Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Σαν σήμερα: 23/1/1919 Γεννιέται ο θρύλος Bob Paisley (vid)

Σαν σήμερα: 23/1/1919 Γεννιέται ο θρύλος Bob Paisley (vid)

Πριν 23 χρόνια ο μεγάλος θρύλος της Liverpool, Bob Paisley, φεύγει από τη ζωή.

Γεννιέται σαν σήμερα το 1919 στο Hetton-le-Hole του County Durham, ο ποδοσφαιριστής και μετέπειτα manager-θρύλος της Ομάδας μας, Robert (Bob) Paisley.

Ξεκίνησε τα ποδοσφαιρικά του βήματα από την ομάδα της περιοχής του, την Bishop Auckland το 1937 και δύο χρόνια αργότερα (1939) θα μεταπηδήσει στους Κόκκινους. Ως ποδοσφαιριστής της Liverpool, ο Paisley αγωνίστηκε σε 277 παιχνίδια σκοράροντας 12 φορές, κατακτώντας το πρωτάθλημα το 1947 και διετέλεσε και αρχηγός των Reds από το 1951 έως το 1954 που αποσύρθηκε από την ενεργό δράση. Αμέσως μετά εντάχθηκε στο προπονητικό team της ομάδας, αρχικά ως φυσιοθεραπευτής και στη συνέχεια ως coach της δεύτερης ομάδας.

Με την έλευση του Bill Shankly τον Δεκέμβριο του 1959, ο Paisley θα ενταχθεί μαζί τους Fagan και Bennett στο προπονητικό team. Τον Ιούλιο του 1974 όταν ο Shankly θα αποχωρήσει από τη Liverpool, ο Paisley θα αναλάβει προπονητής. Παρά την αρχική του διστακτική στάση στην ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας των Reds (είχε αναφέρει στην πρώτη συνέντευξη τύπου, πως θα είναι προσωρινός μέχρι να έρθει ο κανονικός προπονητής!), στα εννέα χρόνια που ακολούθησαν ο Bob θα οδηγήσει τους Reds σε 6 Πρωταθλήματα, 3 Κύπελλα Πρωταθλητριών (που αποτελεί μέχρι και σήμερα ρεκόρ όλων των εποχών), 3 League Cup, 1 UEFA Cup, 1 UEFA Super Cup και 5 FA Charity Shields.

Είναι ο πρώτος από τους 3 managers που κατέκτησαν 3 Πρωταθλητριών/Champions League κι ένας από τους 5 managers που κατέκτησαν το πρωτάθλημα Αγγλίας, ως ποδοσφαιριστής και προπονητής.

Απολαύστε στον παρακάτω σύνδεσμο, ένα μικρό video με τον Bob να μιλάει για την ζωή του και την εποχή του στην Ομάδα μας:

Σαν σήμερα: 23/1/1919 Γεννιέται ο θρύλος Bob Paisley
Σαν σήμερα: 23/1/1919 Γεννιέται ο θρύλος Bob Paisley
Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com