Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Χρόνια Πολλά Jurgen! (vid)

Χρόνια Πολλά Jurgen! (vid)

Μισό αιώνα ζωής κλείνει σήμερα ο Jurgen Klopp, ο οποίος γιορτάζει τα 50α του γενέθλια! Γεννημένος στις 16 Ιουνίου του 1967 στη Στουτγάρδη της Γερμανίας, ο «Kloppo» έκανε σημαντική καριέρα ως ποδοσφαιριστής στην ομάδα της Mainz, στην οποία έμεινε τα 11 από τα 14 χρόνια της επαγγελματικής του σταδιοδρομίας, γράφοντας 52 γκολ σε 337 εμφανίσεις, ενώ στα… μισά του δρόμου αποφάσισε να μετακινηθεί και απ’το ένα άκρο του γηπέδου στο άλλο, καθώς από σέντερ φορ, το 1995 έκανε την αγωνιστική μετάβαση σε σέντερ μπακ! Η ομάδα της Mainz ήταν και η πρώτη ομάδα που θα προπονούσε, με μεγάλη επιτυχία μάλιστα. Κάθισε 7 χρόνια, προτού έρθει μπροστά του η μεγάλη πρόκριση του πληγωμένου γίγαντα που άκουγε στο όνομα Borussia Dortmund.

Με την ομάδα της Βεστφαλίας έγραψε τη δικιά του ιστορία, καθώς σε 7 χρόνια κέρδισε 2 πρωταθλήματα Γερμανίας, ενώ έφτασε και σε έναν τελικό Champions League, χάνοντας το τρόπαιο από τον μεγάλο αντίπαλο, τη Bayern Μονάχου, στο τελευταίο λεπτό της κανονικής διάρκειας. Παρά την ήττα όμως, o Klopp είχε καταφέρει να συμβάλει τα μέγιστα στο να γίνει ξανά η ομάδα της κοιλάδας του Ρουρ, ένα απ’τα μεγάλα μεγέθη στο Ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο. Η κοινή τους πορεία έληξε το καλοκαίρι του 2015, με τον Klopp να προμηνύει ένα διάλειμμα ενός χρόνου από τους πάγκους, όμως το πεπρωμένο τον κάλεσε το φθινόπωρο του ίδιου έτους.

Στόχος του στη Liverpool, να μας αλλάξει όλους από «doubters» σε «believers». Τίτλος ακόμα δεν έχει έρθει, όμως το εκρηκτικό του ταμπεραμέντο, η μεταδοτική του ενέργεια και η «hard rock» φιλοσοφία του, έχουν ήδη γίνει αγαπητά από τον κόσμο! To προπονητικό ταλέντο του, κάτι παραπάνω από δεδομένο, και αυτό έχει φανεί στα περίπου δύο χρόνια του στην ομάδα. Γι’αυτόν τον λόγο, εμείς ολόψυχα του ευχόμαστε να γιορτάσει πολλά περισσότερα γενέθλια αλλά και τίτλους ως κάτοικος του Merseyside και να γράψει τη δικιά του ιστορία με τους «Reds»! Χρόνια πολλά και keep making us believe, Jurgen!

Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com