Είσαι εδώ
Home > ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ > ΕΙΔΗΣΕΙΣ > Προβλήματα για το ίδρυμα του Bellamy

Προβλήματα για το ίδρυμα του Bellamy

Προβλήματα για το ίδρυμα του Craig Bellamy, μετά και το κλείσιμο της ακαδημίας του ιδρύματος στην Sierra Leone. Μετά και το ξαφνικό κλείσιμο της ακαδημίας, τον Σεπτέμβριο του 2016, υπάρχουν ανησυχίες καθώς δύο πρώην υπάλληλοι μιλούν για ελλείψεις στα βασικά αγαθά, με 4 παιδιά να μοιράζονται μάλιστα το ίδιο, μονόκλινο δωμάτιο.

Η ακαδημία της πόλης Tombo, στη Sierra Leone, 2 ώρες απόσταση από την πρωτεύουσα Freetown, δημιουργήθηκε το 2010 με 1 εκατομμύρια κεφάλαιο από τα προσωπικά χρήματα του Craig Bellamy. Αλλά με τον Ουαλό πρώην ποδοσφαιριστή των «Reds» να έχει οικονομικά προβλήματα, το ίδρυμα βρίσκεται κάτω από το «βλέμμα» της επιτροπής φιλανθρωπιών της βρετανικής κυβέρνησης.

«Μπορώ να επιβεβαιώσω ότι το ίδρυμα του Craig Bellamy βρίσκεται στην προσοχή μας μετά και το ξαφνικό κλείσιμο της ακαδημίας στην Sierra Leone,» δήλωσε στους Times εκπρόσωπος της επιτροπής. «Μετά από έρευνα θα διαπιστώσουμε αν θα χρειαστεί και τι είδους θα είναι η παρέμβασή μας σε αυτήν την υπόθεση.»

«Θυμίζουμε στα ιδρύματα ότι έχουν καθήκον απέναντι στο κοινό και τους δωρητές τους να διατηρούν δημόσιους λογαριασμούς, οι οποίοι θα δείχνουν τα έσοδα και τα έξοδα του ιδρύματος, ούτως ώστε αν χρειαστεί να δημιουργηθούν ανησυχίες σε περίπτωση κακοδιαχείρισης μίας φιλανθρωπίας.»

Ο ίδιος ο Bellamy πάντως έχει προβεί στις απαραίτητες ενέργειες για να βρεθεί αν υπάρχει τυχόν κακοδιαχείριση στο ίδρυμα του. «Ο κύριος Bellamy προσφάτως προσέλαβε νέα νομική ομάδα για να διερευνήσει τυχόν ατασθαλίες στην διαχείριση των οικονομικών θεμάτων του. Όσο οι έρευνες τρέχουν δεν μπορούμε να κάνουμε κάποιο επίσημο σχόλιο, αλλά διαβεβαιώνουμε ότι η ομάδα αυτή θα βοηθήσει την κυβέρνηση στις έρευνές της και θα λάβει τα όποια απαραίτητα νομικά μέτρα κατά του υπεύθυνου αυτής της κακοδιαχείρισης όταν αυτός βρεθεί,» ήταν το σχόλιο του νομικού εκπρόσωπου του ποδοσφαιριστή.

Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com