Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Πρώτη ήττα για Klopp

Πρώτη ήττα για Klopp

Η Liverpool υποδέχθηκε την Crystal Palace στο Anfield για την 12η αγωνιστική της Premier League με τις δύο ομάδες να θέλουν τη νίκη για να πλησιάσουν την τετράδα.

Ο Jurgen Klopp κυνηγούσε επίσης το ρεκόρ με τους περισσότερους αγώνες αήττητος στο ξεκίνημα του στην ομάδα καθώς είχε 6, όμως πλέον θα αρκεστεί στη δεύτερη θέση της λίστας πίσω από τον Paisley (σε ότι αφορά τις διοργανώσεις που καλύπτει η F.A.) ή υπό συνθήκες στην τρίτη καθώς πολύ υποστηρίζουν ότι ο Fagan έχει 7.

Η Liverpool προσπάθησε να ελέγξει τον ρυθμό όμως η Palace έδειξε νωρίς ότι δεν είχε παραταχθεί στο γήπεδο με σκοπό να έχει παθητικό ρόλο και σε μία από τις επιθέσεις που δημιούργησε εκμεταλλεύθηκε λάθος του Can για να ανοίξει το σκορ. Οι «κόκκινοι» δέχθηκαν ένα ακόμα πλήγμα καθώς στο 40’ ο Sakho αποχώρησε τραυματίας και τώρα όλοι περιμένουν να δουν τα αποτελέσματα των εξετάσεων του ελπίζοντας να μην είναι κάτι σοβαρό καθώς ο Γάλλος είναι από τους καλύτερους από τότε που ανέλαβε ο Klopp. Στο 42’ πάντως κατάφεραν να αντιδράσουν και να ισοφαρίσουν με τον Coutinho, ενώ πίεσαν πάρα πολύ για να πάνε στα αποδυτήρια μπροστά στο σκορ όμως δεν τα κατάφεραν.

Στο δεύτερο ημίχρονο η εικόνα του ματς ήταν η ίδια μέχρι το 65’ όπου ο Klopp έβαλε στη θέση του αρνητικού Can τον Firmino. Η αλλαγή αυτή έδωσε λίγο ρυθμό στην επίθεση της Liverpool όμως ο Pardew εκμεταλλεύθηκε το ότι στο κέντρο της ομάδας έμεινε ανασταλτικά μόνο ο Lucas και η Palace δημιούργησε περισσότερες ευκαιρίες από τα άκρα. Φαινόταν ότι όπως πήγαινε το παιχνίδι και οι δύο ομάδες μπορούσαν να πετύχουν ένα γκολ που πιθανότατα θα τους έδινε και τη νίκη και τελικά αυτή που ευτύχισε να το πετύχει ήταν η φιλοξενούμενη. Στο 82’ ο Dann πήρε με το κεφάλι το ριμπάουντ στην καρδιά της περιοχής των γηπεδούχων από επέμβαση που έκανε ο Mignolet στη δική του κεφαλιά από κόρνερ και έκανε το 1-2. Από εκεί και μετά οι «αετοί» οπισθοχώρησαν για να κρατήσουν το σκορ και τα κατάφεραν φεύγοντας από το Anfield με ένα πολύ σημαντικό διπλό.

Αναλυτικά το παιχνίδι:

Α’ ημίχρονο: Οι δύο ομάδες μπήκαν αναγνωριστικά στο πρώτο τέταρτο της αναμέτρησης. Η Liverpool έδειξε ότι ήθελε να ελέγξει το ρυθμό στην αρχή όμως η Palace δεν αρκέστηκε σε παθητικό ρόλο και ισορρόπησε άμεσα προσπαθώντας και εκείνη να δημιουργήσει φάσεις. Μάλιστα από το 15’ μέχρι το 20’ είχε περιορίσει εντελώς τη Liverpool και τελικά στο 21’ ο Bolasie εκμεταλλεύθηκε μία κακή αντίδραση του Can, που αντί να διώξει τη μπάλα ουσιαστικά την έστρωσε κοντά στο πέναλτι, και με δυνατό αριστερό σουτ έκανε το 0-1. Η Liverpool από εκεί και μετά κράτησε περισσότερο τη μπάλα προσπαθώντας να φτάσει στην περιοχή της Palace χωρίς όμως να καταφέρει να δημιουργήσει κάποια φάση μέχρι το 28’. Τότε ο Benteke έπιασε ωραία την κεφαλιά με τον Hennessey να απομακρύνει δύσκολα στην πάνω δεξιά του γωνία. Στο 32’ ο Benteke και πάλι δεν έπιασε καλά το σουτ στο σημείο του πέναλτι μετά από ωραίο γύρισμα του Lallana και έχασε μεγάλη ευκαιρία, ενώ στο αμέσως επόμενο λεπτό ο Βέλγος έπιασε μία κεφαλιά που πέρασε ψηλά άουτ. Στο 35’ οι φίλοι των γηπεδούχων ανησύχησαν όταν ο Sakho πήδηξε για να διεκδικήσει την κεφαλιά με τον Bolasie και προσγειώθηκε άσχημα τραυματίζοντας το αριστερό του πόδι, όμως ο Γάλλος, παρότι στην αρχή είπε ότι δε μπορεί να συνεχίσει και ο Klopp είχε ετοιμάσει τον Lovren να περάσει αλλαγή, έτρεξε λίγο στη γραμμή του άουτ και ζήτησε να ξαναμπεί με ολόκληρο το Anfield να τον αποθεώνει για την υπερπροσπάθεια. Τελικά όμως δεν άντεξε και αποχώρησε κουτσαίνοντας στο 40’ αφήνοντας τη θέση του στον Κροάτη. Ο Sakho είναι από τους πλέον φορμαρισμένους παίκτες των «κόκκινων» μετά την έλευση του Klopp και όλοι ελπίζουν να μην έχε κάτι σοβαρό. Οι συμπαίκτες του δεν πτοήθηκαν από αυτή την ατυχία πάντως και στο 42’ ισοφάρισαν με τον Coutinho να στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα με σουτ μετά από ωραίο πάτημα-τακουνάκι του Lallana. Στο 44’ ο Lovren έπιασε την κεφαλιά από κόρνερ του Coutinho και ο Hennessey μπλόκαρε πάνω στη γραμμή του. Στο 45+3’ ο Lovren έπιασε και πάλι κεφαλιά από κόρνερ, οι αμυντικοί απομάκρυναν και ο Lucas προσπάθησε να μπει στη φάση όμως δεν κατάφερε να απειλήσει καθώς οι αμυντικοί πρόλαβαν να απομακρύνουν πάλι σε κόρνερ.

