Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Σαν σήμερα: 10/11/1973 Γεννιέται ο Patrik Berger (vid)

Σαν σήμερα: 10/11/1973 Γεννιέται ο Patrik Berger (vid)

Σαν σήμερα: 10/11/1973 Γεννιέται ο Patrik Berger

Γεννιέται σαν σήμερα στην Πράγα της πρώην Τσεχοσλοβακίας, ο διεθνής με την Εθνική Τσεχίας, πρώην αριστερός επιθετικός μέσος των Reds, Patrik Berger.

Ο Τσέχος μεσοεπιθετικός αποκτήθηκε από τους Reds τον Αύγουστο του 1996, με την Dortmund να βάζει στα ταμεία της 3,25 εκ. λίρες.

Η επιτυχία της Εθνικής Τσεχίας στο Euro του 1996 ήταν αυτή που έστρεψε τα βλέμματα των μεγάλων ομάδων προς παίχτες όπως ο Patrik Berger, ο Pavel Nedved και ο Karel Poborsky. Έτσι λοιπόν η Liverpool θα αποκτήσει τον Patrick ο οποίος αγωνίστηκε συνολικά σε 196 αγώνες με τους Reds σκοράροντας 35 φορές. Ήταν μέλος της Ομάδας μας στο ιστορικό Cup Tremble του 2001, ωστόσο ταλαιπωρήθηκε αρκετά από τραυματισμούς στο γόνατό του κι έτσι παραχωρήθηκε με τη μορφή ελεύθερης μεταγραφής τον Ιούνιο του 2003 στην Portsmouth.

Σε μια συνέντευξή του στις 8 Φεβρουαρίου του 2004 που έδωσε στους Sunday Times o Patrick Berger δήλωσε:

«Η μεγαλύτερη στιγμή στην καριέρα μου ήταν η μέρα που υπέγραψα στην Liverpool. Δεν μπορούσα να το πιστέψω. Όταν ήμουν νέος στην Τσεχοσλοβακία δεν βλέπαμε πολύ Ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο, όμως ένας φίλος του πατέρα μου πήγε στην Αγγλία και είδε την Liverpool. Όταν γύρισε πίσω, μου έφερε το match programme, το εισιτήριο και ένα κασκόλ. Τα έχω ακόμα…

Όταν μετακόμισα στο Southport, γείτονάς μου ήταν ο Kenny Dalglish. Ο Alan Hansen έμενε στο επόμενο στενό. Τους συνάντησα και ήταν φυσιολογικοί άνθρωποι, ήταν όμως οι ήρωές μου. Για μένα η Liverpool είναι η μεγαλύτερη ομάδα του κόσμου και όταν θα σταματήσω το ποδόσφαιρο και θα μιλάω στα παιδιά μου γι’ αυτό, θα είμαι περήφανος που για 7 χρόνια υπήρξα παίχτης της Liverpool».

Παρακάτω μπορείτε να παρακολουθήσετε μερικά από τα γκολ που σημείωσε ο Patrik με την Κόκκινη φανέλα:

Σαν σήμερα: 10/11/1973 Γεννιέται ο Patrik Berger
Σαν σήμερα: 10/11/1973 Γεννιέται ο Patrik Berger
Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com