Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Kαι στις ισοβαθμίες τι γίνεται;

Kαι στις ισοβαθμίες τι γίνεται;

Όπως διαφαίνεται τις τελευταίες εβδομάδες, καμία από τις ομάδες που διεκδικούν τα δύο τελευταία εισιτήρια για το Champions League δεν βρίσκεται σε θέση να κάνει ένα σερί διαδοχικών νικών ώστε να εξασφαλίσει αμέσως μία εκ των θέσεων στο 3 και το 4 του πίνακα. Για αυτόν ακριβώς το λόγο, είναι πολύ πιθανό τα πάντα να κριθούν στις ισοβαθμίες ανάμεσα στους διεκδικητές.

Τι ισχύει στην Αγγλία σε περίπτωση ισοβαθμίας : Σε αρκετά ευρωπαικά πρωταθλήματα πρώτο κριτήριο ισοβαθμίας ανάμεσα σε δύο ομάδες είναι τα μεταξύ τους παιχνίδια. Στην Αγγλία όμως, πρώτο κριτήριο ισοβαθμίας είναι η συνολική διαφορά τερμάτων (1) που έχει η κάθε ομάδα. Αν δύο ομάδες έχουν ίδια διαφορά τερμάτων, είτε είναι επί παραδείγματι +9 ή -1, δεύτερο κριτήριο εφαρμογής είναι η καλύτερη επίθεση (2) συνολικά στους 38 αγώνες πρωταθλήματος. Αν και οι επιθέσεις έχουν σκοράρει τα ίδια τέρματα, η ισοβαθμία επιλύεται οριστικά με παιχνίδι μπαράζ (3)ανάμεσα στους ισοβαθμούντες και εφαρμόζεται το τρίτο κριτήριο ισοβαθμίας.

Για να το δούμε επί του πρακτέου τη στιγμή που γράφεται το κείμενο, η Liverpool είναι στην 3η θέση της βαθμολογίας με 66 βαθμούς όσους έχει και η Manchester City που είναι 4η. Η Liverpool υπερτερεί στην ισοβαθμία αυτή τη δεδομένη πάντα χρονική στιγμή καθώς και οι δύο ομάδες έχουν διαφορά τερμάτων +28 ωστόσο η Liverpool έχει σκοράρει περισσότερα τέρματα και βάσει του δεύτερου κριτηρίου υπερτερεί. Αυτή τη στιγμή επίσης, Liverpool και City έχουν +28 διαφορά τερμάτων, η United +26 ενώ η Arsenal +22.

Γίνεται αμέσως κατανοητό πόσο σημαντικό είναι κάθε γκολ που σημειώνεται σε αυτές τις αγωνιστικές ενώ ακόμη και αν ηττηθεί κάποια ομάδα ίσως αποβεί καθοριστικό να μην ανοίξει πολύ ο δείκτης του σκορ.

Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com