Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Gerrard: «Σοκ όταν χρίστηκα αρχηγός»

Gerrard: «Σοκ όταν χρίστηκα αρχηγός»

Για το τι σήμαινε για αυτόν η επιλογή του ως αρχηγός της πρώτης ομάδας της Liverpool, μόλις στα 23 του χρόνια, αλλά και πως αντιμετώπισε το άκουσμα αυτής της απόφασης, μίλησε ο Steven Gerrard, στην ιστοσελίδα Copa90. Στη συνέντευξή του, ο παλαίμαχος, πλέον, θρύλος των «Reds», μίλησε για το πως διαχειρίστηκε όλο αυτό το ξαφνικό «βάρος» του να είναι αρχηγός σε έναν τόσο ιστορικό σύλλογο.

«Ήταν μία απ’τις καλύτερες ημέρες της ζωής μου» είπε ο Gerrard. «To να είσαι αρχηγός της Liverpool είναι μία πολύ προνομιούχα θέση. Δεν την σκεφτόμουν πολύ όταν ήμουν μικρός, αλλά νομίζω ότι όσο έπαιζα και όσο έπαιρνα χρόνο αγωνιστικό τόσο γινόταν ένα έξτρα όνειρο, μία έξτρα πρόκληση

«Ήταν σοκ, δεδομένου ότι πήρα το περιβραχιόνιο τόσο νωρίς, στα 23 μου χρόνια, μίας και ακόμα ένιωθα ότι μάθαινα και βελτιωνόμουν, ήμουν ακόμα μικρός. Αλλά ξέρεις ότι είναι ένα μεγάλο γεγονός και εύκολα μία απ’τις καλύτερες ημέρες της ζωής μου.»

«Έχοντας εμπειρίες από άλλους αρχηγούς της Liverpool και της Αγγλίας, είδα ότι ο καθένας το κάνει με τον δικό του τρόπο,» τόνισε ο Gerrard. «Άλλοι φωνάζουν, άλλοι μιλάνε στο ένας με έναν, άλλοι το κάνουν με τον τρόπο παιχνιδιού τους. Εγώ κοίταζα να πάρω κομμάτια απ’όλους αυτούς και να τους προσθέσω στο δικό μου στυλ.»

Πάντως, ο Gerrard αναγνώρισε ότι στην νέα του δουλειά, ως μέλους των ακαδημιών της ομάδας, όλη αυτή η εμπειρία του να είναι αρχηγός στη Liverpool αναμένεται να φανεί χρήσιμη, καθώς ξέρει τι σημαίνει να δημιουργείς ένα πρότυπο προς μίμηση για τους άλλους, ιδιαίτερα τους μικρότερους και ανερχόμενους παίκτες του περιβάλλοντός σου.

«Όταν είσαι αρχηγός έχεις πολλούς νεαρούς παίκτες γύρω σου και πολλούς ανθρώπους που σε κοιτάνε και παρατηρούν πως χειρίζεσαι τα πράγματα και τις καταστάσεις,» είπε ο Stevie. «Επομένως νομίζω ότι το σημαντικό είναι να βρεις τη σταθερότητα, να κάνεις πράγματα σε καθημερινή βάση σωστά και όταν φτάσει σε κρίσιμο σημείο και έρχεται η ώρα να αποδόσεις, να παίρνεις την ευθύνη στις πλάτες σου. Πρέπει να βάλεις τα δυνατά σου να φέρεις αποτελέσματα στον σύλλογό σου και ευελπιστείς οι υπόλοιποι παίκτες να δουν το παράδειγμά σου και να κοιτάξουν να το ακολουθήσουν.»

Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com