Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Liverpool – Chelsea 3-0 και συνεχίζουμε!

Liverpool – Chelsea 3-0 και συνεχίζουμε!

Ο Alisson Becker θα γίνει παίκτης της Liverpool, εάν κάτι δεν αλλάξει δραματικά τις επόμενες ώρες διότι για ποδόσφαιρο μιλάμε και είχαμε πρόσφατη και την εμπειρία με τον Nabil Fekir. Ο Βραζιλιάνος πάντως αυτή τη στιγμή μοιάζει σχεδόν βέβαιο πως θα ντυθεί στα κόκκινα με κάθε επισημότητα και αυτό αρκούσε για να ικανοποιήσει το αίσθημα της μεγαλύτερης μερίδας του κόσμου πως η ομάδα χρειαζόταν οπωσδήποτε μια προσθήκη στη θέση του τερματοφύλακα.

Η συγκεκριμένη μεταγραφή σηματοδοτεί πρόοδο στο αγωνιστικό κομμάτι καθώς βάσιμα μπορεί να ελπίζει κάποιος πως ο συγκεκριμένος παίκτης μπορεί να βοηθήσει την ομάδα να διεκδικήσει το πρωτάθλημα προσφέροντας σταθερότητα. Ωστόσο η μεταγραφή αυτή συνιστά και μια ανακοίνωση προθέσεων εκ μέρους των «Κόκκινων». Η Liverpool πλέον μπορεί ξανά να διεκδικεί κορυφαίο ταλέντο χωρίς να υστερεί δραματικά στο πως τη βλέπουν διάφοροι παίκτες που αποτελούν «μήλον της έριδος» για τεράστιους ευρωπαϊκούς συλλόγους. Η Chelsea θα αποχαιρετήσει τον Courtois και ο Alisson ήταν ο πρώτος της στόχος. Δεν έκανε ωστόσο πρόταση στη Roma. Αυτό όμως δεν αλλάζει την επιθυμία του παίκτη να μην περιμένει ισοφάριση της προσφοράς και να πείθεται από τη συνομιλία που είχε με τον Jurgen Klopp. Μια κλήση που έχει πείσει πάρα πολλούς παίκτες να έρθουν στο Merseyside. Κάτι που στο παρελθόν είχε συμβεί εις βάρος της ομάδας μας.

Είτε θα ήταν η κλήση του José Mourinho στον Mohamed Salah τον Ιανουάριο του 2014 που δεν του επέτρεψε να έρθει νωρίτερα στο Anfield είτε θα ήταν η παρεμβολή των «Μπλε» (αλλά και της Tottenham) όταν η ομάδα προσπαθούσε να αποκτήσει τον Willian είτε θα ήταν η αδυναμία της ομάδας να αποκτήσει τον Diego Costa καθώς δεν τον έπεισε το καλοκαίρι του 2013 και λίγους μήνες μετά εκείνος μετακόμισε στο Stamford Bridge. Ο Klopp έχει καταστήσει σαφές πως το πρότζεκτ του είναι άκρως ελκυστικό και σε αυτό τον βοήθησε επιπλέον η πορεία της ομάδας του προς τον τελικό του Champions League πριν λίγους μήνες αλλά και η σταδιακή αγωνιστική εξέλιξη και βελτίωση .

Και δεν είναι η πρώτη περίπτωση που έγινε αυτό. Ο Keita ήταν στη λίστα τόσο του Pep Guardiola από πέρυσι για το φετινό καλοκαίρι όσο και στη λίστα της Bayern Munchen. Ο Van Dijk προτιμούσε να έρθει να δουλέψει υπό τον Klopp παίρνοντας λιγότερα χρήματα από όσα ήταν διατεθειμένες να του δώσουν οι City και Chelsea. Ο Chamberlain προτίμησε να πάει στη Liverpool παρότι η ομάδα του Abramovich του προσέφερε εβδομαδιαίες αποδοχές μεγαλύτερες κατά 110.000 λίρες. Με λίγα λόγια τους τελευταίους δώδεκα μήνες οι Reds κέρδισαν κατά κράτος μια ομάδα που επί χρόνια δυσκόλευε πολύ τα μεταγραφικά της σχέδια σε τρεις διαδοχικές περιπτώσεις . Και το ότι ήταν η Chelsea ήταν συμπτωματικό. Πολλές ομάδες πλέον δεν είναι κατά πολύ ελκυστικότερες της δικής μας όπως συνέβαινε τα τελευταία χρόνια.

