Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Ειδικός σχεδιασμός από την Uefa για την ασφάλεια του τελικού

Ειδικός σχεδιασμός από την Uefa για την ασφάλεια του τελικού

 Η UEFA και η τοπική αστυνομία σχεδιάζουν ίσως την μεγαλύτερη επιχείρηση ασφάλειας για τον επικείμενο τελικό του Champions League μεταξύ Liverpool και Tottenham Hotspur στη Μαδρίτη.

Το σενάριο για έναν διαγραφόμενο “Αγγλικό” τελικό, είχε ήδη μελετηθεί ακόμα πριν καλά-καλά οι δύο εγγλέζικοι σύλλογοι μπουν και με τα δύο πόδια στον τελικό πετυχαίνοντας τις δύο μεγάλες νίκες – ανατροπές, έχοντας κατά νου την πιθανότητα να πλημμυρίσουν την πόλη εκατοντάδες χιλιάδες οπαδοί των ομάδων χωρίς εισιτήριο το βράδυ του τελικού.

Η UEFA έχει έρθει σε επαφή με τους αρχηγούς ασφαλείας των Spurs και Liverpool, καθώς και αξιωματούχοι της Scotland Yard και της  Merseysidepolice,ανταλλάσουν πληροφορίες με τους ομοκάτοχούς τους στην Ισπανία, σχετικά με την οργάνωση του σχεδίου δράσης  “Ring ofsteel” για την 1η Ιουνίου. Το σχέδιο περιλαμβάνει ένοπλες αστυνομικές περιπόλους και  τεχνολογία αναγνώρισης προσώπων ,με σκοπό να περιοριστούν οι πιθανοί ταραξίες. Στις ομάδες, δυστυχώς, έχουν παραχωρηθεί μόνο 16.613 εισιτήρια από το σύνολο των 68.000 θέσεων που διαθέτει το “Estadio Metropolitano”.

Τα υπόλοιπα θα διατεθούν σε 4.000 χιλιάδες στους αποκαλούμενους “παγκόσμιους οπαδούς”, την τοπική οργανωτική επιτροπή, την UEFA και διεθνείς οργανισμούς, σε εμπορικούς εταίρους, δημοσιογράφους και κανάλια και εταιρική φιλοξενία. Από την μεριά των Spurs δεν υπάρχει ιστορικό ανάρμοστης συμπεριφοράς στην Ευρώπη αυτή τη σεζόν, αλλά 6 οπαδοί της Liverpool είχαν τεθεί υπό κράτηση στην Barcelona πριν τον πρώτο αγώνα της ημιτελικής φάσης.

Κάποιοι κύκλοι κατηγόρησαν τις Ισπανικές αρχές ότι υιοθετούν πολύ “βαριές” τακτικές καταστολής . Όμως όπως και να έχει ,η προοπτική του να έχουν συγκεντρωθεί  οι οπαδοί των δύο αγγλικών συλλόγων, όλη μέρα στα μπαρ της πόλης ,κάτω από την “Ισπανική λιακάδα”, δημιουργεί μια ανησυχία στις τοπικές αρχές. Η UEFA δήλωσε στην Daily Telegraph ότι είναι “νούμερο ένα προτεραιότητα” η διατήρηση της ασφάλειας .” Από την αρχή του 2019,για τον σχεδιασμό του τελικού του Champions League στη Μαδρίτη, έχουμε στενή και αδιάλειπτη συνεργασία με τον Ισπανικό οργανισμό ποδοσφαίρου, την τοπική οργανωτική επιτροπή, την αστυνομία και τις κυβερνητικές αρχές και υπηρεσίες στη Μαδρίτη, για να διασφαλίσουμε ότι έχουν ληφθεί όλες οι απαραίτητες προφυλάξεις και μέτρα , ώστε να παρέχουμε ασφαλές περιβάλλον για την διεξαγωγή του τελικού” συμπλήρωσε ο εκπρόσωπος της UEFA, και συνέχισε, ”Έχουμε ήδη μιλήσει για τις οργανωτικές λεπτομέρειες με τους δύο συλλόγους  από τους ημιτελικούς και θα συνεχίσου με να είμαστε σε επαφή και για την ασφαλή διεξαγωγή  του τελικού”.

Ο ειδικός σε θέματα ασφάλειας και πρώην επιθεωρητής της Scotland, Yard ColinSutton, ο οποίος είχε διαλευκάνει την υπόθεση δολοφονίας του Levi Bellfield, είπε ότι η 1η Ιουνίου είναι τόσο σημαντική όσο μπορεί να είναι μέσα στα πλαίσια μιας καλοσυντονισμένης ποδοσφαιρικής αστυνομικής επιχείρησης. “ Είναι τεράστια, αλλά ας έχουμε επίσης υπ’όψιν ότι και η αστυνομία  του Met  και του Merseysideέχουν τεράστια εμπειρία και θα συνεργάζονται με την Μαδρίτη το ίδιο καλά όπως και θα οργανώνουν την παρουσία τους ” κατέληξε ο πρώην αξιωματικός, ο οποίος διαθέτει και εισιτήριο διαρκείας της Tottenham.”Οι οπαδοί των δύο ομάδων δεν έχουν μεταξύ τους αρνητικό ιστορικό και τακτικές διαχείρισης  ποδοσφαιρικών αγώνων από τη αστυνομία έχουν βελτιωθεί τα τελευταία 20 χρόνια, οπότε θεωρώ ότι θα είναι μια εξαιρετική βραδιά”.

Οι οπαδοί χτες αντιμετώπισαν μια πολύ μπερδεμένη κατάσταση κοστολογικά για τις πτήσεις και τα ξενοδοχεία όταν ανακοινώθηκαν από την  Liverpool οι λεπτομέρειες για τις τιμές εισιτηρίων στο στάδιο. Τα φθηνότερα εισιτήρια έχουν κόστος 60 λίρες και  αντιστοιχούν μόνο στο 20% του συνόλου των εισιτηρίων που δικαιούται η ομάδα. Περισσότερα από τα μισά ανέρχονται στο κόστος των 154, άλλο ένα 20% με κόστος 385 και 5% στις 513 λίρες. Η Tottenham, δεν έχει ανακοινώσει ακόμα  κοστολογικές λεπτομέρειες αλλά οι οπαδοί της αντιμετωπίζουν το ίδιο πρόβλημα με τα εισιτήρια και τις υπέρογκες χρεώσεις σε πτήσεις και ξενοδοχεία… μάλιστα κάποιες πτήσεις από το Λονδίνο και το Λίβερπουλ έχουν αγγίξει τις 1000 λίρες. Ο δήμαρχος του Liverpool, SteveRotherham κατηγόρησε την Easyjet για αύξηση 683% στα εισιτήρια που αφορούν τον τελικό το οποίο είναι στεγνή εκμετάλλευση του πάθους των οπαδών και η εταιρία αρνήθηκε τις κατηγορίες.

Το γήπεδο του τελικού, Wanda Metropolitano.
Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com