Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Δίκη του Hillsborough: Οι θύρες άνοιξαν μετά την προειδοποίηση για συντριβή των οπαδών!

Δίκη του Hillsborough: Οι θύρες άνοιξαν μετά την προειδοποίηση για συντριβή των οπαδών!

Αυτές ήταν οι λεπτομέρειες του τελευταίου μέχρι σήμερα, και ενός από τα πιο συναισθηματικά επεισόδια της δίκης του Hillsborough,

Δευτέρα 11/02/2019
Η Αστυνομία είχε προειδοποιηθεί ότι «κάποιος θα σκοτωθεί» κατά τη διάρκεια μιας μη φυσιολογικής συσσώρευσης οπαδών στα σημεία ελέγχου του Hillsborough, ακούστηκε τη Δευτέρα στο Δικαστήριο.
Ο χειριστής κάμερας των CCTV Roger Houldsworth δήλωσε ότι είχε ακούσει από τον ασύρματο την τρομακτική προειδοποίηση κάποιου αστυνομικού, πριν να επιτραπεί στους οπαδούς να μπουν στο γήπεδο μέσω μιας θύρας εξόδου.
Είπε μάλιστα ότι αυτή η θύρα «δεν είχε ανοίξει ποτέ, δεν είχε συμβεί να ανοίξει ποτέ ξανά.»
Ο κ.Houldsworth, τη μοιραία μέρα,βρισκόταν στο γραφείο ελέγχου της ομάδας μαζί με έναν αξιωματικό της αστυνομίας καθώς και τον επικεφαλής σε θέματα ασφαλείας του γηπέδου εκ μέρους της Sheffield Wednesday.
Κάποια στιγμή μεταξύ 14:30 και 14:40 όπως είπε μπορούσε να δει από τις κάμερες της Αστυνομίας αλλά και της ομάδας ότι στην περιοχή έξω από τα σημεία ελέγχου της Leppings Lane, είχε συγκεντρωθεί υπερβολικά πολύς κόσμος.
Το περιέγραψε ως μη φυσιολογικό και δήλωσε πως η κοσμοσυρροή φαινόταν να πιέζει τους οπαδούς πάνω στα σημεία εισόδου.
«Οι Αστυνομικοί που βρισκόταν έξω από το γήπεδο, μιλούσαν συνεχώς στον ασύρματο, λέγοντας ότι η κατάσταση είχε γίνει πολύ επικίνδυνη και μάλιστα ένας από αυτούς ανέφερε ότι ‘αν δεν κάνουμε κάτι, κάποιος θα σκοτωθεί. ανοίξτε τη θύρα».

Ο κ. Houldsworth τόνισε ότι ήταν έκπληξη γι αυτόν, όταν άνοιξε η θύρα εξόδου C στις 14:52.
«Η πρώτη μου σκέψη ήταν ‘θεέ μου’, ελπίζω να μπλόκαραν τον κύριο διάδρομο κάτω προς τις κεντρικές θύρες.» συνέχισε.
Το τούνελ που οδηγούσε σε αυτές ήταν κάτι σαν «μαγνήτης για έναν οπαδό» γιατί μέσα από αυτές μπορούσε να διακρίνει τον αγωνιστικό χώρο ,είπε.
Θυμήθηκε επίσης ότι σε προηγούμενο αγώνα μεταξύ της Sheffield Wednesday και της Manchester United, αστυνομικοί είχαν μπλοκάρει αυτόν τον διάδρομο, και εξέφρασε την ‘ντροπή’ που είχε νιώσει, γιατί στην αρχή της τραγωδίας καθώς έβλεπε οπαδούς μέσα στο γήπεδο, νόμιζε ότι επρόκειτο για εισβολή των οπαδών στον αγωνιστικό χώρο, πριν τον πληροφορήσουν αστυνομικοί πως υπήρχαν τραυματίες.

Αυτό ήταν το πλέον πρόσφατο "επεισόδιο" της δίκης του Hillsborough.
Αυτό ήταν το πλέον πρόσφατο «επεισόδιο» της δίκης του Hillsborough.
Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com