O Van Dijk θέλει να δει γενναιότητα από τους συμπαίκτες του στον τελικό
O Van Dijk πείστηκε από το πλάνο του Klopp στη Liverpool.

Πολλοί παίκτες πλέον δεν προτιμούν μεγαλύτερες αποδοχές από ένα αγωνιστικό εγχείρημα που χρόνο με το χρόνο εξελίσσεται. Και αυτό το πιστώνεται αποκλειστικά ο Γερμανός προπονητής καθώς και η αύρα που αποπνέει η προσπάθεια και η προσωπικότητα του εδώ και κάποια χρόνια. Και αν σε αυτό προσθέσουμε το εξαιρετικό ποσοστό επιτυχίας που έχουν οι μεταγραφικές επιλογές του πρώην προπονητή της Borussia Dortmund, τότε έχουμε με ένα σμπάρο δύο τρυγόνια.

Πέρα από όλα αυτά θα σημειώσω και δύο αλλά σχετικά με αυτή τη μεταγραφή. Πρώτον οφείλω να πω ένα ΜΠΡΆΒΟ στη διοίκηση της ομάδας που φαίνεται να κλείνει ακόμη έναν πρώτο στόχο του προπονητή της ομάδας. Διότι έχω την εντύπωση πως αν δεν ήταν ο Alisson , δύσκολα ο Klopp θα στρεφόταν σε άλλον όπως φάνηκε και με την περίπτωση Van Dijk και Keita. Αν του κάνει ένας, θέλει αυτόν τον έναν και μπορεί και να περιμένει. Δεύτερον, φαίνεται πως η Liverpool πήρε απόφαση να συμβαδίζει με την εποχή. Μπορεί σε θέματα αποδοχών παικτών ακόμη να μη δίνει εύκολα σε παίκτες όσα χρήματα δίνουν οι άλλοι μεγάλοι της Premier League ωστόσο φαίνεται να πήρε απόφαση πως ό,τι πληρώνεις παίρνεις και δυστυχώς κάποιες φορές θα πληρώσεις όσα θέλουν οι άλλοι. Ο Alisson δεν αξίζει μάλλον τόσα χρήματα όπως όμως δεν αξίζει και ένας αμυντικός τα χρήματα που δαπανήθηκε για τον Van Dijk άσχετα αν εκ του αποτελέσματος τα λέγαμε well spent. Έτσι όμως είναι η εποχή και το παραδέχθηκε ο Klopp μετά την αγορά του Ολλανδού αμυντικού. Και μπορεί να είχε δηλώσει ο Γερμανός πριν δύο χρόνια πως προτιμά να δουλεύει διαφορετικά από το να ξοδεύει πολλά χρήματα αλλά πλέον επί ηγεσίας του ή ομάδα έκανε World record κινήσεις τόσο στη θέση του τερματοφύλακα όσο και του αμυντικού. Και η Liverpool πλέον ξοδεύει χρήματα. Όταν το κρίνει απαραίτητο. Αλλά αυτό ήταν επιταγή της εποχής. Και μπορεί για τους τρίτους να φαίνεται στροφή 360 μοιρών αλλά ίσως είναι η αναγκαία «ένεση» έξτρα ποιότητας για να γίνουν τα ύστατα βήματα προς την αγωνιστική καταξίωση. Μένει λοιπόν να δούμε αν αυτή η κίνηση για τον Alisson θα είναι μια κίνηση που θα συμβάλλει στην αναγέννηση της Liverpool και την πολυπόθητη κατάκτηση του στέμματος του πρωταθλητή.

Επί Klopp η Liverpool απέκτησε όλες τις προτεραιότητες του Γερμανού.
Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com