Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > «Άτυχοι και ασύνδετοι, λάθος αν απογοητευτούμε όμως»

«Άτυχοι και ασύνδετοι, λάθος αν απογοητευτούμε όμως»

Για την σημασία του να μην πάρει από κάτω την Liverpool από αυτήν την εφιαλτική εμφάνιση στο Etihad, μίλησε μετά το τέλος του αγώνα ο Jurgen Klopp. O Γερμανός προπονητής των Reds θεώρησε πως η Liverpool έκανε αυτό που έπρεπε στην αρχή, όμως η ατυχία έπαιξε και αυτή τον ρόλο, της πέρα από τους λάθος χώρους που είχαν οι παίκτες του στο γήπεδο.

«Δεν είμαι αισιόδοξος από το πρώτο καλό μας διάστημα.» είπε ο Klopp. «Αυτό είναι που περιμένω από εμάς έτσι κι αλλιώς. Περιμένω να είμαστε πιο δυνατοί στο πρώτο μισάωρο. Και οι δύο ομάδες γενικά δεν έπαιξαν καλή άμυνα, καμία από τις δύο δεν ήταν συμπαγής, αλλά είχαμε πολλές ευκαιρίες. Κάναμε την ζωή δύσκολη στην City για να αμυνθεί είχαν και δύο κίτρινες κάρτες από φάουλ σχέδον πάνω στην γραμμή της περιοχής.«

«Ήταν σε πολλές στιγμές ατυχία από μέρους μας, αλλά δεν έχει σημασία να μιλάμε για αυτό γιατί δεν αλλάζει η τύχη. Αλλά αλλάζει η εμφάνιση. Ξέρω ότι είναι δύσκολο μετά τη διακοπή των διεθνών, αλλά πίστευα ότι έπρεπε να ήμασταν μπροστά στο σκορ μετά το πρώτο ημίχρονο. Στο 1-0 ήταν 11 εναντίον 11 και ήταν σε στιγμή που είχαμε κατοχή και όλα ήταν καλά. Η City δεν πίεσε τόσο ψηλά, αλλά πήραν την μπάλα γιατί την επιστρέψαμε στον Simon και αυτός έπρεπε να κάνει μακρινή μπαλιά. Μετά δημιουργήθηκε μία φυσιολογική μονομαχία, ίσως να υπήρχε φάουλ στον Gini και βρεθήκαν δύο παίκτες στον Ragnar και ένας απ’τους δύο μπορούσε να πάρει την μπάλα. Είχαν 2-3 παρόμοιες φάσεις και στο Β μέρος. Ξέρω ότι μπορούμε να είμαστε πολύ καλοί, οπότε αφού μιλήσουμε για αυτό θα κάνω τα παιδιά να ξεχάσουν το τι έγινε και να τους μείνουν μόνο τα λάθη ώστε να τα διορθώσουν και όχι το αποτέλεσμα, μιας και δεν αλλάζει. 

Έπρεπε να σκοράρουμε, ο Mo είχε 3 ή 4 φορές την μπάλα μέσα στην περιοχή αλλά κανείς δεν περίμενε μπροστά απ’το τέρμα για να την πάρει. Είναι πράγμα που τα λες και μπορούν να αλλάξουν στο δεύτερο ημίχρονο, όμως με έναν άνθρωπο λιγότερο ήταν πιο δύσκολο. Δεν μπορούν να δημιουργήσουν πάντως φάσεις αν κρατάς καλά τους χώρους σου, κάτι που δεν κάναμε στο 2-0. Γενικά ήταν σκληρό μάθημα σήμερα, αλλά ξέρω ότι είναι αρκετά καλοί για να μάθουν απ’αυτό.»

«Και οι δύο ομάδες δεν ήταν συμπαγείς και συνδεδεμένες καλά αλλά ούτε η City αμύνθηκε καλά και κέρδισε 5-0. Μπορεί να γίνει αυτό. Δεν εκμεταλλευτήκαμε το κέντρο ώστε να χτυπήσουμε τον Fernandinho που ήταν μόνος. Απέναντι στη City μπορείς να είσαι μόλις ένα βήμα πιο πίσω και να βρουν τον χώρο για να περάσουν την μπάλα, το είδαμε και τώρα. Έτσι είναι αυτά. Δεν με νοιάζει τόσο πολύ το αποτέλεσμα αυτό καθ’αυτό, μπορείς να δημιουργήσεις ξανά φάσεις, που είχαμε φάσεις, να κάνεις κάποια πράγματα καλύτερα και να είσαι πιο κυνικός στα τελειώματα και να σκοράρεις. Προφανώς και όλα πήγαν εναντίον μας, δεν μπορέσαμε να εκμεταλλευτούμε τα καλά και όλα τα κακά μας στοίχησαν, οπότε είναι έτσι τα πράγματα.

«Νομίζω ότι αν η City πάρει μεγάλη αυτοπεποίθηση από αυτό το αποτέλεσμα θα κάνει λάθος αλλά και αν απογοητευτούμε υπερβολικά θα κάνουμε και εμείς λάθος» συνέχισε ο Klopp. «Μετά από διάλειμμα εθνικών, χωρίς έναν παίκτη με νέους παίκτες σε διαφορετικές θέσεις, ήταν δύσκολο για τα παιδιά το ξέρω, αλλά δεν ψάχνουμε για δικαιολογίες. Δεν νομίζω ότι είχαμε επιρροή στην κόκκινη κάρτα, δεν ήταν φάουλ αλλά στο τέλος ήταν κόκκινη και πρέπει να το δεχτούμε. Δεν ήμασταν πάντως γενικά επιθετικοί και αυτό άλλαξε το παιχνίδι. Το ξέρουμε, μπορούμε να μιλάμε για πολλά, αλλά τι θα γινόταν αν παίζαμε 11 εναντίον 11; Αλλά δεν έχω την ευκαιρία να δω το παιχνίδι έτσι, οπότε θα το δεχτούμε όπως έγινε» κατέληξε ο Γερμανός.

Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com