Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Ο πρώτος ‘πάγκος’ του Klopp

Ο πρώτος ‘πάγκος’ του Klopp

Οι ενδεκάδες της Liverpool έχουν υποστεί πολλές μεταβολές από τη στιγμή που ανέλαβε ο Jurgen Klopp στην διάρκεια των τριών και μισό χρόνων που βρίσκεται στο τιμόνι της ομάδας- αλλά ίσως ο πάγκος των αναπληρωματικών είναι αυτός που καταδεικνύει τη μεγάλη πρόοδο που έχει συντελεστεί στο Anfield.

Ο Τελικός του Champions League δεν αποτελεί ίσως το δικαιότερο μέτρο σύγκρισης για να χρησιμοποιήσει κανείς, δεδομένου ότι για πρώτη φορά οι Κόκκινοι είχαν το δικαίωμα να δηλώσουν 12 ονόματα στους αναπληρωματικούς τους αντί για επτά.

Ακόμα όμως κι έτσι ,αν εξαιρέσουμε τους δύο έφηβους που βρίσκονταν στον πάγκο εκείνη τη μέρα και που δεν έχουν κάνει ως τώρα το επίσημο ντεμπούτο τους στη Liverpool, η δύναμη σε βάθος της ομάδας ήταν προφανής, με 5 ενεργούς ή πρώην παίκτες της Εθνικής Αγγλίας , ένας φιναλίστ του Μουντιάλ , τρεις παίκτες πρώτης ενδεκάδας και ο…Divock Origi.

Αν γυρίσουμε πίσω το ρολόι του χρόνου στον πρώτο αγώνα του Klopp για τους Κόκκινους δεν θα μπορούσαμε καν να ονειρευτούμε τέτοια ‘πλούτη’.

Εντελώς συμπτωματικά ο αντίπαλος τότε του Jurgen Klopp όπως και στον Τελικό του Champions League ήταν η Tottenham Hotspur.

Η ομάδα από τότε είναι πλέον αγνώριστη με τον πάγκο των αναπληρωματικών να είναι εντυπωσιακός, αξιόπιστος και υψηλής αξίας στο χρηματιστήριο του ποδοσφαίρου και φυσικά αυτό αποτελεί την ισχυρότερη μαρτυρία της τεράστιας προόδου που επιτεύχθηκε υπό τον Jurgen Klopp.

Τότε λοιπόν στον πάγκο των αναπληρωματικών είχαμε:

No. 34 Adam Bogdan

Θέση: Τερματοφύλακας

Συνολικές εμφανίσεις με τους Κόκκινους: 6

Εμφανίσεις μετά το ντεμπούτο του Klopp: 5

Μετακίνηση: Δανεισμός στη Wigan το καλοκαίρι του 2016

Που βρίσκεται τώρα; Χωρίς ομάδα. Μπορεί πολλοί να μην το έχουν συνειδητοποιήσει αλλά μέχρι και αυτό το καλοκαίρι ο Bogdan ήταν παίκτης των Κόκκινων. Μαζί με τους Sturridge και Moreno, αφέθηκε ελεύθερος με τη λήξη του συμβολαίου του ενώ πέρυσι είχε παίξει δανεικός και στη Hibs στη Σκωτία.

Τον Bogdan τον είχε φέρει ο Brendan Rodgers στην ομάδα ως αναπληρωματικό αλλά δεν τα είχε καταφέρει καλά στους λίγους αγώνες του για τους Κόκκινους.

Ατυχίες εναντίον των Watford και Exeter είχαν ως αποτέλεσμα να δεχθεί ‘ηλίθια’ γκολ –μετά από λάθη, και γρήγορα ο Danny Ward τον αντικατέστησε ως Νο. 2 στους τερματοφύλακες.

Νο. 4 Kolo Toure

Θέση: Κεντρικός αμυντικός

Συνολικές εμφανίσεις με τους Κόκκινους: 71

Εμφανίσεις μετά το ντεμπούτο του Klopp: 22

Μετακίνηση: Αφέθηκε ελεύθερος και πήγε στη Celtic το καλοκαίρι του 2016.

