Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Ξεκινά η ποινική δίκη για το Hillsborough

Ξεκινά η ποινική δίκη για το Hillsborough

Ακόμη μία σημαντική μέρα είναι η σημερινή αναφορικά με την απονομή δικαιοσύνης στην υπόθεση του Hillsborough. Αυτό διότι σήμερα θα παρουσιαστούν ενώπιον της ποινικής δικαιοσύνης 5 άνθρωποι εις βάρος των οποίων έχουν αποδοθεί κατηγορίες και εκ των οποίων οι 3 είναι πρώην αστυνομικοί του νότιου Yorkshire.

Σήμερα θα αναγνωστούν οι κατηγορίες παράλληλα με σύντομες ακροάσεις των κατηγορουμένων οι οποίοι είναι οι Normann Bettison ,πρώην αστυνομικός όπως και οι  Donald Denton και Alan Foster ενώ οι άλλοι 2 είναι οι Peter Metcalf και Graham Henry Mackrell .

Ο Bettison κατηγορείται για 4 ανάρμοστες επιθετικές συμπεριφορές, oι Denton και Foster για διαστρεύλωση απονομής δικαιοσύνης λόγω αλλοιώσεων σε μαρτυρικές καταθέσεις. Ο Metcalf κατηγορείται επίσης για πράξεις που είχαν σκοπό να παρακωλύσουν την απονομή δικαιοσύνης. Ο Mackrell κατηγοείται για παραβιάσεις της ασφάλειας σε αθλητικούς χώρους και παραβίαση της νομοθεσίας για υγεία και ασφάλεια κατά την εργασία.

Ο μόνος που δεν θα βρίσκεται σήμερα στο δικαστήριο είναι ο David Duckenfield, που κατηγορείται για 95 ανθρωποκτονίες από βαριά αμέλεια. Αυτό διότι η υπηρεσία δίωξης του στέμματος  πρέπει να άρει διαταγή επιβληθείσα από ανώτερο δικαστή  στο τέλος ιδιωτικής δίωξης εναντίον του προτού προχωρήσουν με αυτές τις κατηγορίες. Η διαδικασία σήμερα ξεκινά στις 16.00 ώρα Ελλάδος.

Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com