Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Spartak Moscow – Liverpool (Preview)

Spartak Moscow – Liverpool (Preview)

Την πρώτη της νίκη στη φάση των ομίλων του UEFA Champions League της φετινής σεζόν ψάχνει η Liverpool, μετά την ισόπαλη πρεμιέρα εναντίον της Σεβίλλης. Οι Reds ταξιδεύουν στη Μόσχα, όπου θα αντιμετωπίσουν την πρωταθλήτρια Ρωσίας, Spartak Moscow, σε έναν όμιλο ο οποίος παραμένει σε ισορροπία, έπειτα από μία πρώτη αγωνιστική ισοπαλιών.

Αγωνιστικά νέα

Spartak Moscow: Η πρωταθλήτρια Ρωσίας έχει μόνο έναν αμφίβολο παίκτη, αλλά η ενδεχόμενη απουσία του ίσως να κρίνεται κομβική. Ο λόγος για τον Quincy Promes, τον επιθετικό από την Ολλανδία που είναι ο ηγέτης της Ρώσικης ομάδας και ήταν ένας από τους φημολογούμενους μεταγραφικούς στόχους της Liverpool τον περασμένο χειμώνα, προτού τελικά οι Reds καταλήξουν στον Mohamed Salah. Ο Ολλανδός ταλαιπωρείται με τραυματισμό στην γάμπα και έχασε το ισόπαλο παιχνίδι με την Anzhi Makhachkala.

Liverpool: Για τους Reds από την άλλη θα έχουμε επιτέλους απαρτία, καθώς πέρα από τα γνωστά προβλήματα των Adam Lallana και Nathaniel Clyne, ο Jurgen Klopp θα έχει όλη την ομάδα υγιή και τον Sadio Mane να επιστρέφει, μετά από την απουσία του από τις εγχώριες διοργανώσεις λόγω τιμωρίας. Μοναδικός απών ο Joe Gomez, ο οποίος απεβλήθη στο τέλος της αναμέτρησης της πρώτης αγωνιστικής και θα εκτίσει την ποινή του με τους Ρώσους.

Tι λένε τα στατιστικά;
  • 81%: Αυτή ήταν η πιθανότητα της Liverpool να προκριθεί στην επόμενη φάση πριν την έναρξη της πρώτης αγωνιστικής και αυτή είναι και τώρα, μετά από τις δύο ισοπαλίες των πρώτων αναμετρήσεων, σύμφωνα με τη Gracenote Sports.
  • H μοναδική αναμέτρηση των δύο ομάδων στο Champions League ήταν το 2002-03. Στη φάση των ομίλων, η Liverpool κέρδισε και τα δύο παιχνίδια με 5-0 στο Anfield και 3-1 στη Μόσχα.
  • 5 νίκες στα τελευταία 36 παιχνίδια της στη διοργάνωση μετράει η Spartak. Οι Ρώσοι έχουν 6 ισοπαλίες και 25 ήττες.
  • Μοναδική πρόκριση των Ρώσων στα νοκ άουτ του UEFA Champions League ήταν το 1995-96, όπου είχαν φτάσει στα προημιτελικά του θεσμού.
  • Η Liverpool από την άλλη έχει 6 σερί παιχνίδια χωρίς νίκη στη διοργάνωση (3 ισοπαλίες και 3 ήττες), το μεγαλύτερο σερί της χωρίς νίκη. Παράλληλα η τελευταία της εκτός έδρας νίκη έρχεται τον Νοέμβριο του 2009 απέναντι στη Debrecen, με 1-0. Από τότε μετράει 3 ισοπαλίες και 3 ήττες.
  • Ο Roberto Firmino ήταν ο μοναδικός εκτελεστής πέναλτι της πρώτης αγωνιστικής που δεν βρήκε τον στόχο (5/6 σκόραραν).
Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com