Που βρίσκεται τώρα; Έχει κρεμάσει τα παπούτσια του και εργάζεται ως προπονητής στην πρώτη ομάδα της Leicester.

Ο Toure ,στη σύντομη καριέρα του στο Anfield, κέρδισε πολλούς θαυμαστές με τη συμπεριφορά του και κυρίως με την αγωνιστική του διάθεση ενώ έπαιξε σημαντικό ρόλο ως παίκτης κατά περιόδους.

Δεν ήταν η πρώτη επιλογή του Klopp ως κεντρικός αμυντικός αλλά κέρδισε μια θέση στην ενδεκάδα και μάλιστα σε τελικούς κυπέλλων.

Έφυγε για τη Celtic για να ανανεώσει τη συνεργασία του με τον Rodgers και έχει γίνει από τότε ένας από τους πιο έμπιστους προπονητές του πρώην τεχνικού της Liverpoolτόσο στην ομάδα της Σκωτίας όσο και στη Leicester.

Νο. 24 Joe Allen

Θέση: Κεντρικός αμυντικός

Συνολικές εμφανίσεις με τους Κόκκινους: 132

Εμφανίσεις μετά το ντεμπούτο του Klopp: 29

Μετακίνηση: Πήρε μεταγραφή για τη Stoke το καλοκαίρι του 2016.

Που βρίσκεται τώρα; Ακόμα στη Stoke.

Ο Allen υπήρξε η πρώτη αλλαγή του Klopp. Πέρασε στον αγωνιστικό χώρο στη θέση του Lallana, 10 λεπτά πριν τη λήξη του ισόπαλου με 0-0 αγώνα εναντίον των Spurs, και αυτό καθόρισε και την περίοδο που πέρασε στη Liverpool με αφεντικό τον Γερμανό τεχνικό.

Ο Allen εντυπωσίασε κατά καιρούς με τη δουλειά του στον αγωνιστικό χώρο και την ικανότητα του να κερδίζει πίσω τη μπάλα αλλά έπαιζε περισσότερο ως αναπληρωματικός ακόμα και στους τελικούς κυπέλλων.

Αυτό τον επηρέασε σίγουρα, αφού ήθελε περισσότερη δράση σε πρώτη ενδεκάδα ,οπότε και έφυγε για τη Stoke.

Νο. 33 Jordon Ibe

Θέση: Ακραίος επιθετικός

Συνολικές εμφανίσεις με τους Κόκκινους: 58

Εμφανίσεις μετά το ντεμπούτο του Klopp: 0

Μετακίνηση: Μεταγραφή στην Bournemouth το καλοκαίρι του 2016

Που βρίσκεται τώρα; Ακόμα στην Bournemouth

Μια από τις πλέον εικονικές στιγμές του Klopp που έχουν καταγραφεί είναι η στιγμή που ο Γερμανός τρέχει στον αγωνιστικό χώρο, κατευθείαν προς τον επιθετικό, με το χαμόγελο να ακτινοβολεί στο πρόσωπο του και να φωνάζει : « Ibeeeeey» μετά από μια ιδιαίτερα καλή απόδοση του τελευταίου.

Ο Ibe αντικατέστησε τον Coutinho, εκείνη την ημέρα στο 0-0 με τους Πετεινούς ,η δεύτερη και τελευταία αλλαγή του Klopp και για μια περίοδο φάνηκε ότι το στυλ παιχνιδιού του Γερμανού-πιο επιθετικό και γρήγορο, θα τον ευεργετούσε.

Αλλά ο Ibe δεν είχε την συνέπεια ή την εξυπνάδα στο παιχνίδι του για να βασίζεται σε αυτά, ενώ σίγουρα δεν βελτιώθηκε μετά τη φυγή του από το Anfield.

Νο. 48 Jerome Sinclair

Θέση: Επιθετικός

Συνολικές Εμφανίσεις με τους Κόκκινους: 5

Εμφανίσεις μετά το ντεμπούτο του Klopp: 2

Μετακίνηση: Αρνήθηκε να ανανεώσει το συμβόλαιο του με τη Liverpool, και πήγε στη Watford το καλοκαίρι του 2016.

