Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Kolo Toure: «Λυπάμαι πολύ που δεν πήρα τίτλο με τη Liverpool»

Kolo Toure: «Λυπάμαι πολύ που δεν πήρα τίτλο με τη Liverpool»

 

Ο βετεράνος αμυντικός Κolo Toure παραδέχεται ότι αυτό που τον λυπεί περισσότερο από όσα έζησε στην πλούσια καριέρα του είναι ότι δεν πήρε κάποιον τίτλο ως παίκτης της Liverpool.

O 36χρονος είναι ένα από τα μέλη μίας κλειστής ομάδας παικτών που κέρδισαν την Premier League με δύο διαφορετικές ομάδες (Arsenal και Manchester City), ενώ και την περασμένη σεζόν στέφθηκε πρωταθλητής με τη Celtic του Brendan Rodgers.

«Παραλίγο να κερδίσω το πρωτάθλημα το 2014 με τη Liverpool και νιώθω ευλογημένος για αυτό», δήλωσε ο Toure στο Press Association Sport.

«Αυτό είναι το μόνο που μετανιώνω για να είμαι ειλικρινής γιατί παραλίγο να κερδίσουμε την Premier League, και φτάσαμε κοντά στην κατάκτηση του Europa League και του League Cup (του τότε Capital One Cup)

Ο Toure εξάντλησε το συμβόλαιό του με τη Celtic και είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο να γίνει ένας παίκτης-προπονητής στην ομάδα του Rodgers και έτσι να συνεχίσει την ποδοσφαιρική του καριέρα.

«Θέλω απλά να συνεχίσω να παίζω αν υπάρχει μία καλή επιλογή», είπε. «Όμως ταυτόχρονα αν είχα μία καλή ευκαιρία να γίνω προπονητής θα μου άρεσε να έχω ένα ρόλο παίκτη-προπονητή ώστε να εμπνεύσω νέους παίκτες, γιατί αυτό έκανα στη Celtic τους τελευταίους έξι μήνες.»

«Μιλήσαμε για εμένα με το προσωπικό και περίμενα να έρθει μία προσφορά, ωστόσο τίποτα δεν έχει γίνει και ο χρόνος περνά.»

«Έχω ακόμα να προσφέρω κάτι. Είχα πολύ λίγους τραυματισμούς και μπορώ ακόμα να προσφέρω με όπλα την εμπειρία και το μαχητικό μου πνεύμα.»

«Σε κάθε προπόνηση δίνω το 100% – αν και δεν έπαιζα στη Celtic (εννοεί ότι δεν έπαιρνε πολύ χρόνο συμμετοχής) ήμουν ο καλύτερος εκπαιδευτής εδώ.»

Ενώ ο χρόνος συμμετοχής του ήταν περιορισμένος στο δεύτερο μισό της σεζόν, ο Kolo επιμένει ότι ακόμα νιώθει μέρος της ομάδας της Celtic που έκανε το αήττητο σερί, και γενικά των επιτυχιών της ομάδας τη χρονιά 2016-17.

«Αν συμβεί μία φορά μπορείς να πεις ότι έγινε από τύχη, άλλα αν συμβεί και δεύτερη σημαίνει ότι κάτι κάνεις καλά και νιώθω ευλογημένος για αυτό»(για τους τίτλους που έχει κατακτήσει), είπε.

«Νιώθω πολύ περήφανος γι’ αυτό. Ακόμα και όταν δεν παίζεις πάντα προσφέρεις κάτι. Αυτό που έφερα εγώ ήταν κάποια εμπειρία και καθοδήγηση στους νέους παίκτες.»

Ο Ιβοριανός παραδέχεται ότι δύσκολα θα του προσφερθεί νέο συμβόλαιο, και ήδη σκέφτεται τι θα κάνει όταν «κρεμάσει τα παπούτσια του».

Έχοντας δουλέψει με προπονητές όπως o Jurgen Klopp, o Brendan Rodgers, o Arsene Wenger, έχει κάποιες γνώσεις τις οποίες μπορεί να αξιοποιήσει αν χρειαστεί συμβουλές για να κάνει τη μετάβαση στην προπονητική.

«Σε όλες τις ομάδες που ήμουν όλοι οι προπονητές μου έχουν μιλήσει για το επόμενο βήμα και ήθελαν από μένα να ασχοληθώ με την προπονητική», είπε.

«Αγαπώ να μιλώ σε παίκτες και όταν παίζω μου αρέσει να συμβουλεύω: Αυτό έμαθα από παίκτες όπως οι Martin Keown, Sol Campbell, Patrick Vieira, Thierry Henry, Dennis Bergkamp.»

«Μπορώ ακόμα να ζητήσω τις συμβουλές τους και να μιλήσω μαζί τους, επειδή πάντα είχαμε καλές σχέσεις και έχω πάρει γνώση από όλους τους.»

«Επίσης έχω δουλέψει με κορυφαίους προπονητές και είμαι τόσο ευλογημένος που έχω δουλέψει με αυτούς τους ανθρώπους και που κρατάω ακόμα επαφές μαζί τους.»

Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com