Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Τεσσάρα για… ξεμούδιασμα!

Τεσσάρα για… ξεμούδιασμα!

Με τέσσερα γκολ ξεκίνησε η Liverpool στο πρώτο φιλικό της σεζόν 2017/18, με αντίπαλο την γειτονική Tranmere Rovers, στο Prenton Park. O Jurgen Klopp ήθελε, όπως και πέρυσι να χρησιμοποιήσει την ομάδα της… άλλης πλευράς του ποταμού Mersey ως ένα πρώτο τεστ ατομικής ετοιμότητας και ξεμουδιάσματος πριν τα παιχνίδια με ισχυρότερους αντιπάλους σε Αγγλία αλλά και εξωτερικό, και γι’αυτό χρησιμοποίησε και όσους παίκτες μπορούσε.

Συγκεκριμένα, στο παιχνίδι αγωνίστηκαν 22 παίκτες. Στο πρώτο ημίχρονο, ο Γερμανός παρέταξε τον Loris Karius κάτω από τα δοκάρια, τους Arnold, Matip, Lucas και Milner στην άμυνα, ενώ ο Henderson επέστρεψε μετά τον Φεβρουάριο στους αγωνιστικούς χώρους. Μαζί του οι Marko Grujic, Gini Wijnaldum, Sheyi Ojo, Roberto Firmino και φυσικά ο Daniel Sturridge.

Oι Reds όπως είναι λογικό ξεκίνησαν μουδιασμένα, έχοντας τον έλεγχο της μπάλας, όμως μην κάνοντας κάποια ουσιαστική ευκαιρία για κάτι παραπάνω από 3ο λεπτά. Μοναδική εξαίρεση το εξ επαφής χαμένο σουτ του Joel Matip, μετά από κόρνερ του Milner στο 7ο λεπτό. Λίγο μετά το ημίωρο ήρθε το πρώτο γκολ. Ανατροπή του Sheyi Ojo μετά από καλή πάσα του Sturridge, με τον Mike Dean να δίνει την παράβαση και το πέναλτι. James Milner… «σταθερά» και 0-1 για τους Reds στο 33ο λεπτό. Εννέα λεπτά αργότερα η Liverpool διπλασίασε τα τέρματά της, με τον Marko Grujic. O Σέρβος, ένας απ’τους διακριθέντες της περσινής προετοιμασίας, αλλά άτυχος στην κανονική σεζόν, έδωσε το δικό του στίγμα, νικώντας με φοβερό μακρινό σουτ τον Scott Davies και γράφοντας στο 42ο λεπτό το 2-0, το οποίο θα ήταν και το σκορ ημιχρόνου.

Στο δεύτερο ημίχρονο είχαμε 10 αλλαγές για τον Klopp, καθώς πλην του Loris Karius, όλοι οι άλλοι παίκτες αντικαταστάθηκαν. Η άμυνα αποτελούνταν από τους Nathaniel Clyne, Ragnar Klavan, Joe Gomez και Jon Flanagan, στην επιστροφή του «Scouse Cafu» στην ομάδα. Kevin Stewart, Pedro Chirivella, Ben Woodburn ήταν στο κέντρο της μεσαίας γραμμής, με τους Markovic και Ryan Kent στα φτερά, πίσω από τον μοναδικό προωθημένο Dominic Solanke.

Ο Άγγλος επιθετικός, χρειάστηκε μόλις 3 λεπτά για να φανεί στο ντεμπούτο του. Στο πρώτο του σουτ στην αναμέτρηση, έπειτα από ωραία κίνηση… φουνταριστού, ανάγκασε σε δύσκολη επέμβαση τον Davies, την οποία εκμεταλλεύτηκε ο Pedro Chirivella για να διαμορφώσει το 3-0 για τους Reds. Στο 65ο λεπτό ήρθε και η ώρα του Kamil Grabara, του 18χρονου Πολωνού τερματοφύλακα της Ακαδημίας να πάρει αγωνιστικά λεπτά.

Oι «πιτσιρικάδες» των Reds ήταν καθ’ όλη τη διάρκεια του δεύτερου ημιχρόνου φουριόζοι και με διάθεση, έκαναν ωραίες κινήσεις και προσπάθησαν με εναλλαγές και καλό ποδόσφαιρο να πετύχουν κι άλλο γκολ, το οποίο ήρθε τελικά λίγο πριν την συμπλήρωση 80 αγωνιστικών λεπτών. Ο Ryan Kent βρήκε με ωραία κάθετη τον Ben Woodburn, τον οποίο ανέτρεψε ο τερματοφύλακας της Tranmere. Ο Ουαλός κέρδισε και εκτέλεσε το πέναλτι, το οποίο έγραψε και το τελικό σκορ, 4-0. Στα υπόλοιπα 10 περίπου αγωνιστικά λεπτά, ξεχωρίζουμε μία τεράστια χαμένη ευκαιρία του, ανύπαρκτου κατά τα άλλα, Lazar Markovic στο 83ο λεπτό η οποία πήγε άουτ, αλλά και μία ωραία φάση του Dom Solanke 3 λεπτά αργότερα, στην οποία ο Άγγλος τσίμπησε την μπάλα κάτω απ’τα πόδια του αμυντικού, απελευθερώθηκε, αλλά στο τέλος νικήθηκε από τον αντίπαλο τερματοφύλακα.

Το τελευταίο σφύριγμα του Mike Dean ήρθε στο 90′ ακριβώς και βρήκε τους Reds άνετους νικητές και με ένα καλό πρώτο ξεμούδιασμα ενόψει της συνέχειας. Επόμενο φιλικό, την Παρασκευή απέναντι στη Wigan Athletic!

Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com