Που βρίσκεται τώρα; Εθεάθη ως δανεικός στην Oxfordστη League One, χωρίς επιτυχία όμως στον παραγωγικό τομέα για τη θέση του.

Βρισκόταν στον πάγκο στον πρώτο αγώνα του Klopp ,αν και δεν χρησιμοποιήθηκε ,ενώ αυτή ήταν και η μοναδική του εμφάνιση σε αποστολή της ομάδας για όλη τη σαιζόν, όσο αφορά αγώνες της Premier League.

Ήδη κυκλοφορούσαν φήμες ότι ήθελε να πάει κάπου αλλού για να επιτρέψει στο ταλέντο του να αναπτυχθεί ,παίζοντας σε ομάδα που θα του έδινε ευκαιρίες για συνεχή αγωνιστική δράση.

Η Liverpool προσπάθησε να τον κρατήσει αλλά τελικά ο Sinclair αποφάσισε να ακολουθήσει ένα νέο μονοπάτι στη ζωή του, που όμως δεν εξελίχθηκε όπως το περίμενε.

Εξακολουθεί να είναι παίκτης της Watford, αλλά είχε ως τώρα τρεις δανεισμούς, μακριά από αυτούς. Πέτυχε 2 τέρματα σε μισή σαιζόν στη Sunderland και 4 για την Oxford σε μισή σαιζόν επίσης.

Νο. 53 Joao Carlos Teixeira

Θέση: Μεσοεπιθετικός

Συνολικές εμφανίσεις με τους Κόκκινους: 8

Εμφανίσεις μετά το ντεμπούτο του Klopp: 7

Μετακίνηση: Με τη λήξη του συμβολαίου του πήγε στην Porto το καλοκαίρι του 2016.

Που βρίσκεται τώρα; Στην Vitoria Guimaraes, στην πρώτη κατηγορία της Πορτογαλίας.

Ένας προικισμένος playmaker με τεχνική κατάρτιση, είχε τις ευκαιρίες του από τον Klopp και δικαιολογημένα αναμίχθηκε στην πρώτη ομάδα στο πρώτο μισό της σαιζόν.

Το συμβόλαιο του όμως ήδη έληγε και ηλικιακά βρισκόταν ήδη στα 20 του, οπότε δεν ήταν μεγάλη η έκπληξη της επιστροφής στην πατρίδα του.

Έπαιξε για την Porto και την Braga σποραδικά ενώ ακόμα και μια πλήρης σαιζόν στη Vitoria μετά την μετακίνηση του εκεί δεν φάνηκε ικανή να του δίνει θέση βασικού.

Πλέον είναι 26 χρονών.

Νο. 56 Conor Randall

Θέση: Δεξί μπακ, αλλά και αμυντικός μέσος.

Συνολικές εμφανίσεις με τους Κόκκινους: 8

Εμφανίσεις μετά το ντεμπούτο του Klopp: 8

Μετακίνηση: Το μόνο μέλος εκείνου του πάγκου που δεν έφυγε το αμέσως επόμενο καλοκαίρι, ενώ έπαιξε το 2017 ως δανεικός στη Hearts.

Που είναι τώρα; Αφέθηκε ελεύθερος από τη Liverpool, αυτό το καλοκαίρι.

Ο 23 χρονών Randall ήταν ως τώρα παίκτης των Κόκκινων, υποστηρίζοντας την U23 μετά από έναν μακροχρόνιο τραυματισμό ενώ είχε παίξει και έναν αγώνα ως δανεικός στη Rochdale.

Ντόπιος, που τα κατάφερε για λίγο να συμπεριληφθεί στα σχέδια του Klopp, έκανε όλες τις εμφανίσεις του με υπόδειξη του Γερμανού τεχνικού, αν και οι 7 από τις 8 εμφανίσεις είχαν γίνει την περίοδο από Οκτώβρη έως Μάη, πριν αρχίσει η ανοικοδόμηση της ομάδας.Με τη λήξη του συμβολαίου του αφέθηκε ελεύθερος.

Ο Randall αποχώρησε πριν από μερικές μέρες από τη Liverpool.
Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com