Είσαι εδώ
Home > ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ > ΕΙΔΗΣΕΙΣ > Klopp: «Η οργάνωση είναι το απαιτούμενο»

Klopp: «Η οργάνωση είναι το απαιτούμενο»

Μία αλήθεια είναι ότι τα 78 γκολ που σημείωσε η Liverpool την χρονιά που μας πέρασε στο πρωτάθλημα, δεν είναι καθόλου κακή συγκομιδή. Και με τις προσθήκες των Mohamed Salah και Dominic Solanke, οι λύσεις αυξάνονται σημαντικά. Όμως πολλοί φωνάζουν πως η ομάδα χρειάζεται ενίσχυση, μιλώντας κυρίως για μία μετεγγραφή κεντρικού επιθετικού που θα έχει το ένστικτο του σκόρερ, κάτι που λείπει από το ρόστερ, καθώς μόνο ο υγιής Sturridge μπορεί να πετύχει πάνω από 20 γκολ. Όμως τι έχει να πει ο κόουτς Jurgen;

«Ξέρω πως οι άνθρωποι μιλάνε γι’ αυτό, αλλά στο «μη υπαρκτό Plan B» μας, μιλάνε για πράγματα στην επίθεση που δεν βγάζουν νόημα, αφού σκοράραμε αρκετά γκολ. Αν δεχόμασταν λιγότερα και βάζαμε τα ίδια γκολ, αυτό θα έκανε διαφορά» είπε στην επίσημη ιστοσελίδα της Liverpool.

«Πρέπει να αμυνθείς καλύτερα σε διαφορετικές καταστάσεις και όχι να κοιτάς να τρελάνεις τους αντιπάλους με την ποιότητα σου. Με την ποιότητα και τις ικανότητες των παιδιών, αμέσως έχεις πολλές επιλογές μπροστά – αλλά η οργάνωση είναι το απαιτούμενο. Αν έχεις τέσσερις ή πέντε επιθετικογενείς παίκτες, όλα καλά… Αρκεί να είναι έτοιμοι να αμυνθούν. Αλλιώς δεν έχεις τύχη. Θα μπορεί να έχεις 80% κατοχή, αλλά να βρίσκεσαι πίσω με 1-0. Θέλουμε να εξασφαλίσουμε πως αυτή η μία ή οι δύο ευκαιρίες τους δεν θα γίνουν γκολ»

Ωστόσο, αυτό δεν είναι το μόνο θέμα της Liverpool στην άμυνα. Είναι και οι στημένες φάσεις που προκάλεσαν ζημιά φέτος στην Liverpool. Ή όχι ακριβώς αυτές;

«Δεν θέλω να ανοίξω ξανά το θέμα των στημένων, γιατί δεν είναι τα στημένα το πρόβλημα. Είναι οι δεύτερες μπαλιές μετά από τα στημένα, μετά από τα πλάγια άουτ και πάει λέγοντας. Όλοι έχουμε βαρεθεί να μιλάμε γι’ αυτό. Αμυνόμαστε καλά, όμως σε αυτές τις καταστάσεις, πρέπει να βρεθούμε στο σωστό πνεύμα. Αυτό είναι το κυρίως θέμα»

Τέλος, αναφέρθηκε στην βεβαιότητα πως και φέτος η Liverpool θα σκοράρει πολλά γκολ…

«… Όμως είναι η οργάνωση – αυτό δεν είναι όπως το ποδήλατο. Μπορεί να το χάσεις»

»Είναι για την οργάνωση. Είναι όλα τα διαφορετικά πράγματα, αλλά όχι το να βάλω μέσα όλους τους επιθετικογενείς παίκτες μου. Όποιος θέλει να βρίσκεται στην ομάδα, πρέπει να είναι 100% έτοιμος για οργάνωση – τότε, θα παίξουμε πολύ καλό ποδόσφαιρο, σε όλους τους τομείς» τόνισε ο Γερμανός τεχνικός μας.

Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com