Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Ένα οδυνηρό αλλά ανακριβές δειγμα

Ένα οδυνηρό αλλά ανακριβές δειγμα

Σίγουρα σήμερα είναι μια μέρα που κάθε φίλος της Liverpool θέλει να ξεχάσει. Μία μέρα περίσκεψης, απογοήτευσης και θυμού. Κανείς μας δεν περίμενε ένα σκορ σαν το 5-0. Μία ομάδα που στα τελευταία 20 παιχνίδια απέναντι σε ομάδες της πρώτης εφτάδας έχασε μόλις 1 φορά, σήμερα διαλύθηκε.
Αναμφισβήτητα η ομάδα του Guardiola σήμερα ήταν καλύτερη. Ακόμη και πριν αποβληθεί ο Sadio Mane, οι «Πολίτες» πατούσαν καλύτερα . Δεν είναι η πρώτη φορά που μετά από διακοπή εθνικών ομάδων η ομάδα μας ξεκίνησε μουδιασμένα. Ωστόσο, σήμερα ήταν πολύ πιο εύκολο να εκτεθεί. Είναι τέτοια η ποιότητα του αντιπάλου αλλα και το στυλ ποδοσφαίρου των ομάδων του Guardiola που μπορούν να σε πνίξουν. 

Όπερ και συνέβη. Η Liverpool πνίγηκε χωρίς γυρισμό. Η αποβολή (σωστή κατά τη γνώμη μου) άλλαξε τα δεδομένα και δεν επέτρεψε στη Liverpool να παλέψει υπό ίσους όρους. Δεν σημαίνει αυτόματα πως αν δεν είχε αποβληθεί ο Mane, θα ήταν άλλο το αποτέλεσμα. Ωστόσο σίγουρα ήταν καθοριστική όπως και η χρονική στιγμή που ο Jesus εκμεταλλευόμενος το ότι ήταν αμαρκάριστος έκανε το 2-0.

Το παιχνίδι ουσιαστικά τελείωσε εκεί. Το κατάλαβε και ο Klopp που έκανε γρήγορα αλλαγές για να ξεκουράσει παίκτες. Οι αλλαγές που έκανε δεν συνηγορούν πως σκέφτηκε τι 5-0 τι 2-0. Ήταν τέτοιο το ματς που μπορούσε να συμβεί και συνέβη. Ίσως θα μπορούσαμε απλά να παίξουμε μόνο άμυνα αλλά αφενός αυτό δεν θα εξασφάλιζε σίγουρα «ήττα συμβιβασμό» και αφετέρου είναι αντίθετο στην ταυτότητα ομάδων του Klopp. Σε κανέναν μας επίσης δεν αρέσει να μην υπάρχει πάθος ή αντίσταση σε μία δύσκολη κατάσταση. Άλλο όμως αυτό και άλλο η ισοπέδωση.

Δεν αντιλέγει κανείς πως η ομάδα έχει συγκεκριμένα προβλήματα. Δεν χρειαζόμασταν το σήμερα για να τα δούμε. Το σημερινό δείγμα όμως είναι ανακριβές. Δεν είναι η διαφορά της City με τη Liverpool 5 γκολ. Δεν κρίθηκε σήμερα ευτυχώς κάποιος τίτλος ή κάποια πρόκριση. Εφόσον έμελε να συμβεί καλύτερα που συνέβη τώρα. Η ίδια ομάδα που διέλυσε την Arsenal και μπορεί να παίξει το ποδόσφαιρο που μας έχει δείξει πολλάκις, ήταν η ομάδα που έχασε βαρέως σήμερα. Η ίδια ομάδα την Τετάρτη επιστρέφει στο Champions League και έχει ένα σπουδαίο αγώνα απέναντι στη Σεβίλλη. Είναι τέτοιος ο ρυθμός της ζωής και της ποδοσφαιρικής πραγματικότητας που δεν σου επιτρέπει να κοιτάς για πολύ πίσω.

Υ.Γ : Ταχεία ανάρρωση στον Ederson που ευτυχώς φάνηκε να συνέρχεται γρήγορα και δεν έχει πάθει πολύ σοβαρή ζημιά.

Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com