Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Προβλήματα… δυναμικού λόγω του αποκλεισμού!

Προβλήματα… δυναμικού λόγω του αποκλεισμού!

Ο αποκλεισμός της Liverpool από το Carabao Cup μπορεί να σημαίνει ότι οι Reds χάνουν την ευκαιρία τους να χτυπήσουν μία διοργάνωση η οποία όπως και να το κάνει κάποιος παραμένει ένα… «ασημικό» (ακόμα και χωρίς την αίγλη των άλλων), όμως παράλληλα σημαίνει και έξτρα μπελάδες στο κεφάλι του Jurgen Klopp στο θέμα της διαχείρισης του ρόστερ.

Αρκετοί παίκτες της Liverpool πήραν ευκαιρίες στο παιχνίδι με τη Leicester (ενώ ακόμα και ο παραγκωνισμένος Markovic ήταν στην αποστολή) κάτι που σημαίνει ότι λόγω του αποκλεισμού της ομάδας, οι ευκαιρίες να ξανανοίξει τόσο το rotation θα είναι ελάχιστες και θα έρθουν κατά κύριο λόγο μόνο στα παιχνίδια του FA Cup. Κάποιοι θα έχουν παραπάνω πιθανότητες να αγωνιστούν από κάποιους άλλους, όμως όλοι θα επηρεαστούν. Ποιους εννοούμε όμως;

Αρχίζουμε φυσικά από τη θέση «1», τον τερματοφύλακα δηλαδή και τον Danny Ward. Ο Ουαλός είναι ίσως ο μεγαλύτερος αδικημένος της όλης υπόθεσης. Για άλλο ένα παιχνίδι έδειξε ασφάλεια και σταθερότητα όποτε χρειάστηκε, έφαγε ένα γκολ από κόντρα σε πόδι αμυντικού και μία «γκολάρα», οπότε προφανώς δεν μπορούσε να κάνει πολλά σε κανένα απ’τα δύο και δυστυχώς γι’αυτόν, οι Simon Mignolet και Loris Karius δείχνουν «κλειδωμένοι» για πρωτάθλημα και Champions League αντίστοιχα. Όσο κι αν δεν το πιστεύουν πολλοί, το επίπεδο στο τέρμα της Liverpool είναι αρκετά υψηλό με 3 επιλογές που φαίνονται έτοιμες για να επιλεχθούν σε κάθε παιχνίδι απέναντι σε οποιονδήποτε αντίπαλο (ναι, ακόμα και ο Loris Karius που ο κόσμος αγαπάει να κράζει, το μόνο που έκανε χαρακτηριστικά λάθος ήταν ο χειρισμός της μπάλας με τα πόδια, κάτι που διόρθωσε σημαντικά στο παιχνίδι με τη Σεβίλλη) και τα «σπασμένα» τα πληρώνει ο Ward.

Συνέχεια με τον Jon Flanagan. O «Scouse Cafu» πήρε την ευκαιρία του προχθές, ήταν υπέρ του δέοντος φιλότιμος αλλά ο τραυματισμός του φαίνεται πως τον έχει πάει πολύ πίσω, μιας και ώρες ώρες έμοιαζε απλά να μην μπορεί. Επομένως μέχρι τον Γενάρη και το FA Cup, θα πρέπει να περιμένει τραυματισμούς και κάρτες μήπως και αγωνιστεί.

 

Καθώς προχωράμε προς τις μπροστινές γραμμές, συναντάμε τον Marko Grujic, ο οποίος δείχνει στοιχεία ενός πολύ καλού κεντρικού χαφ. Πάλι βέβαια, το θέμα της υπερβολικής επιθετικότητας και των αργοπορημένων τάκλιν (με αποτέλεσμα να ζητάει συγγνώμη σε διαιτητές και αντιπάλους μπας και γλιτώσει την κάρτα. Spoiler alert: Δεν τα κατάφερε) μπορεί να χαλάσει τα όσα χτίζει, όμως σε μία ομάδα που το μεγαλύτερο πρόβλημά της είναι ότι είναι πιο soft κι απ’το βούτυρο στην θέση των κεντρικών μέσων, η σκληράδα του και ο τσαμπουκάς του μπορεί να χρειαστούν αρκετές φορές, έστω και ως αλλαγή. Εγώ εδώ να τονίσω ότι ίσως η ανάγκη για έναν χαφ που έχει δύναμη, τσαμπουκά και φυσικά προσόντα να καλύψει τον ενδιάμεσο χώρο μεταξύ άμυνας και κέντρου «βγάζει μάτι», επομένως γιατί να μην δοκιμαστεί και βασικός σε κάποια παιχνίδια ειδικών αποστολών (ακόμα κι αν δεν έχει τις μεταβιβάσεις του Hendo ή το ταλέντο του Emre);

Εκεί που γίνεται συνωστισμός πάντως είναι η μεσοεπιθετική γραμμή και είναι κάτι πολύ λογικό. Εκεί έχουμε τους Ben Woodburn και Harry Wilson από την ακαδημία και τον Dominic Solanke με τον επανακάμψοντα Danny Ings (και τον Lazar Markovic, αλλά μάλλον δεν αξίζει να ασχοληθούμε πολύ). Ο Harry Wilson δείχνει σε καλό φεγγάρι με την U23, λίγο καιρό μετά την επιστροφή του απ’τον τραυματισμό, όμως αυτός ο αποκλεισμός λογικά σημαίνει ότι μέχρι τον Γενάρη δεν πρόκειται να τον δούμε με τους άντρες.

 

Προφανώς και δεν ισχύει το ίδιο για τον Woodburn, ο οποίος εδώ και εκεί θα αγωνίζεται και θα παίρνει ευκαιρίες. Η ταμπέλα του «wonderkid» άλλωστε είναι σε αυτόν και το ειδικό βάρος έχει και κάποια ειδικά «προνόμια» τα οποία προφανώς και κερδίζει και με το σπαθί του, μιλώντας για τις έξτρα ευκαιρίες.

Ο Danny Ings και ο Dominic Solanke πάντως θα χρειαστούν σίγουρα στην πρώτη ομάδα. Ο Solanke έχει δείξει μπόλικα θετικά χαρακτηριστικά για να επιλεχθεί ίσως και πάνω απ’τον Daniel Sturridge σε κάποια παιχνίδια (έτσι κι αλλιώς ίσως και για χάρη του να έφυγε δανεικός και ο Origi). Aν καταφέρει να αποκτήσει υπομονή στα τελειώματά του και δεν τον παρασύρει η υπόλοιπη ομάδα, οι παρουσίες του ίσως να αυξηθούν και σε αριθμό και σε λεπτά. Σίγουρα πάντως ο Klopp θα κοιτάζει στον πάγκο για λύσεις και θα σκέφτεται αρκετά τον νεαρό Άγγλο.

Από την άλλη ο Ings επιστρέφει μετά από έναν πολύ σοβαρό τραυματισμό. Θαρρώ πως αν δείξει αρκετά πράγματα (κυρίως από θέμα αποτελεσματικότητας) στην U23, ενώ οι υπόλοιποι συνεχίζουν να χάνουν την μία ευκαιρία μετά την άλλη, δειλά δειλά μπορεί να πάρει ευκαιρίες και λεπτά στην Premier. Έχει χάρισμα ως σκόρερ, αυτό είναι δεδομένο, όμως έχει να παίξει σε φουλ ρυθμούς περίπου 2 χρόνια και αυτό τον έχει γονατίσει. Στα «πόδια» του είναι η ευκαιρία να σηκωθεί.

Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com