης της χρονιάς από την Premier League αλλά και από την PFA όπου τον ψήφισαν οι συνάδελφοι του.

«Ευεργετήθηκα όταν παίζοντας μπάλα στους δρόμους αμυνόμουν παίζοντας ένας εναντίον ενός» αποκάλυψε ο Ολλανδός.

«Έπαιξα επίσης πολλούς 5×5 αγώνες όταν ήμουν πιο νέος και μου άρεσε να επιτίθεμαι, οπότε από σημείο και μετά αρχίζεις να συνειδητοποιείς πως σκέφτονται οι επιθετικοί σε συγκεκριμένες καταστάσεις» συνέχισε.

«Προφανώς τα προηγούμενα δένουν με την εμπειρία μου κατά τη διάρκεια της επαγγελματικής μου καριέρας.»

Η αμυντική υπεροχή του van Dijk επιδείχθηκε σε αρκετές περιπτώσεις την περασμένη σαιζόν, όταν αντιμετώπισε και καταστάσεις 2 προς έναν, έχοντας να αντιμετωπίσει τους Moussa Sissoko και Son Heung-minγια παράδειγμα.

Το βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα η UniSport, μας προμηθεύει με μια ενδιαφέρουσα ενδοσκόπηση στην ψυχολογία του και κυρίως στο γεγονός ότι ‘ποτέ δεν είναι νευρικός’.

«Η συμπεριφορά μου προέρχεται κυρίως από την εμπειρία που έχω αποκτήσει όλα αυτά τα χρόνια.» είπε.

«Πιστεύω ότι εργάστηκα σκληρά σε κάθε βήμα που χρειάστηκε να κάνω. Ποτέ δεν υπήρξε εύκολος δρόμος για να φτάσω εδώ που έφτασα, και πάντα προσπαθούσα να εξασφαλίζω ότι θα δούλευα σκληρά, θα έμενα ταπεινός και αυτό με κάνει αυτό που είμαι τώρα.» είπε.

«Νομίζω ότι στους αγώνες πρέπει να μετατρέπεις τα νευρικά συναισθήματα σε συναισθήματα που εξιτάρουν αλλιώς θα περιορίσεις τις δυνατότητες σου στο παιχνίδι.»

«Όταν αγωνίζομαι θέλω να δείχνω στον καθένα τι διαθέτω και να μην μετανιώνω μετά τον αγώνα.»

«Οποιοσδήποτε αυτές τις ημέρες μπορεί να έχει την άποψη του αλλά για μένα περισσότερο μετράνε οι απόψεις της ομάδας μου, της οικογένειας μου και των φίλων μου.»

«Ως αμυντικός πάντα θέλεις να συνεισφέρεις είτε με ανέπαφη την εστία σου που είναι και το πιο σημαντικό πράγμα είτε με το αν μπορείς να σκοράρεις κάποιο γκολ που είναι βέβαια κάτι πολύ καλό.» συνέχισε όταν ρωτήθηκε για τους 21 αγώνες που οι Κόκκινοι δεν δέχθηκαν τέρμα αλλά και για τα 6 τέρματα που πέτυχε καθώς και για τις 4 assists.

«Αν με κοιτάξεις καλά θα διαπιστώσεις ότι είμαι αρκετά ψηλός οπότε υποτίθεται ότι θα έπρεπε να είμαι επικίνδυνος στα επιθετικά κόρνερ ή στα χτυπήματα φάουλ στα οποία δουλεύω ακόμα.» εξήγησε.

«Δεν είναι πάντα εύκολο γιατί με μαρκάρει ο πιο δυνατός – στο θέμα κεφαλιάς, των αντιπάλων αλλά προσπαθώ να κάνω ότι καλύτερο και αυτό είναι το μόνο που μπορώ να κάνω.» ολοκλήρωσε

Ο Virgil van Dijk πανηγυρίζει την κατάκτηση του Champions League.
Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com