Β’ ημίχρονο: Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε όπως το πρώτο με τη Liverpool να προσπαθεί να ελέγξει στην αρχή και την Palace να ισορροπεί άμεσα. Η ώρα περνούσε χωρίς φάσεις μέχρι το 58’ που η Palace προσπάθησε να εκμεταλλευθεί δύο διαδοχικά λάθη από Can και Ibe με τον Zaha να μην προλαβαίνει να σουτάρει. Στο 62’ η Palace έχασε μεγάλη ευκαιρία όταν μετά από πολύ ωραία ενέργεια του ο Zaha γύρισε την μπάλα στον Sako από δεξιά όμως η μπαλιά ήταν ελάχιστα πιο δυνατή από όσο έπρεπε και το σουτ του τελευταίου πέρασε έξω. Στο αμέσως επόμενο λεπτό η Liverpool απάντησε με την κεφαλιά του Benteke να περνάει λίγο πάνω από το δοκάρι από σέντρα του Moreno. Στο 65’ ο Pardew πέρασε στον αγώνα τον Wickham στη θέση του Sako και ο Klopp τον Firmino στη θέση του Can. Στο 70’ ο Benteke μετά από προσπάθεια του Firmino έστρωσε τη μπάλα στον Lallana ο οποίος σούταρε άουτ με το αριστερό ενώ στο 73’ ο Mignolet έκανε ωραία επέμβαση σε σουτ του Puncheon. Στο 74’ ο Firmino έφερε τη μπάλα στο δεξί και σούταρε όμως το σουτ κόντραρε και πέρασε κόρνερ και στο 75’ ο Lallana έπιασε το γυριστό σουτ όμως η μπάλα κόντραρε και πάλι στους αμυντικούς. Στο 79’ η Palace έκανε τη δεύτερη της αλλαγή με τον Ledley να περνάει στη θέση του Puncheon. Στο 82’ ο Dann έπιασε την κεφαλιά από κόρνερ, ο Mignolet απέκρουσε όμως ο Dann πήρε το ριμπάουντ πάλι με κεφαλιά και έκανε το 1-2. Με τη συμπλήρωση 85 λεπτών ο Coutinho έπιασε ένα καλό σουτ έξω από την περιοχή όμως ο Hennessey απομάκρυνε εντυπωσιακά σε κόρνερ. Στο 87’ ο Klopp πέρασε τον Origi στη θέση του Ibe σε μία προσπάθεια να ανεβάσει την ομάδα του πιο ψηλά και πιέσει για το 2-2. Στο 90’ οι παίκτες της Liverpool συνδυάστηκαν ωραία με τον Lallana να είναι ο τελικός αποδέκτης της μπάλας και να κάνει το γύρισμα όμως η Palace είχε γεμίσει με κορμιά την περιοχή της και οι παίκτες της απομάκρυναν σε κόρνερ. Η Liverpool δεν κατάφερε να δημιουργήσει κάποια σημαντική ευκαιρία στα τέσσερα λεπτά των καθυστερήσεων και έτσι η Palace έφυγε από το Anfield με ένα πολύ σημαντικό διπλό.

Συνθέσεις:
Liverpool: Mignolet – Clyne, Skrtel, Sakho (Lovren 40’), Moreno – Lucas, Can (Firmino 65’)– Ibe (Origi 87’), Lallana, Coutinho – Benteke
Subs: Allen, Bogdan, Brannagan, Teixeira

Crystal Palace: Hennessey – Kelly, Dann, Delaney, Souare – Cabaye (Mutch 87’), McArthur – Zaha, Puncheon (Ledley 79’), Bolasie – Sako (Wichkam 65’)
Subs: Bamford, Hangeland, Speroni, Ward

Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com