Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Liverpool-Carabao Cup : Μία σχέση πολυτέλειας ή ανάγκης;

Liverpool-Carabao Cup : Μία σχέση πολυτέλειας ή ανάγκης;

Η Liverpool αύριο το βράδυ μπαίνει στην τρίτη διοργάνωση που διεκδικεί μέχρι τώρα, το Carabao Cup. Μία διοργάνωση , η οποία είναι σίγουρα η λιγότερο λαοφιλής από τις τρεις άλλες. Με αφορμή διάφορα σχόλια και προτάσεις που διαβάζω για τη διαχείριση εκ μέρους του Klopp στο αυριανό Liverpool-Chelsea, είπα να δοκιμάσω και γω να μπω στο μυαλό του Jurgen Klopp αλλά και να εκφράσω τη δική μου γνώμη για το θεσμό του League Cup στο φετινό προσανατολισμό της ομάδας.

Τι θέλω ως Νίκος; Η Liverpool να κυνηγήσει το τρόπαιο. Άρα όπως καταλαβαίνετε, θα ήθελα να είναι απόλυτα σοβαρή και ανταγωνιστική απέναντι στην Chelsea. Μπορεί να μην έχει την αίγλη του κυπέλλου Αγγλίας , μπορεί να μη λέγεται UEFA Champions League αλλά δεν παύει να παραμένει ένας τίτλος, τον οποίο μάλιστα η ομάδα μας έχει κερδίσει περισσότερες φορές από κάθε άλλη ομάδα. Δεν πρέπει να ξεχνάμε πως είναι και ο τελευταίος τίτλος που κατέκτησαν οι Reds το 2012 επί Kenny Dalglish και δεν πρέπει επίσης να λησμονούμε πως είναι πιο εύκολο να τον κατακτήσεις από το κύπελλο Αγγλίας παραδείγματος χάριν καθώς τον σνομπάρουν πιο εύκολα και οι μεγάλοι ενίοτε. Η Liverpool έγινε σπουδαία και τρανή επειδή κυνηγούσε και έπαιρνε τα πάντα. Ίσως αυτό που λείπει από την ομάδα του Klopp για να την κάνει πάλι μόνιμα κορυφαία είναι και η κατάκτηση ενός τίτλου που θα της δώσει πλέον το know how του να κερδίζεις πράγματα ως σύνολο. Υπενθυμίζω πως η Manchester City των Αράβων και των πολλών χρημάτων χρειάστηκε πρώτα να κερδίσει ένα κύπελλο Αγγλίας προτού στεφθεί πρωταθλήτρια. Μία ενδεχόμενη κατάκτηση του θεσμού μόνο θετικό αντίκτυπο θα είχε στη μάχη του πρωταθλήματος.

O Shaqiri πιθανώς να ξεκινήσει βασικός ξανά για τη Liverpool απέναντι στην Chelsea
O Shaqiri πιθανώς να ξεκινήσει βασικός ξανά για τη Liverpool απέναντι στην Chelsea

Τι πιστεύω πως θα κάνει ο Jurgen Klopp; Κάτι μέσα μου λέει πως θέλει να χτυπήσει το τρόπαιο 101%. Ο Γερμανός ξέρει πως όλη η πρόοδος που επιδεικνύει η ομάδα του κάθε χρόνο που περνά δεν θα κεφαλιοποιηθεί πλήρως αν δεν αρχίσει να κερδίζει τίτλους. Και ξέρει πως η Liverpool σημαίνει τίτλοι. Ξέρει επίσης πως πλέον έχει και το καλύτερο υλικό που είχε ποτέ στα χέρια του ώστε να μπορεί η ενδεκάδα του να είναι ανταγωνιστική σε πολλά μέτωπα. Σε όλα αυτά προσθέστε και το ότι πλέον δεν υπάρχει παράταση αλλά απευθείας πέναλτι σε περίπτωση ισοπαλίας κάτι που ευνοεί το μικρότερο ροτέισον ενόψει και του παιχνιδιού του Σαββάτου στο Stamford Bridge. Η πρόσφατη δήλωση του Van Dijk σχετικά με τη στόχευση και των τεσσάρων τίτλων νομίζω πως είναι και η ιδέα του Klopp. Αν μάλιστα έχει καταφέρει ήδη να την περάσει σε όλους, τότε σίγουρα θα είμαστε πολύ σκληρό καρύδι και στο League Cup.

Το συγκεκριμένο παιχνίδι έχω την εντύπωση το έχει μεγαλύτερη ανάγκη η δική μας ομάδα. Η Chelsea είχε παιχνίδι Πέμπτη-Κυριακή και τώρα Τετάρτη- Σάββατο. Ροτέισον δεν έκανε ιδιαίτερο αλλά με την πρώτη γκέλα στο πρωτάθλημα, το παιχνίδι του Σαββάτου έχει ήδη αποκτήσει ακόμη μεγαλύτερη σημασία Πρώτος της στόχος είναι ξεκάθαρα η επιστροφή της στο Champions League μέσω του πρωταθλήματος . Η δική μας ομάδα σίγουρα θα έχει αλλαγές στην ενδεκάδα αλλά έχω την εντύπωση πως δεν θα είναι πάρα πολλές. Ακόμη όμως και με αυτές τις αλλαγές θα προκύψει μία ενδεκάδα έτοιμη να χτυπήσει στα ίσια το παιχνίδι. Και η Liverpool το έχει ανάγκη. Το League Cup ήταν η πρώτη μεγάλη ευκαιρία που είχε ο Klopp να πάρει τον πρώτο του τίτλο και η πρώτη διοργάνωση που άγγιξε την επιτυχία. Τώρα ίσως αποτελεί την πρώτη «υλική» υπενθύμιση πως η ομάδα του επέστρεψε για τα καλά.

O Caballero αρνήθηκε από τον Klopp την κατάκτηση του League Cup με τη Liverpool το 2016
O Caballero αρνήθηκε από τον Klopp την κατάκτηση του League Cup με τη Liverpool το 2016
Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com