Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Πρώτη του φορά στο Anfield και… βίωσε ρατσισμό!

Πρώτη του φορά στο Anfield και… βίωσε ρατσισμό!

Ένας μικρός οπαδός της Liverpool, έζησε κάτι που δύσκολα θα το ξεχάσει, παρακολουθώντας τον αγώνα των Liverpool Legends vs Milan Glorie, πηγαίνοντας με την οικογένεια του για πρώτη φορά στο Anfield!
O 37χρονών Steven Gallagher ψιθύριζε συνεχώς κατά τη διάρκεια του αγώνα ρατσιστικά σχόλια εναντίον του πατέρα του μικρού, Amir Malik κατά τη διάρκεια του αγώνα, αλλά ‘εξερράγη’ όταν κατά λάθος ο μικρός-ηλικίας 5 χρονών χτύπησε το κάθισμα του με το πόδι του.
Ο Gallagher, εργάτης σε εργοστάσιο, τέλειωσε τη μέρα του στο Anfield, ξοδεύοντας δύο νύχτες στο κρατητήριο, και εμφανίστηκε τη Δευτέρα στο Sefton Magistrates’ Court , Bootle, όπου και παραδέχτηκε την κατηγορία της ρατσιστικής απειλής ή υβριστικής συμπεριφοράς, με σκοπό να προκαλέσει θλίψη και άγχος.
Για να παρακολουθήσει τον συγκεκριμένο αγώνα, ο Gallagher είχε ταξιδέψει από το Portglenone της Ballymena, Northern Ireland και σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του ίδιου, πριν τον αγώνα είχε πιεί 7-8 ποτήρια(pints) μπύρας.
Η κατήγορος, Angela Conlon, είπε στο Δικαστήριο : «Ο ενάγων, Amir Malik, ήταν στο γήπεδο μαζί με τη γυναίκα του και τα δύο του παιδιά, την κόρη του 4 ετών και τον γιο του 5 ετών.»
«Κατά τη διάρκεια του αγώνα, ο κατηγορούμενος, γυρνούσε προς τα πίσω και κοιτώντας τους εκτόξευε ρατσιστικά σχόλια .»
«Οι άνθρωποι που βρίσκονταν με τον κ.Gallagher, απολογήθηκαν στον κ.Malik για τη συμπεριφορά του πρώτου, ο οποίος όμως δυστυχώς συνέχισε στον ίδιο ρυθμό.»
«Ο κ.Malik, ευρισκόμενος σε τόσο άσχημη κατάσταση, αισθανόταν ήδη οργή, αλλά δεν ήθελε να δημιουργήσει σκηνή μπροστά στην οικογένεια του.»
Η κ.Conlon, είπε ότι καθώς πλησίαζε η ανάπαυλα του ημιχρόνου, ο μικρός γιός του κ.Malik άρχισε να συνειδητοποιεί ότι ‘κάτι πήγαινε πολύ στραβά’.»
«Στο ημίχρονο, ο μικρός κατά λάθος χτύπησε στο κάθισμα του κ.Gallagher, ο οποίος άρχισε να φωνάζει και να βρίζει, απειλώντας ότι θα χτυπήσει τον κ.Malik, τα παιδιά του οποίου ήδη έκλαιγαν.»
«Ο γιός μου άρχισε να μου λέει σε αυτό το σημείο ότι ήθελε να φύγει και να γυρίσει στο σπίτι.» είπε ο κ.Malik.
Η γυναίκα του κ.Malik μετακίνησε μακριά τα παιδιά τους και ειδοποιήθηκαν τα μέλη του προσωπικού ασφαλείας τα οποία συνόδευσαν τον κ.Gallagher –που συνέχιζε να απειλεί, έξω από το γήπεδο, παραδίδοντας τον στην Αστυνομία του Merseyside.
Διαβάστηκε επίσης στο Δικαστήριο μια δήλωση του κ.Malik η οποία έλεγε «Αυτός ήταν ο πρώτος αγώνας του γιου μου στο Anfield. Στο παρελθόν, προσωπικά υπήρξα το αντικείμενο ρατσισμού, αλλά τα παιδιά μου ποτέ ως τώρα.»
«Το θεώρησα αηδιαστικό ότι ένας μεγάλος άνδρας μπορούσε να φερθεί με τέτοιο τρόπο, αγνοώντας την παρουσία μικρών παιδιών και μάλιστα τέτοιας ηλικίας.»
Το Δικαστήριο άκουσε επίσης ότι ο κ.Gallagher ,ο οποίος έχει στο ποινικό μητρώο του και μια καταδίκη για διάρρηξη δεν ήταν σε κατάσταση να δώσει κατάθεση μετά τη σύλληψη του λόγω μέθης ,ενώ αργότερα είπε στην Αστυνομία ότι δεν μπορούσε να θυμηθεί το περιστατικό.
Η συνήγορος υπεράσπισης Helen Dugdale, είπε στο Δικαστήριο ότι ο πελάτης της ‘δεν μπορούσε να πιστέψει’ πως είχε χρησιμοποιήσει τόσο μοχθηρή ρατσιστική γλώσσα και ότι «τέτοιου είδους γλώσσα δεν βρίσκεται συνήθως στο μυαλό του , ενώ δεν την χρησιμοποιεί καθόλου.»
«Δεν μπορεί να προσφέρει κάποια εξήγηση στο Δικαστήριο σήμερα…» πρόσθεσε.
«Είναι μια κατηγορία η οποία δεν έχει σχέση με τον χαρακτήρα του ,μετανιώνει πικρά για τη συμπεριφορά του και έχει δείξει μεταμέλεια γι αυτήν.» συνέχισε.
Η κ.Dugdale επεσήμανε ότι σίγουρα η Liverpool F.C θα απαγορεύσει την είσοδο του κ.Gallagher σε οποιοδήποτε αγώνα της ομάδας.
Ο Δικαστής Richard Clancy, είπε ότι νομικά του είναι αδύνατο να επιβάλλει ποινή αποκλεισμού σε όλους τους αγωνιστικούς χώρους γιατί ο συγκεκριμένος αγώνας πραγματοποιήθηκε για φιλανθρωπικούς σκοπούς, αλλά επέβαλλε εντούτοις ποινή 12 μηνών στον κ.Gallagher στο να πλησιάσει έστω και σε απόσταση ενός μιλίου το Anfield, και του ζητήθηκε να πληρώσει 150 λίρες αποζημίωση στον κ.Malik, καθώς και 85 λίρες δικαστικά έξοδα.

Περιστατικό ρατσισμού στο Anfield.
Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com