Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Καταργούνται οι επαναληπτικοί του F.A. Cup από την επόμενη σεζόν

Καταργούνται οι επαναληπτικοί του F.A. Cup από την επόμενη σεζόν

Σε μια αμφιλεγόμενη κίνηση, η Ομοσπονδία ανακοίνωσε ότι οι επαναληπτικοί του F.A. Cup θα καταργηθούν από την επόμενη σεζόν και μετά, με την απόφαση να λαμβάνεται σε συμφωνία με την Premier League.

Οι επαναλήψεις έχουν αποτελέσει σημαντικό μέρος της ιστορίας της διοργάνωσης, αλλά έχουν καταργηθεί ως μέρος μιας νέας συμφωνίας μεταξύ της FA και της Premier League.

Η FA είχε ήδη ακυρώσει τους επαναληπτικούς αγώνες από τον πέμπτο γύρο και μετά, αλλά τώρα έχουν ακυρωθεί από τον τον πρώτο γύρο κι έπειτα, «υπό το πρίσμα των αλλαγών στο ημερολόγιο, που οδηγούν οι διευρυμένες διοργανώσεις της UEFA».

Η συμφωνία ισχύει για τουλάχιστον έξι χρόνια και για περαιτέρω αλλαγές στη διοργάνωση θα εξετάζονται στην ροή του F.A Cup. Επιπλέον, ο τελικός θα διεξαχθεί το προτελευταίο Σαββατοκύριακο της σεζόν της Premier League, πάντα Σάββατο και κανένας αγώνας πρωταθλήματος δεν θα διεξαχθεί την ίδια μέρα ή το βράδυ πριν από τον τελικό.

Συγκεντρωτικά οι αλλαγές:

A) Χωρίς επαναλήψεις από τον πρώτο γύρο και μετά
B) Όλοι οι γύροι παίζονται τα Σαββατοκύριακα
Γ) Ο τελικός θα γίνει το προτελευταίο Σαββατοκύριακο της Premier League
Δ) Κανένας αγώνας πρωταθλήματος την ίδια μέρα με τον τελικό

Ο διευθύνων σύμβουλος της FA Mark Bullingham, δήλωσε σχετικά με τα νέα: «Αυτή η νέα συμφωνία μεταξύ της FA και της Premier League, ενισχύει το Emirates FA Cup και δίνει σε αυτό το πολύ ιδιαίτερο τουρνουά αποκλειστικά Σαββατοκύριακα, σε ένα ολοένα και πιο πολυάσχολο ημερολόγιο.

«Το νέο πρόγραμμα διασφαλίζει ότι η μαγεία του Κυπέλλου προστατεύεται και ενισχύεται, ενώ λειτουργεί για το σύνολο του αγγλικού παιχνιδιού. Η μεγαλύτερη περίοδος του καλοκαιριού επιτρέπει επίσης ένα τόσο απαραίτητο διάλειμμα παικτών πριν από την έναρξη της επόμενης σεζόν.

«Έχουμε επίσης συμφωνήσει νέα χρηματοδότηση για το παιχνίδι, το ποδόσφαιρο ΑΜΕΑ και το παιχνίδι γυναικών και κοριτσιών. Όλο το ποδόσφαιρο ξεκινά από τη βάση και αυτό αναγνωρίζεται από την Premier League με πολύ ευπρόσδεκτη πρόσθετη οικονομική υποστήριξη».

Με ανησυχίες σχετικά με τη χρηματοδότηση της πυραμίδας του ποδοσφαίρου υπό το φως αυτής της απόφασης, η Premier league θα παράσχει επιπλέον 33 εκατομμύρια £ για το ποδόσφαιρο βάσης πέρα από την υπάρχουσα δέσμευσή της ύψους 100 εκατομμυρίων λιρών.

Η ιστορία των επαναληπτικών του Κυπέλλου Αγγλίας της Liverpool

Οι Κόκκινοι έχουν αγωνιστεί σε 96 επαναλήψεις του Κυπέλλου Αγγλίας σε όλη την ιστορία τους και δεν έχουν καταφέρει να προχωρήσουν μόλις 25 φορές από το 1895.

Παραδόξως, προηγουμένως θα μπορούσατε να έχει μία ομάδα πολλούς επαναληπτικούς διαδοχικούς αν ο καθένας έληγε ισόπαλος, και το 1980 η Liverpool χρειάστηκε τρεις επαναληπτικούς ημιτελικούς εναντίον της Arsenal. Τελικά, οι Gunners επικράτησαν με 1-0 στον τρίτο αγώνα για να περάσουν στον τελικό με την ευκαιρία αυτή.

Επιπλέον, τέσσερις από τους οκτώ θριάμβους της Liverpool στον τελικό του Κυπέλλου Αγγλίας (1965, 1974, 1986, 1992) απαιτούσαν επανάληψη σε τουλάχιστον έναν από τους γύρους πριν από τον τελικό.

Ο τελευταίος επαναληπτικός αγώνας Κυπέλλου Αγγλίας της Liverpool ήταν την περασμένη σεζόν εναντίον της Wolves, ένα παιχνίδι που κέρδισαν οι Κόκκινοι με 1-0.

Καταργούνται οι επαναληπτικοί του F.A. Cup από την επόμενη σεζόν
Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com