Είσαι εδώ
Home > ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ > ΕΙΔΗΣΕΙΣ > Το δύσκολο ξεκίνημα στην καριέρα του Keita

Το δύσκολο ξεκίνημα στην καριέρα του Keita

Δύσκολα τα πρώτα βήματα στην καριέρα του Keita.

Η καριέρα του Naby Keita πέρασε από πολλά στάδια.Από μικρή ηλικία είχε κλέψει τις εντυπώσεις αλλά δεν τα πήγαινε καλά στα πρώτα του βήματα.

Στο πρώτο κομμάτι της συνέντευξης του Keita στην Melissa Reddy και το Goal, μιλήσαμε για την παιδική του ηλικία και πως ξεκίνησε τα πρώτα του βήματα στο ποδόσφαιρο.Τώρα, θα ασχοληθούμε κυρίως με το αγωνιστικό κομμάτι, που απασχολεί και τον περισσότερο κόσμο.

Από τα 12 του έτη, ο Naby, είχε προτάσεις από τοπικούς σκάουτερ, να πάει να αγωνιστεί στην Ευρώπη, αλλά ήταν πολύ δύσκολο για κάποιον τόσο μικρό.

«Δεν ήμουν έτοιμος ψυχολογικά για ένα τόσο μεγάλο βήμα.Περίπου δύο χρόνια αργότερα, άρχισα να βλέπω πολλά παιχνίδια της Ligue 1, του Champions League και της Premier League στην τηλεόραση και ήξερα πως θέλω να παίξω σε αυτό το επίπεδο.Ήταν αδύνατο να καταφέρω κάτι τέτοιο στην χώρα μου, οπότε ήταν σίγουρο πως έπρεπε να δοκιμαστώ στην Ευρώπη.Ήμουν αποφασισμένος να γίνω ποδοσφαιριστής, όχι μόνο γιατί αγαπούσα το άθλημα, αλλά για να μπορέσω να στηρίξω οικονομικά την οικογένειά μου»

Και έτσι έγινε.Στα 16 του χρόνια, γεμάτος ενθουσιασμό αλλά αβέβαιος για το τι να περιμένει, πέταξε μέχρι την Γαλλία για δοκιμαστικά.

«Οι γονείς μου ήταν τρομοκρατημένοι.Δεν ήθελα να πάω τόσο μακριά και ανησυχούσαν για το πως θα προσαρμοστώ σε ένα τόσο καινούργιο περιβάλλον.Ήταν πολύ πιο δύσκολο απ’όσο είχα φανταστεί καθώς όλα εκτός από την γλώσσα ήταν διαφορετικά.Είχα συνηθίσει να παίζω ποδόσφαιρο με τους φίλους μου, αλλά τώρα ήμουν με αγνώστους που οι περισσότεροι δεν ήταν κοινωνικοί»

Ο Keita πηγαινοερχόταν από το Conakry στην δυτική Ευρώπη, όπου η απόρριψη από την Lorient μεταξύ άλλων, του δημιουργούσαν προβλήματα.

«Αναρωτιόμουν αν θα τα κατάφερνα ποτέ.Ήταν πολύ δύσκολες στιγμές.Βλέπεις το όνειρο σου να περνάει ακριβώς μπροστά σου, μετά φεύγει και πρέπει να προσπαθήσεις από την αρχή»

Το πιο περίεργο σε αυτή την περίοδο δεν ήταν το άγνωστο περιβάλλον, η αντιμετώπιση με έναν διαφορετικό πολιτισμό ή τα διαφορετικά πρόσωπα που ερχόταν σε επαφή.Το πρόβλημα ήταν ο διαφορετικός τρόπος παιχνιδιού που υπήρχε εκεί πέρα.

Ο Naby Keita πανηγυρίζει.
Ο Naby Keita πανηγυρίζει.

«Ποτέ δεν εκτέθηκα στην επαγγελματική πλευρά του παιχνιδιού.Δεν μεγάλωσα παίζοντας σε μία ακαδημία.Όλα όσα ήξερα ήταν από τους δρόμους.Θα πάρω την μπάλα, θα τρέξω με αυτήν στα πόδια, θα δείξω τις ικανότητές μου να νικήσω έναν παίκτη και να βάλω γκολ»

«Μεταξύ αυτών των δοκιμαστικών, οι προπονητές που ζητούσαν να κάνω πράγματα που δεν έχω ξανακούσει.Χρησιμοποιούσαν ποδοσφαιρικούς όρους που δεν μπορούσα να καταλάβω και δίναν οδηγίες που δεν έχω ιδέα πως να τις κάνω.Δεν γνώρισα τακτικές και όταν με απέρριπταν από τα δοκιμαστικά, αυτό είναι που μου λέγανε»

