Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Ο Salah της Liverpool είναι μια δεξαμενή ανθρωπιάς!

Ο Salah της Liverpool είναι μια δεξαμενή ανθρωπιάς!

Σ’ένα φτωχικό καφενέ στο μικρό χωριουδάκι του Nagrig -στο δέλτα του Νείλου, κοντά στο Κάιρο, το πλήθος που παρακολουθεί τον αγώνα ξεσπά σε ζητωκραυγές καθώς παρακολουθούν τον παλιό τους γείτονα να σκοράρει το 26ο του τέρμα εναντίον της Newcastle!

Μόλις λίγα χρόνια πριν ο Mo Salah θα καθόταν μαζί τους και θα παρακολουθούσε Αγγλικό Πρωτάθλημα, μαζί με τους φίλους του από το χωριό! Τότε βέβαια, μέσα στο καφενείο έβλεπες μπλούζες της Chelsea και της United, ενώ τώρα μόνο μια μπλούζα κυριαρχεί!

«Όλοι εδώ είναι οπαδοί της Liverpool» λέει ο Ghamry Abdel Hamid Al Saadany. «Όπου πάει ο Mohamed θα τον υποστηρίζουμε» συμπληρώνει.

Ο Saadany νιώθει περηφάνια όταν τον αποκαλούν, «ο πρώτος προπονητής του Salah» αφού είναι πραγματικά ο πρώτος που ανακάλυψε το αριστερό πόδι του παίκτη της Liverpool και το ανέδειξε απ’ όταν ακόμα ο Salah έπαιζε στην τοπική ομάδα στην τρυφερή ηλικία των 8 χρονών!

«Ακόμα και τότε το ταλέντο του ήταν εμφανές» λέει ο Saadany. «Είχε τόση αποφασιστικότητα. Τώρα γίνεται ολοένα και καλύτερος. Είναι ο καλύτερος παίκτης μας μετά τον Mahmoud Al Khatib (γνωστό ως Bibo) της Al Ahly»

Η αλήθεια είναι βέβαια ότι στην Αίγυπτο η δημοφιλία του Salah έχει ξεπεράσει πλέον τον χώρο του ποδοσφαίρου, αφού θεωρούν ότι ο παίκτης της Liverpool ενσαρκώνει και επιδεικνύει τις αρετές των συμπατριωτών του!

Οι αριθμοί του Salah, ζαλίζουν

Η αλήθεια είναι ότι η χώρα της Αιγύπτου μετά την Αραβική Άνοιξη του 2011 υπέφερε πολλές οικονομικές και πολιτικές αναταράξεις, οπότε η άνοδος του Salah στο ποδοσφαιρικό στερέωμα, με την ταυτόχρονη πρόκριση της Εθνικής ομάδας της Αιγύπτου σε Μουντιάλ- σε 3 δεκαετίες, έδωσε την ευκαιρία σε πολλούς Αιγύπτιους να χαίρονται και να πανηγυρίζουν για κάτι που τους αποσπά για λίγο από την ζοφερή πραγματικότητα!

Για τους κατοίκους πάντως του Nagrig η άνοδος του Salah ήταν εξωπραγματική! Δίπλα στον καφενέ είναι το γήπεδο που συνήθιζε να παίζει ο Salah, ενώ λίγο πιο πέρα βρίσκεται το πατρικό του σπίτι, άδειο πλέον, αφού οι γονείς του και τα αδέλφια του μετακόμισαν μαζί του στην Ευρώπη!

Ο Salah πάντως δεν έχει ξεκόψει τους δεσμούς με το χωριό του! «Ήταν πάντα ένας απλός άνθρωπος που ένιωθε όμως τους ισχυρούς δεσμούς με την κοινότητα του» λέει ο Saadany. «Όταν ήταν στην Chelsea, επέστρεψε από το Λονδίνο για να παντρευτεί μια ντόπια κοπέλα, ενώ στον γάμο του ήταν καλεσμένοι όλοι οι κάτοικοι.»

«Σε κάθε ραμαζάνι επιστρέφει για να κάνει δωρεές.»

Οι 90.000 λίρες που παίρνει ο Salah τη βδομάδα δεν συγκρίνονται βέβαια με τις 125 λίρες του μέσου μηνιαίου μισθού στο χωριό του.

Ο παίκτης της Liverpool όμως ανώνυμα, και χωρίς να αφήνει να διαρρεύσει κάτι συγκεκριμένο, έχει κάνει δωρεές και στο τοπικό σχολείο-που πήρε πλέον το όνομα του προς τιμήν του, δίνει συνέχεια δώρα στα μικρά παιδιά, ενώ έχει βοηθήσει και τους πιο φτωχούς νιόπαντρους να επιπλώσουν τα σπίτια τους.Ο Mohamed Salah δεν έχει ξεχάσει από που προέρχεται! Δεν τον έχουν αφήσει όμως και οι πατριώτες του να το ξεχάσει!

Δύο αφίσες υπάρχουν πλέον στην Αίγυπτο, αυτή του Προέδρου της και του Mo Salah. Υπάρχουν Αιγύπτιοι που υποστηρίζουν ομάδες όπως η Real Madrid ή η Bayern Munich, αλλά όταν παίζει η Liverpool θα υποστηρίξουν τους Κόκκινους λόγω του Salah και φυσικά θα θα πανηγυρίσουν έξαλλα το τέρμα του παίκτη όταν το πετύχει.

«Ως χαρακτήρας, ως παίκτης και ως Αιγύπτιος πολίτης αποτελεί πρότυπο» λέει ο συμπατριώτης του, Marwan Jalal Eissa. «Είναι η πρώτη φορά που ένας Αιγύπτιος καταφέρνει να εξιτάρει τόσο πολύ κόσμο και σε τόσες χώρες» λέει ένας άλλος ο William Fawzy. «Δεν μπορείτε να φανταστείτε πόσος κόσμος τον αγαπάει στην Αίγυπτο» συμπληρώνει!

Και που να φανταστείς τι γίνεται στο Liverpool ή στην Ελλάδα φίλε μου….

Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com