Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Σαν σήμερα: 15/6/1992 Χρόνια πολλά Mo! (Vid)

Σαν σήμερα: 15/6/1992 Χρόνια πολλά Mo! (Vid)

Γενέθλια έχει σήμερα ο Φαραώ της Liverpool, Mo Salah και άπαντες του ευχόμαστε χρόνια πολλά με υγεία, επιτυχίες με τους Reds και την Εθνική του, καθώς και στην προσωπική του ζωή.

Ο Salah γεννήθηκε σαν σήμερα πριν από 27 χρόνια στο χωριό Nagrig της Αιγύπτου, το οποίο βρίσκεται κοντά στην πόλη Baysoun και ξεκίνησε την επαγγελματική του καριέρα από την El Mokawloon της Αιγύπτου το 2010 πριν μεταπηδήσει στην Ευρώπη και αρχικά την Ελβετία, όπου αγωνίστηκε με την Basel το 2012.

Έπειτα πήρε την πρώτη του μεταγραφή στο Νησί για λογαριασμό της Chelsea το 2014, αλλά δεν κατάφερε ποτέ να καθιερωθεί στους Μπλε του Λονδίνου και ακολούθησαν δύο δανεισμοί, πρώτα σε Fiorentina και μετά σε Roma. Στη Ρώμη έμειναν απόλυτα ικανοποιημένοι από τις εμφανίσεις του Φαραώ, ώστε να τον αγοράσουν το καλοκαίρι του 2016.

Δεν έμεινε όμως για πολύ καιρό στο Olimpico, καθώς μετά από μόλις έναν χρόνο τον απέκτησε η Liverpool έναντι 42 εκατομμυρίων ευρώ, ποσό το οποίο αποδείχθηκε πολύ λίγο για όλα έχει προσφέρει στις δύο του σεζόν στην ομάδα.

Μέχρι στιγμής έχει αγωνιστεί 104 φορές με τη φανέλα των Reds και έχει σημειώσει 71 τέρματα, ενώ έχει μοιράσει και 29 ασίστ.

Έχει ανακηρυχθεί πρώτος σκόρερ της Premier League για δύο συνεχόμενες σεζόν, έχει φτάσει με την ομάδα σε δύο συνεχόμενους τελικούς Champions League και κατέκτησε το τρόπαιο στη Μαδρίτη.

Έγινε ο πρώτος Αιγύπτιος που σκοράρει σε τελικό Champions League και πλέον η αξία του αγγίζει τα 220 εκατομμύρια ευρώ, σύμφωνα με πρόσφατη μελέτη του CIES.

Απολαύστε τα φετινά επιτεύγματα του Mo:

Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com