Ήταν μόλις πριν 6 χρόνια που ο Keita, δέχθηκε αυτή την κριτική και πλέον δύσκολα βρίσκεις έναν παίκτη που να μπορεί να παίξει τόσο καλά αμυντικά και επιθετικά.Ο διευθυντής της Schalke, Christian Heidel, δήλωσε πως η Leipzig παίζει με 12 παίκτες καθώς ο Keita κάνει την δουλειά 2 παικτών.Το θεώρησε ακατανόητο αυτό που κάνει ο Naby.

Μπορεί να κόψει την επίθεση των αντιπάλων, μπορεί να αλλάξει γρήγορα παιχνίδι, μπορεί να κρατήσει μπάλα, μπορεί να οργανώσει την άμυνα.Αυτός ο συνδυασμός, σίγουρα είναι εκπληκτικός.

Η Le Mans, ήταν η πρώτη ομάδα που είδε το ταλέντο του Keita παρά την ανωριμότητα του ποδοσφαιρικά, αλλά δεν μπόρεσε να τον αποκτήσει λόγω της οικονομικής της κατάστασης.Είχε φτάσει ένα βήμα πριν την χρεοκοπία.Παρόλα αυτά, ένας υπάλληλος, πρότεινε τον Keita στην FC Istres και τον τότε αθλητικό διευθυντή, Frederic Arpinon, ο οποίος μίλησε με σκάουτερ, που είχαν δει τον Naby σε ένα τουρνουά στην Μασσαλία.Το τουρνουά είχε οργανώσει ο πρώην παίκτης της Celtic, Bobo Balde.

Εν τέλη, ο Keita πέρασε δοκιμαστικά και εντυπωσίασε με την απόδοση του.Η Istres του πρόσφερε 3ετες συμβόλαιο και τον Νοέμβριο του 2013, τους ευχαρίστησε με ένα γκολ και μία ασσίστ, στο ντεμπούτο του κόντρα στην Nimes (4-2 τελικό σκορ).

«Περίμενα πάρα πολύ, είχα πολλές αποτυχίες, αλλά όταν πήρα την πρώτη μου ευκαιρία, ήθελα να αποδείξω ότι ανήκω στην Ευρώπη.Οι γονείς μου εξακολουθούσαν να ανησυχούν για μένα.Έπρεπε να τους παίρνω 6 φορές τηλέφωνο την μέρα και να τους έλεγα ότι γινόταν», είπε ο Naby χαμογελώντας.

Ο Arpinon ανησυχούσε γιατί ήξερε πως αργά ή γρήγορα κάποια ομάδα θα ζητήσει τον Keita.Αυτό έγινε με τον Gerard Houllier να κινείτε για να φέρει τον άσσο της Γουινέας, στην RB Leipzig.

Μετά από ένα φιλικό παιχνίδι με την εθνική του ομάδα κόντρα στο Μάλι, στις 25 Μαΐου το 2014, ο Houllier αγόρασε τα δικαιώματα του Keita, ο οποίος πλέον, ανήκε στην RB Leipzig.Ο νεαρός, υπέγραψε 5ετες συμβόλαιο με τους ταύρους.

«Στην αρχή δεν ξεκινούσα και ήταν πολύ απογοητευτικό.Δεν μου άρεσε και έκανε την περίοδο προσαρμογής πολύ δύσκολη»

Ο Sadio Mane είπε: «Μικρέ μου αδερφέ, μείνε ήρεμος.Η ευκαιρία σου θα έρθει και όταν έρθει θα δείξεις τον καλύτερό σου εαυτό»

«Ο Mane με βοήθησε με όλα.Με την γλώσσα, με το να κάνω φίλους, με το να καταλάβω την ομάδα και την πόλη.Και εννοείτε πως είχε δίκιο.Με το που μπήκα στην ομάδα, έδειξα την ποιότητά μου και όλα πήγαν πολύ καλύτερα»

Από κει και πέρα ξεκίνησαν όλα.Ο Keita έχει φτάσει σε πολύ υψηλό επίπεδο και βελτιώνεται διαρκώς.Εμείς από την μεριά μας, περιμένουμε πως και πως να φορέσει την κόκκινη φανέλα και να αγωνιστεί στο Anfield.

Θα δούμε ωραία πράγματα από τον μικρό.

 

 

Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com