Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Το χρονικό ενός φιάσκου

Το χρονικό ενός φιάσκου

Τέλος, όπως έγινε γνωστό πριν λίγο με επίσημη ανακοίνωση του συλλόγου, το ενδιαφέρον της Liverpool για τον Virgil Van Dijk. Aν ήταν μία υπόθεση που μόλις πριν κάτι παραπάνω από 24 ώρες έδειχνε πως είχε κλείσει οριστικά με ευτυχή κατάληξη για τους «Reds», οι ερασιτεχνισμοί και η απροσεξία της διοίκησης στον χειρισμό της προσέγγισης του παίκτη, κόστισε στους «Reds» τη μεταγραφή του νούμερο ένα στόχου τους για το φετινό καλοκαίρι.

Όλα άρχισαν από τα δημοσιεύματα της Δευτέρας, τα οποία μιλούσαν για συνάντηση του παίκτη με τη Liverpool και ενδεχομένως και τον ίδιο τον Jurgen Klopp, τα οποία τον έκαναν να διαλέξει τους «Reds» ως τον επόμενο σταθμό της καριέρας του. Αυτό το γεγονός, σύμφωνα με τα όσα προκύπτουν από το ρεπορτάζ, εξόργισε τους επικεφαλής την Southampton, οι οποίο μίλησαν για παράνομες και χωρίς την δικιά του άδεια επαφές της Liverpool με τον παίκτη και γι’αυτόν τον λόγο έκαναν επίσημο παράπονο στην Premier League για την υπόθεση.

Η Liverpool όπως είναι φυσικό με τις εξελίξεις έτσι έμεινε εκτεθειμένη, κάτι που την αναγκάζει, για να καλύψει το τραγικό λάθος χειρισμού και να μην βρεθεί με μεγαλύτερα προβλήματα από την απώλεια ενός βασικού μεταγραφικού στόχου, να ζητήσει επίσημα συγγνώμη από τους «Saints» και να αποσύρει το ενδιαφέρον της. Ενδεικτικό σε αυτό, είναι το γεγονός πως δεν υπάρχει καν αναφορά στις… τρελές απαιτήσεις των «Saints» για τον παίκτη, κάτι που σημαίνει ότι ξεκάθαρα η ομάδα προσπαθεί να καλυφθεί από κάθε ενδεχόμενο και να γλιτώσει μία ενδεχόμενη τιμωρία.

Το μοναδικό «θετικό» που μπορεί να ισχυριστεί κάποιος ότι υπάρχει, είναι ότι η Liverpool δεν αναγκάζεται να «εκβιαστεί» από την ομάδα της Southampton στο να πληρώσει 70 εκατομμύρια ευρώ για έναν κεντρικό αμυντικό, ανησυχία που είχε εκφράσει ένα μεγάλο μέρος του κόσμου αλλά και ποδοσφαιρανθρώπων. Πέρα πάντως από την υπόθεση, ακόμα και να ήταν για παίκτη των 7 εκατομμυρίων ή και των 700 χιλιάδων, είναι ότι ο τρόπος που χειρίστηκε την μεταγραφή αυτή η ομάδα του Merseyside αποτελεί ένα τεράστιο επικοινωνιακό φιάσκο. Δείχνει ερασιτεχνισμό και επιπολαιότητα, που δεν αναλογεί σε μία ομάδα ενός από τα 2-3 κορυφαία πρωταθλήματα στην Ευρώπη (αν όχι το κορυφαίο) και δη σε ένα εκ των κορυφαίων μεγεθών στην Ευρώπη, όπως είναι η Liverpool. Όπως και να χει, με αυτά τα δεδομένα η Liverpool καλείται να προβεί σε μία κίνηση εντυπωσιασμού ή έστω (αν όχι ακόμα καλύτερα) ουσίας ώστε να ισορροπήσει η ζυγαριά των… εντυπώσεων, αναφερόμενοι φυσικά σε μία μεταγραφική… εξιλέωση από την πλευρά της ομάδας.

 

Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com