Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Η συγκινητική ιστορία του Sahin με τον Klopp

Η συγκινητική ιστορία του Sahin με τον Klopp

Η περίπτωση του Nuri Sahin όταν (επί Klopp) επεξεργαζόταν το ενδεχόμενο να αποχωρήσει από τη Borussia Dortmund είχε έντονο συναισθηματικό υπόβαθρο και είναι αποκαλυπτική ως προς την προσωπικότητα του προπονητή της ομάδας μας.

O Nuri Sahin αποκάλυψε το λόγο που η σταδιοδρομία του στη Liverpool δεν ήταν από τις αγαπημένες τις καριέρας του, και το πώς αντέδρασε ο προπονητής του στη Dortmund, Jurgen Klopp, όταν ζήτησε να φύγει από τη BVB και να μετακινηθεί στη Real Madrid το 2011.

Ο Sahin αποτέλεσε μέρος της ομάδας της Borussia που κατέκτησε το πρωτάθλημα τη σεζόν 2010-11, και οι εμφανίσεις του εκείνη τη χρονιά έκαναν τη Real Madrid να ενδιαφερθεί για την περίπτωσή του.

Και ο Τούρκος διεθνής (ο οποίος έπαιξε στη Liverpool για 6 μήνες τη σεζόν 2012-13) μίλησε για το πώς ο τότε προπονητής του υποδέχτηκε τα νέα που του ανακοίνωσε.

«Όταν κερδίσαμε τη Bundesliga το 2011, έλαβα ένα μήνυμα από τον ατζέντη μου: ‘Nuri, η Real Madrid ενδιαφέρεται για σένα», έγραψε ο Sahin στο The Players’ Tribune.

«Μία φωνή μέσα μου μου έλεγε να πω όχι. Η Dortmund μου είχε δώσει τόσα πολλά, πώς θα μπορούσα να την αφήσω; Είχα πολύ μεγάλο δίλημμα. Έχασα τον ύπνο μου.»

«Μιλούσα για ώρες με τη σύζυγο και την οικογένειά μου. Όμως έπρεπε να το κουβεντιάσω και με τον προπονητή μου, Jurgen Klopp, πριν αποφασίσω. Θα θυμάμαι τη συζήτησή μας για πάντα.»

«‘Nuri, είναι δική σου επιλογή’, μου είπε. Αν φύγεις όμως, πρέπει να ξέρεις ότι θα είμαι πάντα στο πλευρό σου. Θα είσαι φίλος μου για πάντα.»

«‘Αν μείνω’, του απάντησα, ‘θα σκέφτομαι τη ζωή στη Μαδρίτη. Το σώμα μου θα είναι στη Dortmund, αλλά πνευματικά… θα είμαι αλλού. Δε θα μπορούσα να ζήσω έτσι.»

«Και του είπα ότι μία φορά ζει κανείς, και δεν ήθελα να μετανιώσω για τίποτα.»

«Ο Jurgen με κατάλαβε, και μου είπε να ακολουθήσω την καρδιά μου.»

Ο Sahin τραυματίστηκε στην πρώτη του προπόνηση με τους Μαδριλένους, με αποτέλεσμα να πραγματοποιήσει μόλις 10 εμφανίσεις και να σκοράρει μία φορά τη σεζόν 2011-12.

Την επόμενη σεζόν η Liverpool του Brendan Rodgers απέκτησε με τη μορφή δανεισμού τον Nuri για ένα εξάμηνο, όμως μετά από 12 εμφανίσεις και τρία γκολ ο δανεισμός του έληξε και έτσι επέστρεψε στη Borussia.

«Πήγα δανεικός στη Liverpool και προσπάθησα να επιστρέψω στο επίπεδο που ήξερα ότι μπορούσα να βρίσκομαι.»

«Στην Αγγλία ένιωθα ακόμα περισσότερο ‘έξω από τα νερά μου’. Δεν έπαιζα καλά, κάτι δεν έκανα από αυτά που ήξερα να κάνω στο γήπεδο. Τότε όμως δε μπορούσα να καταλάβω τι έφταιγε.»

«Κάποια στιγμή όμως το κατάλαβα. Δε μου έλειπε κάτι από το παιχνίδι, μου έλειπε κάτι από τη ζωή μου. Χρειαζόμουν να αποτελέσω ξανά μέλος της οικογένειας της Dortmund. Αυτοί οι άνθρωποι είναι ο λόγος που παίζω ποδόσφαιρο έτσι όπως παίζω.»

«Ο ατζέντης μου έκανε μερικά τηλεφωνήματα, και μετά από λίγες εβδομάδες επέστρεψα σπίτι.»

Ύστερα ο Nuri, ο οποίος έκανε την επιστροφή του στην αγαπημένη του ομάδα μόνιμη, πρόσθεσε: «Δεν ήμουν βέβαιος για το πώς θα με υποδεχόταν το Κίτρινο Τείχος στην επιστροφή μου. Τους είχα πληγώσει όταν έφυγα, το ήξερα.»

«Ήμουν στον πάγκο στον πρώτο αγώνα αφότου επέστρεψα. Έκανα ζέσταμα κοντά στον πάγκο, και αμέσως πριν ξεπροβάλλει το κεφάλι μου στον αγωνιστικό χώρο, ο Jurgen μου είπε: ‘Nuri… κλείσε τα μάτια σου. Ακούς;'»

«Στράφηκα στο Κίτρινο Τείχος και έκλεισα τα μάτια μου. Τραγουδούσαν το όνομά μου.»

«‘Ειλικρινά πίστευα ότι θα σε μισήσουν’, είπε ο Jurgen. Και μετά γέλασε με τον γνωστό δικό του τρόπο, που είναι σαν boom. Μου χάιδεψε τα μαλλιά, με έσπρωξε να βγω στο γήπεδο και τότε το κοινό εξερράγη.»

 

Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com