Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Ένας εκπληκτικός (μάλλον) αγώνας …που δεν θα κρίνει τίποτα!

Ένας εκπληκτικός (μάλλον) αγώνας …που δεν θα κρίνει τίποτα!

Γράφει ο Brian Reade στη Mirror…
Στις αρχές του Δεκέμβρη είχα ακούσει δύο πρώην παίκτες, που εργάζονται πλέον ως σχολιαστές αγώνων στην τηλεόραση, να λένε ότι ο τίτλος του πρωταθλητή θα πρέπει να δοθεί από τώρα στη Manchester City, γιατί καμιά άλλη ομάδα δεν μπορούσε να τους πιάσει στη βαθμολογία.
Για να είμαστε δίκαιοι, δεν ήταν πολλοί οι οπαδοί που είχαν αντιδράσει σε εκείνη τη διαπίστωση. Η ομάδα που είχε κερδίσει τον περσινό τίτλο με 100 βαθμούς, φαινόταν να κινείται σε άλλο επίπεδο, με τον Pep Guardiola στο τιμόνι, παίζοντας μάλιστα χωρίς τον καλύτερο παίκτη τους, τον Kevin de Bruyne.
Και στη συνέχεια το ποδόσφαιρο έγινε το ποδόσφαιρο που γνωρίζουμε όταν κάποιες ομάδες αφήνουν τα στάνταρ τους να πέφτουν.
Τρεις εβδομάδες και τρεις ήττες συνέχεια, αυτές οι πρώιμες προβλέψεις εξαφανίστηκαν.
Ξαφνικά οι άνθρωποι άρχισαν να προσέχουν ότι η επίθεση της City δεν ήταν ούτε τόσο κινητική ούτε τόσο φονική όσο υποτίθεται ότι θα έπρεπε να είναι.
Ότι η άμυνα τους είχε καταφέρει να κρατήσει ανέπαφη την εστία της ομάδας μόνο μια φορά, από τον Οκτώβριο μάλιστα.
Ο ένας μάλιστα από αυτούς τους δύο σχολιαστές, ο Paul Merson, που είχε δώσει τον Δεκέμβριο, το πρωτάθλημα στη City, έφτασε στο σημείο να πει:» Άραγε πιστεύουν στη Liverpool ότι αν πάνε για τον βαθμό της ισοπαλίας, βγάζουν έξω τη City από την εξίσωση; Ή μήπως θα πάνε για τη νίκη, ώστε να εξασφαλίσουν το πρωτάθλημα από την Πέμπτη το βράδυ;»
Λάθος άποψη φυσικά γιατί οι τίτλοι στην Αγγλία δεν κρίνονται όταν τα Χριστουγεννιάτικα στολίδια είναι ακόμα κρεμασμένα.
Ο αγώνας φυσικά θα μπορούσε να είναι εκπληκτικός.
Ένας αγώνας ανάμεσα στις δύο καλύτερες ομάδες της χώρας που έχουν προοδεύσει από την τελευταία φορά που συναντήθηκαν- σε αγώνα του Champions League.
Μία αντιπαλότητα που κρίνεται στις λεπτομέρειες.
Αλλά το αποτέλεσμα του αγώνα δεν θα κρίνει τίποτα.
Στο παρελθόν και στη σαιζόν 1981-82, η Liverpool ήταν μια μηχανή τροπαίων και απολάμβανε της ίδιας εκτίμησης που απολαμβάνει τώρα η ομάδα του Guardiola.
Η Πρωτοχρονιά του 1982 είχε βρει τότε την ομάδα του Bob Paisley στην κορυφή της βαθμολογίας με 9 βαθμούς διαφορά και ενώ είχε χάσει με 3-1 την Boxing Day, από την Manchester City.
Τελικά η ομάδα της Liverpool, βγάζοντας εκτός συναγωνισμού τις ομάδες εκείνες που δεν άντεξαν την πίεση, κατάφεραν να κερδίσουν τον τίτλο με 4 βαθμούς διαφορά, κάτι που σίγουρα θυμούνται οι πιο παλιοί οπαδοί των Κόκκινων, όπως επίσης-οι ίδιοι οπαδοί, καταλαβαίνουν ότι οι δηλώσεις του Guardiola, του είδους «η Liverpool είναι η καλύτερη ομάδα στην Ευρώπη» είναι mind games.
Ειδικά αφότου έχουν δει τους παίκτες του Jurgen Klopp να χάνουν 3 διαδοχικούς εκτός έδρας αγώνες στην Ευρώπη.
Στην πραγματικότητα είναι οι ίδιοι οι Liverpudlians, που συνήθως τους κατηγορούν ότι το παρακάνουν σε ‘άγριους’ πρώιμους πανηγυρισμούς ,που είναι οι πιο σκεπτικοί όταν η κουβέντα γυρίζει στην πρόβλεψη για το πρωτάθλημα.
Δεν χρειάζονται βέβαια στατιστικές για να δουν πως έχει μεταμορφωθεί η ομάδα τους μέσα σε ένα ημερολογιακό έτος.
Το βλέπουν με τα μάτια τους.
Είναι όμως τα ίδια μάτια που έχουν δει την ομάδα τους να μην μπορεί να κερδίσει τον τίτλο τα τελευταία 29 χρόνια.
Και στις τελευταίες 5 σαιζόν έχουν δει να χάνονται από την βιτρίνα Τροπαίων του Anfield, το Πρωτάθλημα, το Champions League, το Europa League αλλά και το League Cup, όταν σε όλους φαινόταν ότι θα κατάφερναν τελικά να κερδίσουν κάποιο από αυτά.
Αν και ξέρουν λοιπόν, ότι ο Klopp έχει καταφέρει να χτίσει την πιο πλήρη ομάδα τους από τη δεκαετία του 80, παραμένουν ρεαλιστικά επιφυλακτικοί όσο αφορά για το τι θα νιώσουν τον Μάη του 2019.
Θα πάνε όμως στο Manchester με την πίστη ότι θα επιστρέψουν με ένα ικανοποιητικό μαξιλαράκι βαθμών που θα τους τοποθετήσει σε μία πολύ καλή θέση για τους επόμενους 4 σκληρούς μήνες.
Αν μάλιστα επιστρέψουν με το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα, η πλειοψηφία από αυτούς θα τραγουδούν το «We are gonna win the league» περισσότερο από ελπίδα και λιγότερο από προσδοκία.
Γιατί η πρόσφατη ιστορία τους, λέει ότι θα πρέπει να απολαμβάνουν το ταξίδι και να μην ανησυχούν για τον προορισμό.
Αυτή η συμπεριφορά θα μπορούσε να αποτελέσει και τον κρίσιμο παράγοντα στο κυνήγι που έχουν εξαπολύσει για τρόπαια.

Στιγμή από τον αγώνα του πρώτου γύρου.
Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com