Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Η Liverpool ανακοίνωσε κέρδος £125 εκατομμυρίων για το 2018!

Η Liverpool ανακοίνωσε κέρδος £125 εκατομμυρίων για το 2018!

Το 2018 ήταν μια εξαιρετική χρονιά για τη Liverpool από όλες τις απόψεις. Η ομάδα έκανε πολλά βήματα μπροστά, τόσο σε αγωνιστικό, όσο και σε οικονομικό επίπεδο. Εντός γηπέδου η ομάδα κατάφερε να φτάσει μέχρι τον τελικό του Uefa Champions League και να διατηρήσει την θέση της στην 4αδα δης Premier League.

Τα συγκεκριμένα επιτεύγματα έφεραν πάρα πολλά έσοδα στους Reds, ειδικά σε σχέση με τη σεζόν 2016-17, όταν δεν συμμετείχαν στο Uefa Champions League. Το καθαρό κέρδος (πριν τους φόρους) της Liverpool για το 2016-17 ήταν μόλις £40 εκατομμύρια και αυξήθηκε το 2017-18 σε £125 εκατομμύρια.

Η Liverpool μέσα στο 2018 επίσης επένδυσε το μεγαλύτερο ποσό, που είχε επενδύσει ποτέ ο σύλλογος για μεταγραφές. Υπέγραψε 8 νέες συμφωνίες, οι οποίες έφεραν έσοδα στα ταμεία. Σημείωσε πωλήσεις ρεκόρ στην επετειακή φανέλα της σεζόν 2017-18. Ανέβηκε στην έβδομη θέση του Deloitte Football Money League και σημείωσε τεράστια πρόοδο στα Social Media.

Η ομάδα είδε να μπαίνουν στα ταμεία της £137 εκατομμύρια από πωλήσεις παικτών ( Coutinho, Sakho, Stewart, Lucas Leiva) και έδωσε £190 με τις προσθήκες των Mo Salah, Andrew Robertson, Virgil van Dijk, Dominic Solanke και Alex Oxlade-Chamberlain. Το επόμενο καλοκαίρι η Liverpool συνέχισε την ενίσχυση του ρόστερ και χωρίς την πώληση κάποιου βασικού ποδοσφαιριστή προχώρησε στις προσθήκες των Alisson Becker, Fabinho, Naby Keita και Xherdan Shaqiri.

Η Liverpool μέσα στη σεζόν 2017-18 είδε τεράστια πρόοδο και στα Social Media, όπως ήδη αναφέραμε. Ο λογαριασμός της ομάδας στο Instagram βελτιώθηκε κατά 71%. Τα tweets της ομάδας έφτασαν τις 27 εκατομμύρια αλληλεπηδράσεις και οι συνολικοί ακόλουθοι της ομάδας σε Facebook, Instagram και Twitter ξεπέρασαν τα 60 εκατομμύρια.

Οι Reds επίσης εισέπραξαν £7 εκατομμύρια από τους εντός έδρας τους αγώνες και αυτό είναι αποτέλεσμα των περσινών πακέτων φιλοξενείας για τα παιχνίδια του Uefa Champions League.

£66 εκατομμύρια μπήκαν στα ταμεία της ομάδας από τα τηλεοπτικά συμβόλαια της Premier League.

Πολύ σημαντική χρονιά το 2018 για τη Liverpool.
Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com