Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Χαλαρό «σφυροκόπημα» στην West Ham

Χαλαρό «σφυροκόπημα» στην West Ham

Περίπατος στην έδρα της West Ham

Δύο δίλεπτα κρύα ντους για την West Ham, ένα σε κάθε ημίχρονο, ήταν αρκετά για να κρίνουν την αναμέτρηση υπέρ της Liverpool.

 

Εξαιρετικό πρώτο μέρος για την Liverpool

Η πρώτη φάση του αγώνα ανήκε στη Liverpool με τον Firmino να γυρνά κάτω από τα πόδια του Hart αλλά την άμυνα να διώχνει προτού κάποιος φιλοξενούμενος την σπρώξει στο τέρμα.

Στο 8′ Ayew έχασε κλασική ευκαιρία, την πρώτη του αγώνα, στην πλάτη της άμυνας της Liverpool και με το αριστερό πόδι βρήκε τον αριστερό στύλο του Mignolet στο τετ α τετ με τον Βέλγο.

Στο 21′ οι Reds άνοιξαν το σκορ με τον Salah σε κόντρα επίθεση από κόρνερ της West Ham με τον Mane να πασάρει τη σωστή στιγμή σε δύο εναντίον ενός με τον Cresswell και ο Αιγύπτιος πλάσαρε σωστά τον Hart.

Στο 24′, η Liverpool έκανε αμέσως το 0-2 μετά από κακό κόρνερ του Salah καθώς η κόντρα στο Noble έφερε την ενστικτώδη απόκρουση του Hart και ο Matip από κοντά έκανε το 0-2!

Έκτοτε δεν συνέβη κάτι αξιοσημείωτο με τη Liverpool να κρατά εύκολα το 0-2 χωρίς βέβαια να απειλήσει κι εκείνη από μεριάς της.

 

Ξέφρενος ρυθμός στο β’ ημίχρονο

Για δεύτερη φορά στην αναμέτρηση, η West Ham δέχεται δεύτερο δίλεπτο κρύο ντους. Οι γηπεδούχοι στο 55ο λεπτό μείωσαν με τον Manuel Lanzini έπειτα από λανθασμένη εκτίμηση του Joe Gomez.

Με τη σέντρα, πριν καν συμπληρωθούν 57 λεπτά αγώνα, η Liverpool αποκτά ξανά προβάδισμα δύο γκολ με τον Alex Oxlade-Chamberlain να σκοράρει με διπλή προσπάθεια εντός περιοχής, έπειτα από επέμβαση του Joe Hart στο πρώτο σουτ αλλά στη δεύτερη προσπάθεια δεν μπόρεσε να αποτρέψει την παραβίαση της εστίας του. Αυτό ήταν το πρώτο γκολ του νεαρού Άγγλου στο πρωτάθλημα με τη φανέλα των Reds.

Ο αγώνας απέκτησε ακόμα γρηγορότερο ρυθμό και στο 58ο λεπτό ο Lanzini αστοχεί από πολύ καλή θέση έπειτα από ασίστ του Caroll.

Ο Matip σκοράρει απέναντι στην West HamΣτο 68′ ο Mane θα βρεθεί σε καλή θέση για σουτ, έπειτα από εξαιρετική πάσα του Firmino με το «τακουνάκι» αλλά η μπάλα θα καταλήξει ψηλά άουτ.

Στην επόμενη επίθεση, η West Ham θα έχει την ευκαιρία της να μειώσει τη διαφορά στο 1 γκολ, ο Arnautovic θα σεντράρει, ο Hernandez θα καταφέρει υπό πίεση να πάρει την κεφαλιά, αλλά η μπάλα θα καταλήξει ψηλά.

Συνεχίζοντας τον ξέφρενο ρυθμό στο δεύτερο μέρος, ένα λεπτό μετά ο Firmino θα ξεφύγει από την πίεση της άμυνας με ωραία προσωπική ενέργεια, θα βρεθεί απέναντι από τον Hart σε εξαιρετική θέση αλλά θα αστοχήσει.

Και ο ασταμάτητος Salah το βιολί του κάνοντας το 1-4! Στο 75ο λεπτό, έπειτα από ψηλή μπαλιά του Mane, ο Salah με μια εξαιρετική διαγώνια εκτέλεση θα στείλει την μπάλα στα δίχτυα της West Ham πετυχαίνοντας,το δεύτερο προσωπικό του τέρμα για σήμερα, και 12ο σε 17 αγώνες τη φετινή σεζόν, μέχρι φυσικά το επόμενο…

Στην αμέσως επόμενη φάση, ο Salah θα βρεθεί απέναντι από το hat trick αλλά ο Hart θα του στερήσει, σε μια φάση που προήλθε από εξαιρετική συνεργασία μεταξύ Firmino και Oxlade-Chamberlain.

Στο 86′ έπειτα από αντεπίθεση, ο Milner θα βρεθεί απέναντι από τον Hart σε πολύ καλή θέση, αλλά δε θα πληγώσει τον πρώην συμπαίκτη του στην Manchester City.

Λίγα δευτερόλεπτα αργότερα, από πλάγια θέση ο Firmino δε θα καταφέρει να τοποθετήσει το όνομά του στη λίστα των σκόρερ και θα αποσυρθεί αντί του Solanke, την ώρα που αποχώρησε και ο Oxlade-Chamberlain για να εισέλθει στον αγωνιστικό χώρο ο Dejan Lovren.

Στο 88′ ο Solanke κάνοντας ωραία προσπάθεια και αποφεύγοντας την πίεση των γηπεδούχων, σούταρε έξω από την περιοχή με την μπάλα να καταλήγει έξω.

Στα υπόλοιπα λεπτά δεν παρουσιάστηκε κάτι το αξιοσημείωτο και έτσι μια ουσιαστική και απολαυστική Liverpool, πέρασε από το London Stadium συνεχίζοντας να εμφανίζει σταδιακή άνοδο στην επίδοσή της σε κάθε γραμμή του γηπέδου στα τελευταία παιχνίδια.

Για τους λάτρεις των αριθμών, η Liverpool έφτασε τα 200 γκολ στο πρωτάθλημα απέναντι στην West Ham.

Μοιραστείτε το!

One thought on “Χαλαρό «σφυροκόπημα» στην West Ham

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com