Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Τα (νέα) δεδομένα των play off του Champions League

Τα (νέα) δεδομένα των play off του Champions League

champions league

Σας είχαμε αναφέρει πριν λίγες ημέρες τι γίνεται στην περίπτωση που η Liverpool βγει οριστικά τέταρτη και κληθεί να αγωνιστεί στα προκριματικά του Champions League της επόμενης περιόδου, σε ό,τι έχει να κάνει με την βαθμολογία και τα πιθανά «ζευγαρώματα» . To ενδεχόμενο η Liverpool να καταλάβει αυτή τη θέση είναι το πλέον πιθανό μετά και τη νίκη της επί της West Ham, με τους «Reds» να χρειάζονται το τρίποντο απέναντι στη Middlesbrough στο Anfield, ενώ για μία απευθείας θέση πρέπει να περιμένουν ένα δώρο από το πουθενά, στο εκτός έδρας παιχνίδι της Manchester City με τη Watford (νίκη της Watford ή ισοπαλία και νίκη των «Reds» με 4 γκολ διαφορά επί της Boro).

Πάμε όμως στα δεδομένα των προκριματικών, μιας και αυτή είναι η πιο πιθανή έκβαση. Η Liverpool και άλλες 9 ομάδες όπως είπαμε και στο προηγούμενο άρθρο, θα βρεθούν στον 4ο γύρο στον δρόμο των μη πρωταθλητών. Είχαμε εξηγήσει τι γίνεται με την βαθμολογία της κλήρωσης. Αυτό που έγινε τώρα και λειτούργησε υπέρ της Liverpool, είναι το τελικό αποτέλεσμα στην Bundesliga. Η Borrusia Dortmund κέρδισε 4-3 σε ένα επικό παιχνίδι τη Werder Bremen, κάτι που σημαίνει ότι κλείδωσε και οριστικά την 3η θέση στο Γερμανικό πρωτάθλημα, στέλνοντας τη Hoffenheim στα play off του Champions League. Οι Γερμανοί δεν έχουν αγωνιστεί ποτέ στην ιστορία τους σε Ευρωπαϊκή διοργάνωση, επομένως είναι προφανές ότι βρίσκονται κάτω από τη Liverpool. Η Liverpool επομένως έχει πια μία ομάδα λιγότερη να ανησυχεί, σε ό,τι έχει να κάνει με την παρουσία της στους ισχυρούς της κλήρωσης.

Όπως έχει η κατάσταση τώρα, η Sevilla είναι η μόνη σίγουρη ομάδα στον 4ο γύρο με μεγαλύτερη βαθμολογία από τη Liverpool. Η ομάδα του Ajax και η ομάδα της Dynamo Kiev είναι πάνω απ’τους «Reds» αλλά στον τρίτο προκριματικό και επομένως όχι 100% σίγουροι. Από κει και πέρα δύο είναι τα ανοιχτά μέτωπα. Αυτά στη Ρωσία και την Ιταλία. Στη Ρωσία, η Zenit και η CSKA Μόσχας μάχονται για τη δεύτερη θέση, με τη Zenit να βρίσκεται ένα βαθμό πίσω. Αν καταφέρει να υπερκεράσει τους πρωτευουσιάνους, τότε η Zenit θα βρεθεί στον προκριματικό του Champions League και καθώς έχει μεγαλύτερη βαθμολογία απ’τη Liverpool, πάνω απ’αυτήν. Αν όχι, η CSKA που είναι πιο κάτω στη βαθμολογία απ’τη Liverpool θα βρεθεί στην κληρωτίδα της Νιόν, κάτι που συμφέρει την ομάδα του Klopp.

Στην Ιταλία από την άλλη, η Roma βρίσκεται στην τρίτη θέση και πάνω απ’τη Napoli. Με 2 αγωνιστικές να απομένουν, στη Liverpool θέλουν 4η (και επομένως στα προκριματικά) τη Roma, η οποία έχει χαμηλότερο συντελεστή από τη Liverpool, σε αντίθεση με τη Napoli. Οι Ρωμαίοι παίζουν αυτή τη στιγμή με την Chievo εκτός έδρας και οι Ναπολιτάνοι αγωνίζονται το βράδυ με τη Fiorentina. Η διαφορά είναι στον 1 βαθμό.

Επομένως, μετά από την νίκη της Dortmund και το πρώτο «τσεκ» στα προαπαιτούμενα, στη Liverpool αναμένουν είτε παραμονή της CSKA στη 2η θέση είτε προσπέραση της Napoli στη Roma για να «κλειδώσουν» τη θέση τους στους ισχυρούς της κλήρωσης του 4ου προκριματικού γύρου. Παράλληλα, θα έχουν και τα μάτια τους στραμμένα στη Στοκχόλμη και τον τελικό του Europa League, καθώς το παιχνίδι της Manchester United με τον Ajax μπορεί να δώσει άλλο ένα δώρο στους «Reds», μιας και με κατάκτηση του τίτλου από τους Ολλανδούς, ο «Αίαντας» θα πάει απευθείας στους ομίλους της διοργάνωσης, βγάζοντας ακόμη μία ομάδα με μεγαλύτερο συντελεστή από την εξίσωση. Τρία μέτωπα λοιπόν και τουλάχιστον ένα από αυτά πρέπει να πάει με τα νερά της Liverpool, ώστε να μην έχουμε «καλοκαιρινές περιπέτειες». Βέβαια, όλα αυτά θα έχουν σημασία αν η Liverpool κάνει το καθήκον της και κερδίσει αύριο απόγευμα τη Middlesbrough…

Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com