Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Λίφτινγκ και… πρώτη ομάδα για το Kirkby!

Λίφτινγκ και… πρώτη ομάδα για το Kirkby!

Στην αλλαγή του προπονητικού κέντρου της ομάδας οδηγείται ο σύλλογος, καθώς για πρώτη φορά με το 1950, η πρώτη ομάδα του συλλόγου αποφασίστηκε να φύγει από το – ιστορικό – Melwood! Ο Jurgen Klopp μαζί με την FSG αποφασίσανε μία… γενναία αναβάθμιση στο Kirby, το προπονητικό κέντρο που στεγάζει τις ακαδημίες του συλλόγου, με σκοπό να μετακομίσει εκεί και η πρώτη ομάδα!

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της ECHO, η απόφαση είναι ειλημμένη και υπάρχει και συμφωνία με το τοπικό δημοτικό συμβούλιο, σε ό,τι έχει να κάνει με το περιεχόμενο αλλά και τη χρηματοδότηση της εν λόγω αναβάθμισης του Kirkby, αλλά και την τύχη του Melwood μετά την απομάκρυνση της ομάδας. Η επένδυση – που θα κυμανθεί μάλλον περί τα 50 εκατομμύρια λίρες – θα καλυφθεί από το Fenway Sports Group, χωρίς κάποια βοήθεια από εξωτερικά κεφάλαια δηλαδή.

Η ομάδα θα αγοράσει περί τα 56 στρέμματα γης στο Simonswood, το οποίο βρίσκεται πίσω ακριβώς από την υπάρχουσα κτήση της Liverpool στο Kirkby. Μαζί με την υπάρχουσα έκταση, το νέο ολοκληρωμένο προπονητικό κέντρο της ομάδας θα έχει έκταση πάνω από 240 στρέμματα. Με τη σειρά της η Liverpool δεσμεύεται για την παράλληλη ανάπτυξη αθλητικών χώρων της γύρω περιοχής, αλλά και των δρόμων, πάρκων και χώρων στάθμευσης.

Aπό την άλλη, το προπονητικό κέντρο στο Melwood θα πωληθεί ώστε να κατασκευαστούν κατοικίες για τις οποίες έχει ανάγκη η περιοχή, κίνηση ανάλογη με αυτή της Everton με το Bellefield, όταν η ομάδα μετακόμισε στο Finch Farm το 2007.

Αν και εφόσον οριστικοποιηθεί η έγκριση της πρότασης, τα έργα θα ξεκινήσουν το 2018 και η Liverpool θα μπει στη νέα εγκατάσταση εγκαίρως πριν την αρχή της σεζόν 2019/20. Με την επέκταση – αλλά και αναβάθμιση των ήδη υπαρχουσών εγκαταστάσεων – ο Jurgen Klopp θα διορθώσει ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματά του με την οργάνωση του συλλόγου, την μη παρουσία κάτω από κοινό προπονητικό κέντρο των Ακαδημιών και της πρώτης ομάδας, κάτι που θεωρεί απαράδεκτο για την σύνδεση των δύο κομματιών του συλλόγου. Mε το Melwood να μην μπορεί να υποστεί παραπάνω επέκταση και την αγορά νέας εντελώς έκτασης να κρίνεται αδόκιμη, η λύση του Kirkby φαντάζει η καλύτερη για τον σύλλογο και το μέλλον του.

Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com