Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Newcastle – Liverpool (preview)

Newcastle – Liverpool (preview)

Την Newcastle αντιμετωπίζει η Liverpool εκτός έδρας αύριο, Σάββατο (4/5) στις 21:45 ώρα Ελλάδος και θέλει οπωσδήποτε τη νίκη, προκειμένου να παραμείνει σε τροχιά τίτλου στην Premier League και να αφήσει οριστικά πίσω της την ήττα στο Camp Nou από την Barcelona για το Champions League.

Οι Reds ναι μεν υπέστησαν βαριά ήττα στην Καταλονία, όμως δεν έχουν χρόνο για χάσιμο και το διπλό στο St James’ Park είναι απαραίτητο. Οι παίκτες του Jürgen Klopp το γνωρίζουν και θα κάνουν τα πάντα, για να το πάρουν.

Η Liverpool στον προηγούμενο αγώνα πρωταθλήματος διέλυσε με 5-0 την Huddersfield στο Anfield με τον Naby Keita να ανοίγει το σκορ και το δρόμο για την μεγάλη νίκη επί των Terries. Αύριο όμως η ομάδα θα τον στερηθεί, διότι τραυματίστηκε στον αγώνα της Βαρκελώνης και θα λείψει για τουλάχιστον δύο μήνες από τα γήπεδα, κάτι που σημαίνει πως θα χάσει και το Κύπελλο Εθνών Αφρικής.

Η κατάσταση του Bobby Firmino αναμένεται να επανεκτιμηθεί και δεν είναι βέβαιο, αν θα καταφέρει να ξεκινήσει βασικός κόντρα στους Magpies. Αν δεν τα καταφέρει, πιθανότατα ο Sadio Mane θα βρεθεί στην κορυφή της επίθεσης και ο Divock Origi στο αριστερό άκρο.

Ο Trent Alexander-Arnold θα επιστρέψει στην ενδεκάδα στη θέση του δεξιού μπακ αντί του Joe Gomez, ο οποίος αγωνίστηκε προχθές με την Barcelona.

Η Newcastle του Rafa Benitez έχει εξασφάλισει και μαθηματικά την παραμονή της στην Premier League για την επόμενη σεζόν και θα αντιμετωπίσει τους Reds χωρίς κάποιο ιδιαίτερο κίνητρο, αλλά θέλει να πάρει στη νίκη, όπως έχει τονίσει και ο προπονητής της ομάδας.

Βρίσκεται στην 13η θέση της βαθμολογίας με 42 βαθμούς και προέρχεται από την ισοπαλία με 1-1 στην έδρα της Brighton.

Τον αγώνα ελπίζει τελικά να τον προλάβει ο Ayoze Perez, παρά τον τραυματισμό που αποκόμισε στο ματς του προηγούμενου Σαββάτου με την Brighton. Στην ενδεκάδα για τους γηπεδούχος θα επιστρέψει και ο Jamaal Lasceles, ο οποίος είχε χάσει λόγω ίωσης τον τελευταίο αγώνα της ομάδας του.

Από την άλλη μη διαθέσιμοι με προβλήματα τραυματισμών παραμένουν οι Yedlin, Longstaff, Almiron και Lejeune.

Στον αγώνα του πρώτου γύρου στο Anfield η Liverpool είχε επικρατήσει της Newcastle με 4-0.

Διαιτητής της συνάντησης έχει οριστεί ο Andre Marriner.

Στατιστικά στοιχεία:

  • Η τελευταία νίκη των Reds στην έδρα της Newcastle ήταν το 2013 με το ευρύ 0-6. Έκτοτε μετράνε 4 ήττες και 2 ισοπαλίες.
  • Η Newcastle έχει κερδίσει 10 φορές εντός έδρας τη Liverpool.
  • Η ομάδα του Rafa Benitez μετρά έξι νίκες στα επτά τελευταία της εντός έδρας ματς.
  • 7 σερί νίκες στο πρωτάθλημα για τους Reds με τέρματα 20-5.
  • Αήττητη για 15 συνεχόμενα παιχνίδια η ομάδα του Klopp στην Premier League.
  • Με νίκη η Liverpool θα φτάσει τις 13 εκτός έδρας νίκες, όσες είχε και τη σεζόν 2008-09. Απόδοση ρεκόρ.
  • Τα περισσότερα γκολ (16) με κεφαλιά έχουν σκοράρει οι Reds στην φετινή Premier League.
  • Μόλις μια ασίστ χρειάζεται ο Andrew Robertson, για να φτάσει τις 12 και να κάνει ρεκόρ για αμυντικό.
Τα πάντα για το διπλό κόντρα στη Newcastle οι Reds.
Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com