Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Δέσμευση αξίας 200 εκατομμυρίων λιρών!

Δέσμευση αξίας 200 εκατομμυρίων λιρών!

Η απόφαση της Διοίκησης της Liverpool να επεκτείνει τα συμβόλαια των παικτών- κλειδιά της ομάδας θα έχει ως αποτέλεσμα μια επιπλέον χρηματοδοτική δέσμευση η οποία κυμαίνεται μεταξύ 150 και 200 εκατομμυρίων λιρών γράφει ο Paul Joyce στους Times.
Η χρηματοδότηση αυτή αντιπροσωπεύει τα συνδυασμένα αυξημένα κόστη από τους μισθούς των παικτών πέρα από τα βελτιωμένα συμβόλαια και δίνει έμφαση στην επιθυμία της ομάδας να κρατήσει τους παίκτες που την οδήγησαν στην κορυφή της βαθμολογίας της Premier League.
Τουλάχιστον 8 παίκτες, οι Roberto Firmino, Mohamed Salah, Sadio Mané, Jordan Henderson, Joe Gomez, Andrew Robertson, Trent Alexander-Arnold και Rhian Brewster έχουν υπογράψει νέα συμβόλαια από τον περασμένο Απρίλιο και αποτελούν τον πυρήνα της ομάδας του Jurgen Klopp που δεν επιθυμεί μόνο να κατακτήσει το πρωτάθλημα αλλά και να παραμείνει στην κορυφή.
Κάποιοι από αυτούς τους 8 παίκτες είχαν ακόμα 2 χρόνια τουλάχιστον στο συμβόλαιο τους πριν λήξει αυτό, αλλά παρόλα αυτά τα επέκτειναν ως το 2023 ή το 2024.
Η ανύψωση σε αυτά που πλήρωνε ήδη η Liverpool είναι μεγάλη, ενώ δεν συμπεριλαμβάνονται σε αυτά τα νέα συμβόλαια που θα γίνουν.
Πριν να υπογράψει ο Firmino το νέο του συμβόλαιο, το Football Leaks, είχε διαρρεύσει ότι ο βασικός του μισθός όταν είχε έρθει από την Hoffenheim, το 2015 ,ήταν 68.085 λίρες την εβδομάδα. Θα πρέπει να προσθέσουμε στη συνέχεια 25.000 λίρες για καθένα από τα πρώτα του 5 γκολ, 45.000 για κάθε γκολ μέχρι τα 10 και 85.000 για κάθε γκολ από κει και πέρα.
Κάθε assist αποδίδει επίσης στον 27χρονο Βραζιλιάνο 31.000 λίρες.
Δεν γνωρίζουμε αν όλοι αυτοί οι όροι εξακολουθούν να ισχύουν στο νέο συμβόλαιο του Firmino και η Liverpool εμφανίζεται απρόθυμη να σχολιάσει.
Ο μεγάλος όμως αριθμός των νέων συμβολαίων σηματοδοτεί αν μη τι άλλο την εξέλιξη της στρατηγικής της ομάδας υπό την ηγεσία της Fenway Sports Group, συγκρινόμενη μάλιστα με την κατάσταση που υπήρχε όταν οι Αμερικάνοι ιδιοκτήτες ανέλαβαν την ομάδα το 2010!
Αρχικά η ιδέα ήταν να αγοράζονται παίκτες σε δελεαστική τιμή και στη συνέχεια, στον κατάλληλο χρόνο να πωλούνται, αποδίδοντας κέρδος το οποίο θα κατευθυνόταν στην ενδυνάμωση της ομάδας.
Η απόκτηση όμως του Virgil Van Dijk αντί 75 εκατομμυρίων λιρών τον περασμένο Γενάρη, δείχνει ότι η πολιτική αυτή έχει αλλάξει και οι υπογραφές των νέων συμβολαίων αντανακλούν την αποφασιστικότητα των Klopp, FSG και του Michael Edwards να κρατήσουν τους παίκτες.
Η εστίαση πλέον βρίσκεται στο να βρίσκεται πάντα η Liverpool στην καλύτερη δυνατή θέση για να κερδίζει τρόπαια, και θεωρούν ότι η συνέχεια χωρίς σκαμπανεβάσματα αποτελεί τον καταλυτικό παράγοντα για οποιαδήποτε πετυχημένη ομάδα της Premier League.
O Klopp έχει δηλώσει επίσης πως θεωρεί ότι η ομάδα του είναι σχεδόν πλήρης ,κάτι που αποκλείει τις μεγάλες δαπάνες το ερχόμενο καλοκαίρι.
Οι Alberto Moreno και Daniel Sturridge ,φαίνεται βέβαιο ότι θα φύγουν, ενώ και ο Simon Mignolet έχει δηλώσει ότι επιθυμεί να παίζει ως βασικός, οπότε θα πρέπει να περιμένουμε την αγορά κάποιων back up παικτών.
Αν και η ομάδα σε επίπεδο μεταγραφών φαίνεται να αντιδρά γρήγορα σε δεδομένες καταστάσεις ,η προοπτική μεγάλων δαπανών για την απόκτηση νέων παικτών δεν φαίνεται πιθανή μετά το περσινή έντονη μεταγραφική περίοδο, ενώ υπάρχει πίστη στο υπάρχων προσωπικό.
Πέρυσι η Liverpool είχε ξοδέψει 250 εκατομμύρια λίρες για την απόκτηση των Van Dijk, Alisson Becker, Naby Keita, Fabinho Xherdan Shaqiri τα οποία βέβαια αντισταθμίστηκαν από την πώληση των Philippe Coutinho, Danny Ward και Dominic Solanke ενώ και ο Danny Ings από ότι φαίνεται μετά τον δανεισμό του στην Southampton θα μετακομίσει μόνιμα εκεί για 20 εκατομμύρια λίρες.

Κόστισαν πολλά εκατομμύρια οι ανανεώσεις στη Liverpool.
Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com