Είσαι εδώ
Home > ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ > ΕΙΔΗΣΕΙΣ > Η ενδεκάδα της Liverpool στο τελευταίο της παιχνίδι στο Champions League

Η ενδεκάδα της Liverpool στο τελευταίο της παιχνίδι στο Champions League

Μιας και μετράμε αντίστροφα για την επιστροφή μας στο Champions League, βρήκαμε την ενδεκάδα της ομάδας από το τελευταίο μας παιχνίδι στην διοργάνωση, τρία χρόνια παρά κάτι μήνες πριν.

Για την ακρίβεια, τρία χρόνια παρά τρεις μήνες και τέσσερις μέρες πριν, στις 9 Δεκεμβρίου. Τότε, η Liverpool έπαιζε ματς ζωής και θανάτου με την Basel στο Anfield για την δεύτερη θέση στον όμιλο της, με την Liverpool να χρειάζεται νίκη με δύο γκολ διαφορά ή με 1-0 για να προκριθεί. Όμως το ματς δεν πήγε όπως θα ήθελε κι έτσι βρέθηκε πίσω στο σκορ στο 25ο λεπτό από γκολ του Fabian Frei, ενώ η κόκκινη κάρτα που δέχτηκε στο δεύτερο ημίχρονο ο Lazar Markovic διέλυσε τις ελπίδες της Liverpool για πρόκριση. Τι κι αν η ισοφάριση στο 81′ με απευθείας εκτέλεση φάουλ του Gerrard έσωσε την ήττα; Περιθώρια ανατροπής για εκείνη την ομάδα (τονίζω το εκείνη) δεν υπήρχαν, με τους Reds να συνεχίζουν στο Europa League, όπου και αποκλείστηκαν στους 32 από την Besiktas στα πέναλτι.

Σίγουρα, εκείνη η χρονιά ήταν μία χρονιά που κανένας Red δεν θέλει να θυμάται. Πόσω μάλλον όταν βλέπεις την ενδεκάδα που είχε η ομάδα απέναντι στην Basel.

Από την παραπάνω ενδεκάδα, μόνο τρεις παίκτες έχουν μείνει στην ομάδα: Simon Mignolet, Dejan Lovren και Jordan Henderson, ενώ ως αλλαγή μπήκαν οι Alberto Moreno, Lazar Markovic και Philippe Coutinho. Σύνολο, έξι παίκτες. Ο υπόλοιποι;

Έχει πολλά η λίστα. Από δάκρυα στο αντίο  (βλέπε Gerrard) και αποχωρήσεις λιγότερο φανερών στρατιωτών (Lucas και Skrtel), μέχρι επεισοδιακές αποχωρήσεις (ευγενικός ο όρος που χρησιμοποιώ. Βλέπε Sterling) και αναγκαίες αλλαγές πορείας που δεν άφηναν χώρο σε άλλους (βλέπε Johnson, Enrique και Allen), τα υπόλοιπα μέλη της ενδεκάδας είχαν αρκετά να μας πουν για τις μέρες τους στο Anfield. Όμως δεν μπόρεσαν, ο καθένας για άλλους λόγους, να βοηθήσουν την ομάδα να επιστρέψει στο κορυφαίο επίπεδο, και χωρίς να φταίνε απαραίτητα εκείνοι, πλήρωσαν το μάρμαρο της πτώσης, μετά από την χρονιά 2013-14, όπου το πρωτάθλημα χάθηκε στο τέλος.

Ό,τι κι αν συνέβη τότε, η Liverpool έκανε βήματα μπροστά. Και θα συνεχίσει να κάνει.

Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com