Είσαι εδώ
Home > Η ΛΕΣΧΗ ΜΑΣ > ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ > Hillsborough, Επιμνημόσυνη Δέηση από τη Λέσχη μας

Hillsborough, Επιμνημόσυνη Δέηση από τη Λέσχη μας

«Συμπληρώνονται φέτος 22 χρόνια απ’ τη τραγωδία του Hillsborough. Μία απ’ τις μεγαλύτερες τραγωδίες στην ιστορία του Αγγλικού & Παγκόσμιου ποδοσφαίρου, & η μεγαλύτερη στην ιστορία της Liverpool, αφού 96 φίλοι της βρήκαν φρικτό θάνατο στο στάδιο ‘Hillsborough’, έδρα της Sheffield Wednesday, στα πρώτα λεπτά του ημιτελικού παιχνιδιού κυπέλλου Αγγλίας, κόντρα στη Nottingham Forrest.

Μία τραγωδία που δημιουργήθηκε απ’ την εγκληματική αμέλεια του κρατικού μηχανισμού, με το να επιτρέψει την είσοδο υπεράριθμων φιλάθλων (3000 περίπου επιπλέον) σε κερκίδα που δεν πληρούσε ανάλογες προδιαγραφές.

Συνέπεια αυτού ήταν, στο 6’ λεπτό του παιχνιδιού να υποχωρήσουν τα προστατευτικά κιγκλιδώματα μεταξύ εξέδρας & αγωνιστικού χώρου & ν’ ακολουθήσει ο τραγικός απολογισμός των 95 επιτόπου θανόντων φιλάθλων & 200 ακόμα σοβαρότατα τραυματισθέντων, ένας εκ των οποίων απεβίωσε 3 χρόνια αργότερα σε θάλαμο!

Η τραγωδία αυτή στιγμάτισε το Merseyside για πάντα! Όμως έγινε αφορμή με –ετεροχρονισμένη δυστυχώς – επέμβαση της πολιτείας, να πάψουν να υπάρχουν γήπεδα κλουβιά, αφού καταργήθηκαν τα κιγκλιδώματα & οι κερκίδες ορθίων θεατών.

Τα ονόματα των θυμάτων αναγράφονται σε ειδικό μνημείο έξω απ’ το Anfield μαζί με τις ηλικίες των ανθρώπων που ΔΥΣΤΥΧΩΣ, πλήρωσαν με τη ζωή τους την επιθυμία να δουν & να υποστηρίξουν από κοντά την αγαπημένη τους ομάδα.

Πέραν του ελάχιστου φόρου τιμής που μπορούμε ν’ αποδώσουμε στη μνήμη των 96 αυτών ανθρώπων, της αναφοράς των ονομάτων & τις ηλικίες τους στο επίσημο site μας www.liverpool.gr, όπως κάθε χρόνο τα τελευταία έξι χρόνια η Λέσχη μας & με τη σύμφωνη γνώμη του Hillsborough Justice Campaign και της Liverpool FC, τελεί Τρισάγιο στη μνήμη των 96 θυμάτων, στην Εκκλησία του Αγίου Κωνσταντίνου (Ομόνοια).

Το Τρισάγιο θα τελεσθεί την Παρασκευή 15-4-11 & ώρα 17:06. Παράλληλα θα κατατεθεί από εκπρόσωπο της Λέσχης μας, στεφάνι στο Μνημείο του Hillsborough στο Anfield την ίδια μέρα. Το Τρισάγιο θα τελεσθεί & με τη παρουσία μελών του Πανελλαδικού Συνδέσμου Φίλων Liverpool F.C., που θα προσευχηθούν για τις ψυχές των εκλιπόντων, μαζί με τα μέλη της Λέσχης μας.

Όλοι οι φίλοι της Liverpool στην Ελλάδα ας μην ξεχνάμε όλους αυτούς που έφυγαν απ’ τη ζωή κατά τη διάρκεια ενός τέτοιου γεγονότος, ενός ποδοσφαιρικού παιχνιδιού, με τέτοιο τρόπο & ας ευχηθούμε να μη χάνονται άνθρωποι με κανένα τρόπο, ότι ηλικία & αν έχουν, όπου & αν βρίσκονται!

15-04-1989 WE’ LL NEVER FORGET YOU!

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΛΕΣΧΗ ΦΙΛΩΝ LIVERPOOL F.C

Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com