Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Δίκη του Hillsborough: Ο Υπεύθυνος Ασφαλείας ήταν απασχολημένος με άλλους ρόλους!

Δίκη του Hillsborough: Ο Υπεύθυνος Ασφαλείας ήταν απασχολημένος με άλλους ρόλους!

Ο πρώην γραμματέας της ομάδας της Sheffield Wednesday, ήταν υπερβολικά απασχολημένος με την εκτέλεση άλλων καθηκόντων οπότε δεν μπορούσε να εστιάσει σε ζητήματα ασφαλείας, ακούστηκε την Τετάρτη 23/1 στο Δικαστήριο.
O David Moore, πρώην αξιωματούχος υπεύθυνος υγιεινής και περιβάλλοντος, δήλωσε πως ο Graham Mackrell του είχε πει ότι : «ήταν πολύ απασχολημένος προσπαθώντας να διασκεδάσει εταιρικούς πελάτες.»
Θυμίζουμε ότι ο κ.Mackrell ήταν γραμματέας της Sheffield Wednesday και υπεύθυνος ασφαλείας το 1989 όταν συνέβη η τραγωδία .
Μάλιστα ο κ.Moore – οποίος εργαζόταν για λογαριασμό του Δημοτικού Συμβουλίου της πόλης του Sheffield ,συμπλήρωσε ότι η ομάδα της Wednesday ήταν απρόθυμη στο να διορίσει έναν αξιωματούχο ασφάλειας αν και αυτό ήταν προαπαιτούμενο στο πιστοποιητικό ασφαλείας του γηπέδου.
Η συμπεριφορά του κ.Mackrell ήταν «επιπόλαιη» συνέχισε ο κ.Moore όταν συζήτησε μαζί του την ανάγκη του διορισμού ενός υπεύθυνου ασφαλείας σε μια «δύσκολη» συνάντηση μαζί του, τον Αύγουστο του 1987.
Ο κ.Moore είπε επίσης ότι ο κ.Mackrell του είχε δηλώσει ότι θα αναλάμβανε αυτός, αυτόν τον ρόλο, αν και δεν ήταν σίγουρος, «αν το εννοούσε».
Έκπληκτος είχε ρωτήσει τον κ.Mackrell «αν ήταν προετοιμασμένος να αναλάβει τέτοια καθήκοντα και ειδικά σε μέρες αγώνων.»
«Η απάντηση του μου προκάλεσε μεγάλη εντύπωση.» συνέχισε ο κ.Moore.
«Μου είπε ότι σε τέτοιες περιπτώσεις θα ήταν πολύ απασχολημένος προσπαθώντας να διασκεδάσει εταιρικούς πελάτες.»
Ο συνήγορος υπεράσπισης πάντως – Simon Antrobus QC, είπε ότι ο κ.Moore μάλλον έκανε λάθος αφού ο κατηγορούμενος δεν είχε τέτοια καθήκοντα σε ημέρες αγώνων.
Ο κ.Moore ανταπάντησε ότι «είμαι απόλυτα σίγουρος ότι το είπε αυτό.»
Ο κ.Moore ανέφερε επίσης ότι η ομάδα της Wednesday δεν είχε κάποιο τεκμηριωμένο σχέδιο ασφαλείας και πως αν και της ζητήθηκε κάτι τέτοιο, δεν το παρέδωσε ποτέ.
Μετά την συνάντηση εκείνη που είχε με τον κ.Mackrell, o κ.Moore, δήλωσε ότι αν και είχε εντυπωσιαστεί με το management στη διαχείριση του εδάφους του γηπέδου εκ μέρους της Sheffield Wednesday, οι επιφυλάξεις του για την ασφάλεια αυξήθηκαν όταν διαπίστωσε «εντελώς έκπληκτος ότι οι προβλέψεις για την παροχή πρώτων βοηθειών δεν ήταν καν οι τυπικές.» ενώ υπήρχε πρόβλημα και στον συντονισμό του προσωπικού ασφαλείας του γηπέδου.
Σημείωσε επίσης ότι ο υπεύθυνος δομικός μηχανικός της ομάδας ,ο κ.William Eastwood, «εξαγριώθηκε» όταν του επεσήμανε «πιθανούς κινδύνους ασφαλείας» που σχετίζονταν με την προσέγγιση της ομάδας στο θέμα αυτό.
«Ο κ.Eastwood μου ζήτησε λεπτομέρειες για αυτούς τους κινδύνους και γρήγορα η σχέση μας χειροτέρεψε.» ολοκλήρωσε ο κ.Moore.
O David Bownes, προιστάμενος υπεύθυνος για αδειοδοτήσεις του Συμβουλίου της πόλης του Sheffield, είπε αργότερα στο Δικαστήριο ότι το Συμβούλιο σκόπευε να αναβαθμίσει τις συνθήκες ασφαλείας του γηπέδου, από τη στιγμή που ανέλαβε την ευθύνη από το Συμβούλιο της Κομητείας του South Yorkshire το 1986, αλλά δεν πρόλαβε πριν την τραγωδία.
Ο κ. Bownes είπε επίσης ότι δεν υπήρχαν ενδείξεις για κάποια «ύποπτη καθυστέρηση» του προγράμματος αυτής της αναβάθμισης και ότι δεν είχαν εκδηλωθεί ανησυχίες για την κατάσταση της Leppings Lane στο γήπεδο, όταν το Συμβούλιο ανέλαβε την ευθύνη της αδειοδότησης για το Hillsborough.

Η όγδοη ημέρα της δίκης του Hillsborough.
Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com